Το ταξίδι σας στη Βομβάη: Ο πλήρης οδηγός

Το Βομβάη, που ονομάστηκε επίσημα Bombay μέχρι το 1995, είναι η οικονομική πρωτεύουσα της Ινδίας και το σπίτι της κινηματογραφικής βιομηχανίας Bollywood της Ινδίας. Ονομάζεται επίσης "μέγιστη πόλη" της Ινδίας, η Βομβάη είναι γνωστή για τα ακραία πρότυπα διαβίωσης, τον γρήγορο ρυθμό ζωής και τη δημιουργία (ή σπάσιμο) των ονείρων. Είναι μια κοσμοπολίτικη και όλο και περισσότερο δυτικοποιημένη πόλη, η οποία αποτελεί σημαντική βάση για τη βιομηχανία και το εξωτερικό εμπόριο. Αυτές οι πληροφορίες στη Βομβάη θα σας βοηθήσουν να προγραμματίσετε το ταξίδι σας.

Ιστορία

Η ενδιαφέρουσα ιστορία του Βομβάη την είδε να κυριαρχείται από τους Πορτογάλους για 125 χρόνια μέχρι που, απίστευτα, δόθηκε στους Βρετανούς ως μέρος μιας προίκας γάμου. Η Catherine Braganza (Πριγκίπισσα της Πορτογαλίας) παντρεύτηκε τον Charles II (βασιλιά της Αγγλίας) το 1662, και η πόλη συμπεριλήφθηκε ως δώρο προίκας. Οι Βρετανοί ανέπτυξαν πρώτα το Μουμπάι ως λιμάνι, πριν ξεκινήσουν εκτεταμένες αστικές κατασκευές στις αρχές του 18ου αιώνα. Αφού η Ινδία απέκτησε την Ανεξαρτησία το 1947 και οι Βρετανοί αναχώρησαν, ακολούθησε μια δημογραφική έκρηξη που προκάλεσε το δέλεαρ πλούτου και ευκαιριών που δεν ήταν διαθέσιμες αλλού στη χώρα.

Τοποθεσία

Το Βομβάη βρίσκεται στην πολιτεία Μαχαράστρα, στη δυτική ακτή της Ινδίας.

Ζώνη ώρας

UTC (συντονισμένη παγκόσμια ώρα) +5,5 ώρες. Το Βομβάη δεν έχει χρόνο θερινής ώρας.

Πληθυσμός

Το Βομβάι έχει πληθυσμό περίπου 21 εκατομμυρίων κατοίκων, καθιστώντας τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ινδίας (το Δελχί που επεκτείνεται ταχέως είναι τώρα το μεγαλύτερο).

Η πλειοψηφία των ανθρώπων είναι μετανάστες από άλλα κράτη, που έχουν έρθει σε αναζήτηση απασχόλησης.

Κλίμα και Καιρός

Το Βομβάη έχει τροπικό κλίμα. Βιώνει πολύ ζεστό, υγρό καιρό τον Απρίλιο και τον Μάιο, με θερμοκρασίες γύρω στους 35 βαθμούς Κελσίου (95 Φαρενάιτ). Η έναρξη του νοτιοδυτικού μουσόνου ξεκινά στις αρχές Ιουνίου και η βροχή βιώνεται μέχρι τον Οκτώβριο.

Ο καιρός παραμένει υγρός, αλλά η θερμοκρασία πέφτει γύρω στους 26-30 βαθμούς Κελσίου (80-86 Φαρενάιτ) κατά τη διάρκεια της ημέρας. Μετά τον μουσόνιο, ο καιρός σταδιακά γίνεται πιο δροσερός και πιο ξηρός έως ότου ο χειμώνας βυθιστεί στα τέλη Νοεμβρίου. Οι χειμώνες στη Βομβάη είναι ευχάριστοι, με τις κορυφαίες θερμοκρασίες 25-28 βαθμούς Κελσίου (77-82 Φαρενάιτ) κατά τη διάρκεια της ημέρας, αν και οι νύχτες μπορεί να είναι λίγο ψυχρές.

Πληροφορίες Αεροδρομίου

Το Mumbai Chattrapathi Shivaji Airport είναι ένα από τα κύρια σημεία εισόδου στην Ινδία και βρίσκεται υπό ανακαίνιση και αναβάθμιση. Νέα εσωτερικά τερματικά έχουν προστεθεί μαζί με ένα νέο ολοκληρωμένο Terminal 2, το οποίο άνοιξε τον Φεβρουάριο του 2014 για διεθνείς πτήσεις. Οι εγχώριες αεροπορικές εταιρείες βρίσκονται αυτή τη στιγμή στη διαδικασία της μετεγκατάστασης στο Terminal 2 με σταδιακό τρόπο. Ο τερματικός σταθμός 2 βρίσκεται στο Andheri East, ενώ τα εγχώρια τερματικά βρίσκονται στην Santa Cruz, 30 χιλιόμετρα (19 μίλια) και 24 χιλιόμετρα βόρεια του κέντρου της πόλης αντίστοιχα. Ένα λεωφορείο μεταφέρει τους επιβάτες μεταξύ των τερματικών σταθμών. Ο χρόνος ταξιδιού στο κέντρο της πόλης είναι περίπου μιάμιση ώρα, αλλά είναι πολύ λιγότερο νωρίς το πρωί ή αργά τη νύχτα όταν η κυκλοφορία είναι ελαφρύτερη.

Το Viator προσφέρει ιδιωτικές μεταφορές από το αεροδρόμιο από $ 11. Μπορούν να κλείσουν εύκολα στο διαδίκτυο.

