Το κοντινότερο αεροδρόμιο προς το Manali

Πώς να φτάσετε στο Manali στο Himachal Pradesh της Ινδίας

Ποιο είναι το πλησιέστερο αεροδρόμιο προς το Manali, ένα δημοφιλές μικρό τουριστικό χωριό στη Βόρεια Ινδία;

Το πλησιέστερο αεροδρόμιο βρίσκεται στο αεροδρόμιο Bhuntar (κωδικός αεροδρομίου: KUU) περίπου 31 μίλια από το Manali. Το αεροδρόμιο είναι επίσης ανεπίσημα γνωστό ως αεροδρόμιο Kullu ή το αεροδρόμιο Kullu Manali. Το αεροδρόμιο βρίσκεται σε μια βαθιά κοιλάδα, κάνοντας προσεγγίσεις με αεροπλάνο πολύ δύσκολο για τους πιλότους. Τα ελικόπτερα είναι ευκολότερα προσγειωμένα εκεί.

Παρόλο που το αεροδρόμιο δεν είναι πολύ μακριά, πηγαίνοντας από το Bhuntar προς το Μανάλι παραμύθια τουλάχιστον δύο ώρες ή περισσότερο μέσα σε ορεινό τοπίο. Τα κλειστά οδοστρώματα που οφείλονται σε βράχια ή χιόνι είναι κοινά το χειμώνα.

Λόγω των υψηλών τιμών και των ακανόνιστων χρονοδιαγραμμάτων πτήσεων, οι περισσότεροι ταξιδιώτες επιλέγουν να πάρουν το λεωφορείο προς Μανάλι παρά να πετούν.

Βρείτε πτήσεις προς Μανάλι, Ινδία

Το μικρό αεροδρόμιο του Bhuntar / Kullu εξυπηρετήθηκε για μια ακόμη φορά από σποραδικές πτήσεις από τις Kingfisher Airlines και την Air India Regional. Και οι δύο αεροπορικές εταιρείες σταμάτησαν τις πτήσεις τους το 2012, ωστόσο, η Air India Regional συνέχισε πτήσεις από το Δελχί το Μάιο του 2013.

Τα Deccan Charters (Ιμαλάια Ταύροι) προσφέρουν σποραδική πτήση στο Manali από το Chandigarh με ελικόπτερο.

Οι πτήσεις προς το αεροδρόμιο Bhuntar υπόκεινται στον καιρό και την ένταση. αναμένουν συχνές ακυρώσεις. Θα χρειαστεί να κάνετε κράτηση απευθείας στον ιστότοπο της Air India (http://www.airindia.com) ή να κάνετε κράτηση εισιτηρίων μέσω πρακτορείου ταξιδιών για ελικόπτερα τσάρτερ ή μικρότερου αερομεταφορέα.

Σχετικά με το αεροδρόμιο Bhuntar

Το αεροδρόμιο Bhuntar, γνωστό και ως αεροδρόμιο Kullu ή αεροδρόμιο Kullu Manali, είναι πολύ μικρό και εξυπηρετεί μικρό όγκο επιβατών. Η κυβέρνηση έχει προγραμματίσει να αναβαθμίσει το φυλάκιο για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Μέχρι να πραγματοποιηθούν οι αναβαθμίσεις, μόνο δύο αεροσκάφη μπορεί να σταθμεύονται ανά πάσα στιγμή στο διάδρομο.

Το αεροδρόμιο περιβάλλεται από ψηλές κορυφές και υπόκεινται σε χειμερινούς καιρούς, καθιστώντας την προσέγγιση εξαιρετικά δύσκολη για πιλότους. Οι πλημμύρες από τον κοντινό ποταμό Beas απειλούν επίσης μερικές φορές το διάδρομο.

Μετάβαση από το αεροδρόμιο Bhuntar στο Manali

Η πιο άνετη επιλογή για να κάνετε το ορεινό ταξίδι στο Manali είναι με ιδιωτικό ταξί. χειρίζονται καλύτερα τους δρόμους περιελίξεων από τα λεωφορεία. Μπορείτε να αγοράσετε ταξί με σταθερό επιτόκιο σε περίπτερο περίπου 100 μέτρων έξω από το αεροδρόμιο. Προσέξτε τους αδίστακτους οδηγούς που ισχυρίζονται ότι είναι "επίσημοι" και ελπίζοντας να παρακολουθήσουν την επιχείρησή σας προτού φτάσετε στην επίσημη στάση ταξί.

