Πώς να οδηγήσετε το τοπικό τρένο της Βομβάη

Γρήγορος οδηγός για να ταξιδεύετε στην περιοχή της Βομβάης

Το περίφημο τοπικό τραίνο της Βομβάης έχει τη δυνατότητα να κάνει τους ανθρώπους να ανατριχιάζονται μόνο με την αναφορά του ονόματος. Ωστόσο, αν θέλετε να ταξιδέψετε από το ένα άκρο της πόλης προς το άλλο (βορρά / νότου), δεν υπάρχει πιο γρήγορος τρόπος να πάτε. Από τουριστική άποψη, η οδήγηση στο τοπικό Βομβάη δίνει επίσης μια μοναδική ματιά στην καθημερινή ζωή στη Βομβάη . Το τοπικό σιδηροδρομικό δίκτυο είναι η σωτηρία για πολλούς μετακινούμενους στην Βομβάη - μεταφέρει ένα εκπληκτικό οκτώ εκατομμύρια ημερήσιους μετακινούμενους καθημερινά!

Δυστυχώς, όλα όσα έχετε ακούσει για το τοπικό Μουμπάι είναι μάλλον αλήθεια! Τα τρένα μπορούν να είναι υπερβολικά υπερπλήρη, οι πόρτες δεν κλείνουν ποτέ και οι επιβάτες τους αγκαλιάζουν συνεχώς, ενώ οι άνθρωποι ταξιδεύουν ακόμη και καθισμένοι στην οροφή.

Ωστόσο, αν αισθάνεστε περιπετειώδης, μην χάσετε ένα αξέχαστο ταξίδι στην περιοχή της Βομβάης. (Εάν χρειάζεστε καθησυχασμό, η μητέρα μου ηλικίας άνω των 60 ετών το έχει κάνει και επέζησε πολύ καλά!). Μάθετε πώς να οδηγείτε το τοπικό τρένο της Βομβάης σε αυτόν τον οδηγό.

Διαδρομές τρένων

Το τοπικό Μουμπάι έχει τρεις γραμμές - Δυτική, Κεντρική και Λιμάνι (που καλύπτει το ανατολικό τμήμα της πόλης, συμπεριλαμβανομένου του Navi Mumbai). Κάθε έκταση εκτείνεται για πάνω από 100 χιλιόμετρα.

Πότε πρέπει να ταξιδέψετε (και όχι να ταξιδέψετε!)

Εάν δεν θέλετε να πιάσετε το χάος που γνωρίζει η τοπική περιοχή του Βομβάη, τότε θα ταξιδέψετε κατά τη διάρκεια της ημέρας, από τις 11 π.μ. έως τις 4 μ.μ., για να αποφύγετε τις πρωινές και βραδινές ώρες αιχμής.

Αν βρίσκεστε στο σταθμό Churchgate στις 11.30 π.μ. έως τις 12.30 μ.μ., θα φτάσετε στη δράση του γνωστού dabbawalas της Βομβάης . Οι Κυριακές είναι επίσης σχετικά ήσυχες και είναι καλές μέρες για να ταξιδέψετε στη Δυτική Γραμμή (η Κεντρική Γραμμή εξακολουθεί να αντλεί τα πλήθη). Ωστόσο, εάν θέλετε μια μέγιστη εμπειρία στην "Μέγιστη Πόλη" της Βομβάης, ώρες αιχμής είναι όταν όλα τα τρελά πράγματα που οι τοπικές Βομβάη είναι γνωστό ότι συμβαίνουν!

Πού να ταξιδέψετε

Εάν ταξιδεύετε στο τοπικό Μουμπάι ως τουρίστας, οι Mahalaxmi και Bandra στη δυτική γραμμή είναι δύο καλοί προορισμοί. Mahalaxmi, επειδή βρίσκεται το εκπληκτικό dhobi ghat (και είναι κοντά στο Haji Ali , ένα άλλο δημοφιλές αξιοθέατο στη Βομβάη) και το Bandra, επειδή είναι ένα από τα πιο περίεργα και συμβατικά προάστια της Βομβάης με καταπληκτικά καταστήματα και νυχτερινή ζωή. Εάν κατευθυνθείτε προς το αεροδρόμιο, το Andheri είναι ο πλησιέστερος σταθμός (και μπορείτε να πάρετε το νέο τρένο του μετρό Mumbai από εκεί).

Αγορά εισιτηρίων

Υπάρχουν θυρίδες εισιτηρίων σε αίθουσες στην κεντρική είσοδο του κάθε σιδηροδρομικού σταθμού. Ωστόσο, οι γραμμές είναι συνήθως οφιοειδείς και αργές. Εναλλακτικά, μπορείτε να αγοράσετε μια έξυπνη κάρτα, η οποία θα σας επιτρέψει να αγοράσετε εισιτήρια από αυτόματες μηχανές πώλησης εισιτηρίων στους σταθμούς.

Τα εισιτήρια από σημείο σε σημείο, από έναν προορισμό σε άλλο, και μπορούν να αγοραστούν στο σταθμό προέλευσης. Ειδικό τοπικό τρένο Βομβάη Τα τουριστικά περάσματα διατίθενται για μία, τρεις και πέντε ημέρες. Προσφέρουν απεριόριστη διαδρομή σε όλες τις γραμμές του τοπικού δικτύου τρένων της Βομβάης.

