Η περίοδος των μουσώνων στην Ινδία

Πληροφορίες για το ταξίδι στην Ινδία κατά τη διάρκεια του μουσού

Η κύρια εποχή των μουσώνων στην Ινδία τρέχει από τον Ιούνιο έως τον Σεπτέμβριο και η ερώτηση στα χείλη όλων είναι πάντα: "Τι είναι πραγματικά και είναι ακόμα δυνατή η διαδρομή;" Αυτό είναι πολύ κατανοητό, καθώς η σκέψη της βροχής και των πλημμυρών είναι αρκετή για να βάλει ένα αποσβεστήρα κάθε αργία. Ωστόσο, τα καλά νέα είναι ότι δεν χρειάζεται να αφήσετε τον μουσώνα να καταστρέψει τα ταξιδιωτικά σας σχέδια και τα ταξίδια μπορεί να είναι ακόμη και πλεονεκτικά κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Εδώ είναι όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την Ινδία κατά τη διάρκεια του μουσώνας, καθώς και πού να ταξιδέψετε για να αποφύγετε τη βροχή.

Τι προκαλεί τον μουσώνα στην Ινδία

Ο μουσώνος προκαλείται από τις διαφορετικές θερμοκρασιακές τάσεις στη γη και τους ωκεανούς. Στην Ινδία, το νοτιοδυτικό μουσικό καλοκαίρι προσελκύεται από μια περιοχή χαμηλής πίεσης που προκαλείται από την υπερβολική ζέστη της ερήμου Thar και των παρακείμενων περιοχών, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Κατά τη διάρκεια του μουσόνου, η κατεύθυνση του ανέμου αναστρέφεται. Οι υγροί άνεμοι από τον Ινδικό Ωκεανό έρχονται να γεμίσουν το κενό, αλλά επειδή δεν μπορούν να περάσουν από την περιοχή των Ιμαλαΐων, αναγκάζονται να ανέβουν. Το κέρδος σε υψόμετρο των νεφών καταλήγει σε πτώση της θερμοκρασίας, προκαλώντας βροχή.

Όταν το νοτιοδυτικό μουσόνιο φθάνει στην Ινδία, χωρίζεται σε δύο μέρη γύρω από την ορεινή περιοχή των δυτικών Ghats στη νότια κεντρική Ινδία. Ένα μέρος κινείται προς βορρά πάνω από την Αραβική Θάλασσα και επάνω στην παράκτια πλευρά του δυτικού Ghats.

Ο άλλος ρέει πάνω από τον κόλπο της Βεγγάλης, πάνω από το Assam, και χτυπά το φάσμα των ανατολικών Ιμαλαΐων.

Τι μπορεί να αναμένεται κατά τη διάρκεια του μουσώδους στην Ινδία

Το νοτιοδυτικό μουσώδες φτάνει στην ακτή του νότιου κράτους της Κεράλα γύρω στην 1 Ιουνίου. Φτάνει συνήθως στη Βομβάη περίπου 10 ημέρες αργότερα, φτάνει στο Δελχί μέχρι το τέλος Ιουνίου και καλύπτει την υπόλοιπη Ινδία μέχρι τα μέσα Ιουλίου.

Κάθε χρόνο, η ημερομηνία της άφιξης των μουσώνων είναι το θέμα της μεγάλης κερδοσκοπίας. Παρά τις πολυάριθμες προβλέψεις του μετεωρολογικού τμήματος, είναι σπάνιο ότι κάποιος το παίρνει σωστό όμως!

Ο μουσώνας δεν εμφανίζεται ταυτόχρονα. Αντίθετα, συσσωρεύεται πάνω από δυο μέρες από "ντους πριν από το μουνόν". Η πραγματική άφιξή του αναγγέλλεται από μια έντονη περίοδο έντονης βροχής, από κεραυνοβόλο κεραυνοβόλο και από πολλά φώτα. Αυτή η βροχή εισάγει ένα εκπληκτικό ποσό σθένος στους ανθρώπους και είναι κοινό να δούμε τα παιδιά να τρέχουν, να χορεύουν στη βροχή και να παίζουν παιχνίδια. Ακόμη και οι ενήλικες συμμετέχουν, επειδή είναι τόσο αναζωογονητικοί.

Μετά την πρώτη αρχική κάμψη, η οποία μπορεί να διαρκέσει για μέρες, ο μουσώνος πέφτει σε ένα σταθερό μοτίβο βροχής για τουλάχιστον δυο ώρες τις περισσότερες μέρες. Μπορεί να είναι ηλιόλουστο ένα λεπτό και να χυθεί το επόμενο. Η βροχή είναι πολύ απρόβλεπτη. Κάποιες μέρες θα σημειωθούν πολύ λίγες βροχοπτώσεις και κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου η θερμοκρασία θα αρχίσει να θερμαίνεται πάλι και τα επίπεδα υγρασίας θα αυξηθούν.

