Ο οδηγός σας για τα φεστιβάλ και τις διακοπές της Ινδίας

Είναι αδύνατο να φανταστεί κανείς την Ινδία χωρίς να έρχονται στο νου τα εικονικά φεστιβάλ της χώρας. Ζωντανό και δυνατά, η Ινδία γιορτάζει τις πολλές ιδιαίτερες εκδηλώσεις της με το gusto. Σκεφτείτε παρελάσεις που χαρακτηρίζουν θεούς και θεές, εκκωφαντικές τυμπάνες και πυροτεχνήματα, ξέφρενο χορό στους δρόμους, καύση των δαίμοδων, καλύπτοντας τους ανθρώπους με έγχρωμη σκόνη, επιδείξεις στρατιωτικής δύναμης και εκατομμύρια ανθρώπων που με ενθουσιασμό συμμετέχουν μαζί.

Καθώς οι ινδικές φεστιβάλ μπορεί να είναι συντριπτικές για κάποιον που δεν τους έχει συνηθίσει, είναι μια εμπειρία όπως κανένας άλλος! Όντας μέρος ενός φεστιβάλ είναι ένα must-do όταν επισκέπτεστε την Ινδία, και θα είναι το επίκεντρο του ταξιδιού σας.

Πότε να πάτε

Η κύρια περίοδος φεστιβάλ της Ινδίας ξεκινάει τον Αύγουστο και εκτείνεται μέχρι τον Μάρτιο, ενώ τα περισσότερα από τα μεγάλα φεστιβάλ συμβαίνουν από τον Αύγουστο μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου ή αρχές Νοεμβρίου.

Αυτό συμβαίνει εν μέρει κατά τη διάρκεια του νοτιοδυτικού μουσώδους στην Ινδία , το οποίο τελειώνει τον Σεπτέμβριο, οπότε περιμένετε βροχή και πακετάρετε ανάλογα . Αν και ο καιρός μπορεί να είναι βρεγμένος, δεν θα μειώσει το εορταστικό πνεύμα. Το πάρτι συνεχίζεται - βροχή, χαλάζι ή λάμψη!

Κάτι που πρέπει να θυμάστε είναι ότι αν και δεν είναι η παραδοσιακή τουριστική περίοδος της Ινδίας (η οποία διαρκεί από το Νοέμβριο μέχρι τον Μάρτιο), μπορεί να είναι μια δημοφιλής εποχή για ταξίδια καθώς οι άνθρωποι πηγαίνουν για να δουν τις οικογένειές τους και να κάνουν τα μακρά σαββατοκύριακα για να ξεφύγουν. Οι ινδικές σχολικές διακοπές επίσης πέφτουν γύρω από το Diwali.

Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό να προγραμματίσετε και να κλείσετε το ταξίδι σας εκ των προτέρων.

Κορυφαία φεστιβάλ της Ινδίας

Η θρησκεία βρίσκεται στην καρδιά της ζωής των ανθρώπων στην Ινδία και τα περισσότερα από τα φεστιβάλ της χώρας συνδέονται με θρησκευτικά γεγονότα - είτε πρόκειται για τη γέννηση ενός θεού είτε για μια νίκη του θεού πάνω σε έναν δαίμονα. Καθένα από αυτά προσφέρει μια διαφορετική εμπειρία και όλοι αξίζουν την προσοχή.

Ωστόσο, ανάλογα με τα ενδιαφέροντα και τις ανησυχίες σας για την άνεση, είναι πιθανό ότι μερικοί θα προσελκύσουν περισσότερο από άλλους.

Εδώ είναι τα κορυφαία φεστιβάλ και τα γεγονότα στην Ινδία για να εξετάσει, που αναφέρονται με τη σειρά του πότε συμβαίνουν.

Άλλα περιφερειακά φεστιβάλ

Εκτός από τα παραπάνω φεστιβάλ, υπάρχουν και συχνά περιφερειακά φεστιβάλ στην Ινδία. Αυτές περιλαμβάνουν το Onam (το μεγαλύτερο φεστιβάλ της χρονιάς στην Κεράλα), το Pongal (φεστιβάλ ευχαριστιών στο Ταμίλ Ναντού ), το ετήσιο Pushkar Camel Fair στο Ρατζαστάν και το φεστιβάλ Hornbill στο Nagaland στη βορειοανατολική Ινδία.

Στην πραγματικότητα, θα βρείτε φεστιβάλ που διαρκούν όλο το χρόνο στην Ινδία!

Ασφάλεια σε Φεστιβάλ στην Ινδία

Με τόσους πολλούς ανθρώπους που εμπλέκονται στην γιορτή των φεστιβάλ στην Ινδία, τα ζητήματα ασφάλειας είναι βέβαιο ότι θα προκύψουν. Ορισμένα φεστιβάλ, όπως το Holi, είναι πιο ζοφερά από άλλα. Οι άντρες ελευθερώνονται ελεύθερα στο Holi και περιφέρονται γύρω από τις γυναίκες που παρενοχλούν (και χτυπάνε). Ως εκ τούτου, είναι καλή ιδέα να μην βγείτε έξω μόνοι σας και να αποφύγετε ορισμένες περιοχές. Θα πρέπει επίσης να φοράτε σκοτεινά ρούχα και να τοποθετείτε λάδι (όπως πετρέλαιο μωρών ή λάδι καρύδας) σε οποιοδήποτε εκτεθειμένο δέρμα, έτσι ώστε να μην λεκιάζεται από τα χρώματα.

Παρόλο που το Diwali είναι γνωστό ως το φεστιβάλ των φώτων, σε πολλά μέρη του μοιάζει περισσότερο με ένα φεστιβάλ με πυροτεχνήματα. Βεβαιωθείτε ότι φοράτε ωτοασπίδες και αποφύγετε δημόσιους χώρους εάν έχετε ευαίσθητα αυτιά. Ορισμένα από τα κράκερ είναι τόσο δυνατά όσο οι βόμβες εξαντλούνται και ξεσπούν στους δρόμους όπου περπατούν οι άνθρωποι. Η ατμοσφαιρική ρύπανση βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο μετά το Diwali.

Εάν είστε νέοι στην Ινδία, ίσως θελήσετε να κάνετε μια ξενάγηση για να αποφύγετε τη συντριβή. Υπάρχουν πολλές αξιόπιστες εταιρείες που διοργανώνουν εκδρομές στην Ινδία - τόσο για ημερήσιες εκδρομές που καλύπτουν συγκεκριμένα φεστιβάλ όσο και για μεγαλύτερα ταξίδια.

Και, φυσικά, όπου υπάρχουν πλήθη, φροντίστε επιπλέον τα τιμαλφή σας.