Συνθέσεις καθισμάτων

Τα τοπικά τρένα της Βομβάης διαθέτουν ξεχωριστά καροτσάκια για τις γυναίκες (γνωστά ως γυναικείος χώρος) και καρκίνο και επιβάτες με ειδικές ανάγκες. Υπάρχουν επίσης βαγόνια πρώτης κατηγορίας, αλλά δεν είναι πιο πολυτελή από τα άλλα βαγόνια. Η υψηλότερη τιμή των εισιτηρίων κρατά απλώς την πλειοψηφία των ταξιδιωτών έξω, παρέχοντας έτσι περισσότερο χώρο και τάξη. Υπάρχει μια σειρά από κυρίες διαμερίσματα σε κάθε τρένο. Εάν θέλετε να ταξιδέψετε σε ένα, απλώς αναζητήστε πού βρίσκονται οι ομάδες των γυναικών στην πλατφόρμα. Θα σηκωθούν εκεί.

Τύποι τοπικών τρένων της Βομβάης

Τα τοπικά τρένα του Βομβάη είναι είτε γρήγορα (με λίγες στάσεις) είτε αργά (σταματώντας σε όλους ή στους περισσότερους σταθμούς). Ο καθένας μπορεί να ταυτοποιηθεί με "F" ή "S" στις οθόνες στους σιδηροδρομικούς σταθμούς. Τα γρήγορα τρένα θα σταματήσουν στους σταθμούς που αναγράφονται με κόκκινο χρώμα στον τοπικό χάρτη τρένων της Βομβάη .

Τα τρένα έχουν είτε 12 είτε 9 καροτσάκια. 12 καροτσάκια είναι στάνταρ στις δυτικές και κεντρικές γραμμές, ενώ πολλές πλατφόρμες στη γραμμή του λιμανιού μπορούν να φιλοξενήσουν μόνο συντομότερες 9 αμαξοστοιχίες.

Νέες κλιματικές μεταφορές

Από την 1η Ιανουαρίου 2018, 12 νέες κλιματιζόμενες υπηρεσίες τρένου θα εκτελούνται στη δυτική γραμμή από Δευτέρα έως Παρασκευή. Η πρώτη αναχώρηση είναι από το Borivali στις 7.54 π.μ. και υπάρχουν αναχωρήσεις κάθε δύο ώρες έως την τελευταία αναχώρηση από το Virar στις 9.24 μ.μ. Για τους πρώτους έξι μήνες, τα εισιτήρια θα κοστίζουν 1,2 φορές το εισιτήριο πρώτης θέσης. Ένα εισιτήριο απλής διαδρομής από το Churchgate μέχρι το Virar είναι 205 ρουπίες, ενώ ένα εισιτήριο μονής κατεύθυνσης από το Borivali στην Churchgate είναι 165 ρουπίες.

Εντοπισμός της σωστής αμαξοστοιχίας

Ανακαλύψτε ποιο τραίνο θα αναχωρήσει από την πλατφόρμα που μπορεί να προκαλέσει σύγχυση. Τα τρένα αναγνωρίζονται συνήθως από τον τελικό προορισμό τους. Για νότιες αμαξοστοιχίες, ζητήστε τρένα που πηγαίνουν στο CST (Chhatrapathi Shivaji Terminus) ή στο Churchgate. Συνήθως, το πρώτο ή το δεύτερο γράμμα του προορισμού θα εμφανιστεί στις οθόνες εναέριας κυκλοφορίας και κατά μήκος του θα είναι είτε "F" είτε "S" για γρήγορη ή αργή αμαξοστοιχία. Για παράδειγμα, μια αμαξοστοιχία εισηγμένη ως BO F, θα είναι ένα γρήγορο τρένο που τερματίζει στο Μπόριβαλι στη Δυτική Γραμμή. Επίσης, κατά γενικό κανόνα, οι βόρειοι σιδηρόδρομοι θα σταματήσουν στην πλατφόρμα 1 και οι νότιες αμαξοστοιχίες στην πλατφόρμα 2.

Ενεργοποίηση και εκτός αμαξοστοιχίας

Ξεχάστε τα συνθήματά σας όταν ξεκινάτε και ξεκινάτε από το τοπικό Μουμπάι! Δεν υπάρχουν τέτοιες λεπτότητες όπως η αναμονή για την αποβίβαση των επιβατών πριν από την επιβίβαση, οπότε γίνεται τρελός αγωνίζεται για να πάρει και να βγαίνει από το τρένο, καθώς όλες οι πόρτες είναι μπλοκαρισμένες με ανθρώπους που προσπαθούν να κάνουν και τα δύο την ίδια στιγμή. Είναι μια πραγματική περίπτωση επιβίωσης των πιο ικανών, και κάθε άνθρωπος (ή γυναίκα) για τον εαυτό τους! Οι γυναίκες συχνά συμπεριφέρονται χειρότερα από τους άνδρες. Προετοιμαστείτε να ωθήσετε ή να ωθήσετε, ειδικά όταν συνεχίζετε. Καθώς η στάση σας πλησιάζει, μετακινηθείτε πιο κοντά στην πόρτα για να κατεβείτε και στη συνέχεια αφήστε το πλήθος να σας ωθήσει προς τα εμπρός.

Συμβουλές ασφαλείας