Το Μουσείο Skansen στη Στοκχόλμη

Το Μουσείο Skansen:

Το μουσείο Skansen στη Στοκχόλμη είναι το παλαιότερο υπαίθριο μουσείο του κόσμου. Στο μουσείο Skansen, θα βρείτε την ιστορία της Σουηδίας που εμφανίζεται τόσο σε ιστορικά κτήρια όσο και σε ενδιαφέρουσες εκθέσεις χειροτεχνίας. Κάθε τμήμα της Σουηδίας εκπροσωπείται στο μουσείο Skansen, από ένα νότιο αγρόκτημα Skåne έως το στρατόπεδο Sami στη βόρεια Σουηδία. Το μουσείο σας φέρνει πίσω στη Σουηδία πριν από την εποχή μας.

Τα περισσότερα κτίρια και αγροκτήματα στο μουσείο Skansen είναι από τον 18ο, 19ο και 20ο αιώνα.

Τι προσφέρει το Μουσείο Skansen:

Το μουσείο Skansen δεν είναι το μουσείο του τρέχοντος μύλου και θα βρεθείτε να περνάτε το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας σε εξωτερικούς χώρους. Εκτός από τη συλλογή ιστορικών κτιρίων, υπάρχουν καταστήματα, καφέ, όμορφη εκκλησία, ζωολογικός κήπος και ενυδρείο καθώς και παιδική χαρά.

Αν έρχεστε κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, υπάρχει μια ειδική εκδήλωση για εσάς. Ντυμένοι με αυθεντικές φορεσιές, οι εθελοντές στο μουσείο Skansen παρουσιάζουν τους παλιούς τρόπους χειροτεχνίας. είναι πολύ ενδιαφέρον να τα παρακολουθήσετε. Οι περισσότεροι εδώ μιλούν αγγλικά. Βεβαιωθείτε ότι έχετε τραβήξει ένα φυλλάδιο αγγλικής γλώσσας αντί για σουηδικές και σίγουρα φέρετε τη φωτογραφική σας μηχανή σε αυτό το μοναδικό σουηδικό μουσείο.

Εισαγωγή στο Μουσείο Skansen:

Η τιμή εισόδου στο μουσείο του Skansen εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την εποχή του χρόνου, καθώς θα υπάρξουν περισσότερα για να δείτε έξω τους καλοκαιρινούς μήνες, φυσικά.

Οι τιμές των εισιτηρίων για ενήλικες έχουν ως εξής: Ιανουάριος - Απρίλιος 70 SEK. Μάιος & Σεπτέμβριος 90 SEK. Ιούνιος - Αύγουστος 110 SEK. Οκτώβριος - Δεκέμβριος 65 SEK.

Η είσοδος για παιδιά είναι το 40% της τιμής του εισιτηρίου ενηλίκων.

Μπορείτε να πάρετε δωρεάν είσοδο με μια Κάρτα της Στοκχόλμης, η οποία είναι μια μεγάλη διαφύλαξη χρημάτων για κάθε επισκέπτη που μένει στη Στοκχόλμη 2 ή περισσότερες ημέρες.

Η κάρτα περιλαμβάνει ακόμη δωρεάν τοπικές μεταφορές και εκπτώσεις σε διάφορους άλλους προορισμούς αξιοθέατα μέσα και γύρω από τη σουηδική πρωτεύουσα.

Τοποθεσία του Μουσείου Skansen:

Οι επισκέπτες βρίσκουν εύκολα το μουσείο Skansen - βρίσκεται στο Djurgården , το δημοφιλές νησί της κεντρικής Στοκχόλμης. Μπορείτε να φτάσετε με τα πόδια, καθώς και με λεωφορείο (γραμμή 44 ή 47 από τον κεντρικό σταθμό), με το τραμ (Route 7 από Norrmalmstorg ή Nybroplan), ή με το αυτοκίνητο. Λάβετε υπόψη ότι υπάρχει περιορισμένος χώρος στάθμευσης στο νησί Djurgården και ρίξτε μια ματιά στο χάρτη της Στοκχόλμης για να βρείτε το Skansen.

Ώρες και Ώρες λειτουργίας του Μουσείου Skansen:

Το μουσείο Skansen είναι ανοιχτό όλο το χρόνο και οι ώρες λειτουργίας του μουσείου ποικίλλουν ανά εποχή. Το μουσείο Skansen μπορεί να επισκεφθεί τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο στις καθημερινές 10: 00-15: 00, τα σαββατοκύριακα 10: 00-16: 00. Μάρτιος και Απρίλιος καθημερινά 10: 00-16: 00. Μάιος έως 19 Ιουνίου καθημερινά 10: 00-20: 00.

20 Ιουνίου έως και τον Αύγουστο καθημερινά 10: 00-22: 00. Σεπτέμβριος καθημερινά 10: 00-20: 00. Οκτώβριος καθημερινά 10: 00-16: 00. Νοέμβριος στις καθημερινές 10: 00-15: 00, Σαββατοκύριακα 10: 00-16: 00. Δεκέμβριος στις καθημερινές 10: 00-15: 00, Σαββατοκύριακα (Ημέρες Χριστουγέννων ) 11: 00-16: 00, Σαββατοκύριακα μετά τις 23 Δεκεμβρίου 10: 00-16: 00. Κλειστά την παραμονή των Χριστουγέννων.

Πρακτικές συμβουλές για το Μουσείο Skansen:

1 - Φορέστε άνετα υποδήματα, υπάρχει πολλή περπάτημα που εμπλέκονται.


2- Το καλοκαίρι επισκεφθείτε το μουσείο τις καθημερινές για να αποφύγετε πλήθη.
3 - Φόρεμα σε στρώματα, ώστε να είστε άνετοι ακόμα κι αν κρυώσει.