Επιλογές μεταφοράς

Ο καλύτερος τρόπος να ξεφύγετε από την πόλη είναι να πάρετε μια καμπίνα ή ένα αυτόνομο rickshaw. Θα βρείτε μόνο rickshaws αυτοκινήτων στα προάστια, καθώς αυτές οι θορυβώδεις μικρές δημιουργίες δεν επιτρέπεται να ταξιδεύουν περαιτέρω νότια από Bandra. Το Μουμπάι διαθέτει επίσης ένα τοπικό σιδηροδρομικό δίκτυο με τρεις γραμμές - Δυτική, Κεντρική και Λιμάνι - οι οποίες εκτείνονται προς τα έξω από το Churchgate στο κέντρο της πόλης. Το πρόσφατα ανοιχτό κλιματιζόμενο τρένο μετρό λειτουργεί από ανατολικά προς δυτικά, από το Ghatkopar έως το Versova, στα προάστια. Το τοπικό τρένο προσφέρει έναν σχετικά γρήγορο τρόπο για να ταξιδέψει, αλλά παίρνει ασφυκτικά γεμάτο κατά τις ώρες αιχμής. Η οδήγηση στο τοπικό τρένο της Βομβάη είναι μια εμπειρία που πρέπει να κάνετε στην πόλη. Οι υπηρεσίες λεωφορείων λειτουργούν και στη Βομβάη, αλλά μπορούν να είναι αργές και αναξιόπιστες, για να μην αναφέρουμε ζεστό και άβολο.

Τι να κάνω

Εντυπωσιακά παραδείγματα αποικιακής βρετανικής αρχιτεκτονικής μπορούν να βρεθούν σε όλη την πόλη και να αποτελέσουν πολλά από τα κορυφαία αξιοθέατα του Βομβάη .

Υπάρχουν μερικές συναρπαστικές περιηγήσεις που μπορείτε να συνεχίσετε. Δοκιμάστε αυτές τις 10 περιηγήσεις στο Μουμπάι για να γνωρίσετε πραγματικά την πόλη και το 10 Mumbai Εκδρομές από το Viator που μπορείτε να κάνετε κράτηση στο διαδίκτυο. Εναλλακτικά, μπορείτε να προτιμήσετε μια περιήγηση στην πόλη . Το Mumbai διαθέτει επίσης πολλά αξέχαστα μπαρ , χώρους ζωντανής μουσικής και hangout για ταξιδιώτες με φθηνή μπύρα. Το Shopaholics θα αγαπήσει τα μεγαλύτερα και καλύτερα εμπορικά κέντρα της Βομβάης, κορυφαίες αγορές και μέρη για να αγοράσει ινδική χειροτεχνία . Στη συνέχεια, χαλαρώστε σε ένα πολυτελές σπα.

Που να μείνω

Οι περισσότεροι τουρίστες μένουν στις νότιες περιφέρειες Colaba ή Fort του Βομβάη. Δυστυχώς, το Mumbai είναι μια ακριβή πόλη και η τιμή των καταλυμάτων μπορεί να είναι συγκλονιστική για αυτό που παίρνετε (ή, μάλλον, μην πάρετε). Εάν είστε σε ένα σφιχτό προϋπολογισμό, αυτά τα Top 8 Mumbai φτηνά ξενοδοχεία και ξενώνες είναι από τις καλύτερες επιλογές. Επίσης συνιστώνται αυτά τα Top 5 Mumbai Οικονομικά ξενοδοχεία κάτω από $ 150 και τα καλύτερα ξενοδοχεία 5 αστέρων στη Βομβάη.

Πληροφορίες για την υγεία και την ασφάλεια

Παρά την υπερπλήρωσή της και άλλα προβλήματα, η Βομβάη παραμένει μια από τις ασφαλέστερες πόλεις στην Ινδία - ειδικά για τις γυναίκες. Ωστόσο, πρέπει να λαμβάνονται κανονικά πρότυπα φροντίδας, ειδικά μετά το σκοτάδι.

Η κυκλοφορία του Βομβάη, από την άλλη πλευρά, είναι τρομακτική. Οι δρόμοι είναι εξαιρετικά συσσωρευμένοι, τα κέρατα συνεχώς χτυπάνε, και οι άνθρωποι προσπερνούν και από τις δύο πλευρές σε ιδιοτροπία. Θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τη διέλευση από το δρόμο και μην προσπαθείτε να οδηγήσετε τον εαυτό σας. Αποφύγετε να ταξιδεύετε στις τοπικές αμαξοστοιχίες κατά τις ώρες αιχμής, καθώς το πλήθος μετατρέπεται σε μια μαζική μαζική κίνηση, και υπάρχουν περιπτώσεις που οι άνθρωποι τραυματίζονται ή πέφτουν έξω από τα τρένα.

Να είστε προσεκτικοί των τσέπες pick στις τουριστικές περιοχές, όπως η αγορά Colaba Causeway. Η επαιτεία είναι επίσης ένα πρόβλημα στις τουριστικές περιοχές και στα φανάρια.

Όπως πάντα στην Ινδία, είναι σημαντικό να μην πίνετε το νερό στη Βομβάη. Αντ 'αυτού, αγοράστε άμεσα διαθέσιμο και φθηνό εμφιαλωμένο νερό για να είστε υγιείς. Επιπλέον, καλό είναι να επισκεφθείτε το γιατρό σας ή την ταξιδιωτική κλινική πολύ πριν από την ημερομηνία αναχώρησής σας για να διασφαλίσετε ότι θα λάβετε όλες τις απαραίτητες ανοσοποιήσεις και φάρμακα , ειδικά σε σχέση με ασθένειες όπως η ελονοσία και η ηπατίτιδα.