Οι ταξιδιώτες με σφιχτό προϋπολογισμό ή όσοι θέλουν να κοιτάξουν γύρω από τον Kullu πριν ξεκινήσουν το Manali μπορούν εύκολα να αρπάξουν τη δημόσια συγκοινωνία από το αεροδρόμιο στην πόλη. Το Kullu απέχει μόνο 6 μίλια από το αεροδρόμιο. Μόλις φτάσετε στο Kullu, φτηνά δημόσια λεωφορεία πραγματοποιούν τακτικά το ογκώδες ταξίδι στο Manali. Προγραμματίστε για μια αργή, ριψοκίνδυνη, δυνητικά πολυσύχναστη βόλτα στο Manali.

Ένα εναλλακτικό αεροδρόμιο για το Manali

Το πλησιέστερο αεροδρόμιο προς το Manali - εκτός από το αεροδρόμιο Bhuntar - με τακτικές γραμμές και διεθνείς μάχες είναι το αεροδρόμιο Chandigarh (κωδικός αεροδρομίου: IXC) που βρίσκεται στην πόλη Chandigarh, την πρωτεύουσα Punjab της Ινδίας. Το αεροδρόμιο βρίσκεται περίπου 193 μίλια νότια του Μανάλι.

Η μετάβαση από το Chandigarh στο Manali διαρκεί από έξι έως εννέα ώρες με ταξί, ανάλογα με τη διαδρομή που ακολουθεί ο οδηγός σας.

Το αεροδρόμιο του Chandigarh είναι πολύ μεγαλύτερο και πιο πολυσύχναστο από το αεροδρόμιο Bhuntar, ωστόσο, οι ταξιδιώτες εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν ένα δύσκολο ταξίδι στο Μανάλι μετά από την πτήση.

Να φτάσετε στο Μανάλι από το έδαφος

Το γεγονός ότι είναι λίγο δύσκολο να φτάσετε κάνει την ορεινή πόλη του Manali πολύ πιο δελεαστική. Παρόλο που η πτήση στο Χιματσάλ Πραντές μπορεί να είναι μια πραγματική εμπειρία τρίχας λόγω του καιρού, των βουνών και του υψηλού υψομέτρου, τα λεωφορεία προς το Μανάλι είναι μια ακόμα μεγαλύτερη δοκιμασία νεύρων και υπομονής.

Στο Μανάλι Από το Δελχί: Τα nightbuses της Volvo κάνουν το ταξίδι 14 ωρών από το Δελχί στο Μανάλι. περιμένετε ένα ανεπιθύμητο, εκκαθαριστικό ταξίδι στα βουνά. Οι άνθρωποι που πάσχουν από ασθένεια κίνησης είναι αναπόφευκτα δυστυχισμένοι στην περίφημη διαδρομή του λεωφορείου.

Τα λεωφορεία συνήθως δεν έχουν ενσωματωμένες τουαλέτες, ωστόσο, είστε οδηγός θα κάνει συχνά διαλείμματα για να ηρεμήσει τα δικά του νεύρα μετά από την εκτέλεση των απότομων δρόμων!

Καθίστε στη δεξιά πλευρά του λεωφορείου για καλύτερη θέα, αλλά ετοιμαστείτε να δείτε πόσο κοντά τα ελαστικά έρχονται τακτικά στην άκρη της απότομης απόβασης.

Στο Manali Από τον McLeod Ganj / Dharamsala: Οι ταξιδιώτες που εγκαταλείπουν τον McLeod Ganj , το σπίτι του 14ου Δαλάι Λάμα και των εξοικειωμένων με το Θιβέτ, μπορούν να φτάσουν στο Μανάλι μέσω ενός εννέα ωρών τουριστικού λεωφορείου. Τα λεωφορεία αναχωρούν το βράδυ στις 8:30 μ.μ.

Μπορείτε να κάνετε κράτηση τουριστικών λεωφορείων στην Ινδία μέσω ταξιδιωτικών πρακτορείων που βρίσκονται παντού ή να ζητήσετε τη διαμονή σας. Ελέγξτε πρώτα με τα γραφεία ταξιδίων, καθώς το προσωπικό της ρεσεψιόν του ξενοδοχείου σας μπορεί απλά να περπατήσει δίπλα στο ίδιο ταξιδιωτικό γραφείο και να κλείσει προμήθεια στο εισιτήριό σας!

Δεν υπάρχει υπηρεσία τρένου από το Δελχί στο Manali. Οι πλησιέστεροι σιδηροδρομικοί σταθμοί βρίσκονται στο Chandigarh και το Ambala Cantonment στο Haryana.

Φτάνοντας στο Μανάλι

Οι περισσότεροι τουρίστες που φτάνουν στο Manali παίρνουν αμέσως ένα tuk-tuk (auto-rickshaw) ή αρχίζουν να περπατούν βόρεια (ανηφορικά) μέσα από την πόλη για να μείνουν στην Παλιά Πόλη . Το Vashisht, απέναντι από τον ποταμό, είναι μια δημοφιλής επιλογή για τους backpackers .