Το ποσό της βροχής που έλαβε κορυφές στις περισσότερες περιοχές κατά τη διάρκεια του Ιουλίου, και αρχίζει να μειώνεται λίγο τον Αύγουστο. Ενώ η βροχή συνήθως λαμβάνει συνολικά το Σεπτέμβριο, η βροχή που έρχεται μπορεί συχνά να είναι καταρρακτώδης.

Δυστυχώς, πολλές πόλεις αντιμετωπίζουν πλημμύρες στην αρχή του μουσώδους και κατά τη διάρκεια ισχυρών βροχοπτώσεων. Αυτό οφείλεται στην αποστράγγιση που δεν είναι σε θέση να αντιμετωπίσει τον όγκο του νερού, συχνά λόγω σκουπιδιών που έχει δημιουργηθεί το καλοκαίρι και δεν έχει καθαριστεί σωστά.

Πού λαμβάνει το πιο βροχή στην Ινδία κατά τη διάρκεια του μουσώνας

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι ορισμένες περιοχές λαμβάνουν περισσότερη βροχή από άλλες κατά τη διάρκεια του μουσώνος. Από τις μεγαλύτερες πόλεις της Ινδίας, ο Μουμπάι λαμβάνει τη μεγαλύτερη βροχή, ακολουθούμενη από την Καλκούτα (Καλκούτα) .

Η περιοχή των ανατολικών Ιμαλαΐων, γύρω από το Darjeeling και το Shillong (πρωτεύουσα του Meghalaya), είναι μία από τις πιο υγρές περιοχές όχι μόνο στην Ινδία, αλλά σε ολόκληρο τον κόσμο, κατά τη διάρκεια του μουσώδους.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ο μουσώνας απορροφά πρόσθετη υγρασία από τον κόλπο της Βεγγάλης καθώς κατευθύνεται προς την περιοχή των Ιμαλαΐων. Ταξίδι στην περιοχή αυτή θα πρέπει σίγουρα να αποφευχθεί κατά τη διάρκεια των μουσώνων, εκτός αν αγαπάτε πραγματικά τη βροχή! Αν το κάνετε, τότε Cherrapunji στο Meghalaya είναι ο τόπος για σας (έχει την τιμή να πάρει τις υψηλότερες βροχοπτώσεις στον κόσμο).

Πού λαμβάνει την ελάχιστη βροχή στην Ινδία κατά τη διάρκεια του μουσώνας

Όσον αφορά τις μεγάλες πόλεις, το Δελχί , το Μπανγκαλόρ και το Χαϊντεραμπάντ λαμβάνουν συγκριτικά λιγότερη βροχή. Το Τσενάι δεν λαμβάνει καθόλου βροχή καθ 'όλη τη διάρκεια του νοτιοδυτικού μουσώδους, καθώς το Ταμίλ Ναντού παίρνει τις περισσότερες βροχοπτώσεις από το βορειοανατολικό μουσόνιο, από τον Οκτώβριο μέχρι τον Δεκέμβριο. Η Κεράλα, η Καρνατάκα και η Άντρα Πραντές παρουσιάζουν επίσης αυτό το μουσώδους, καθώς και έντονες βροχοπτώσεις κατά τη διάρκεια του νοτιοδυτικού μουσώδους.

Περιοχές που λαμβάνουν τη λιγότερη βροχή και είναι οι πλέον κατάλληλες για ταξίδια κατά τη διάρκεια του μουσούρου περιλαμβάνουν την έρημο κατάσταση του Ρατζαστάν, το οροπέδιο Deccan στην ανατολική πλευρά της οροσειράς Western Ghats και το Ladakh στην μακρινή βόρεια Ινδία.

Ποια είναι τα οφέλη της Ταξιδεύοντας στην Ινδία κατά τη διάρκεια του μουσώνας

Ο χρόνος των μουσώνων μπορεί να είναι ένας πολύ καλός χρόνος για να επισκεφθείτε την Ινδία, καθώς τα τουριστικά αξιοθέατα δεν είναι γεμάτα, οι αεροπορικές πτήσεις μπορεί να είναι φθηνότερες και οι τιμές των διαπραγματεύσεων για τα ξενοδοχεία σε όλη τη χώρα.

Θα πάρετε επίσης να δείτε μια άλλη πλευρά της Ινδίας, όπου η φύση ζωντανεύει σε ένα τοπίο δροσερό, πλούσιο πράσινο. Ελέγξτε αυτούς τους 6 κορυφαίους προορισμούς ταξιδιού Ινδίας Monsoon για έμπνευση.