Εξερευνώντας το πιο ελκυστικό σημείο αναφοράς του Tacoma - τη γέφυρα του γυαλιού

Δεν μπορείτε να το χάσετε. Εάν ταξιδεύετε στο κέντρο του Tacoma στο I-705, η γέφυρα του γυαλιού καμπυλώνει ακριβώς πάνω στον αυτοκινητόδρομο. Την ημέρα, δύο μπλε κρυσταλλικοί πύργοι σπινθηροβολούν στον ήλιο (αν υπάρχει κάποιος ήλιος ... αυτή είναι η Ουάσιγκτον μετά από όλα). Τη νύχτα, όλη η δομή φωτίζεται. Είναι ένα θέαμα για να δείτε, αλλά είναι ακόμα καλύτερο να σηκωθείτε και να περπατήσετε κατά μήκος της δομής με τα πόδια.

Η γέφυρα του γυαλιού του Tacoma είναι ένα από τα πιο μοναδικά αξιοθέατα στην περιοχή του South Sound.

Για τους οπαδούς της τέχνης της τέχνης και τους οπαδούς του Dale Chihuly, η γέφυρα μπορεί να είναι απλώς ένα highlight για όλη τη Δυτική Ουάσινγκτον. Καμία τακτική γέφυρα, η Γέφυρα του Γυαλιού είναι μια πεζογέφυρα που συνδέει το κέντρο της Τακόμα με την πλωτή οδό Thea Foss. Σε όλη τη γέφυρα βρίσκονται έργα τέχνης από τον γυάλινο καλλιτέχνη Dale Chihuly. Είναι γνωστό για τα δύο πανύψηλα μπλε πυργίσκους του, αλλά υπάρχουν πολύ περισσότερα για να δείτε από τους πύργους. Η γέφυρα λειτουργεί ουσιαστικά ως ένα μουσείο τέχνης υπαίθρου ... και ένα ελεύθερο, σε αυτό!

Ο γυάλινος καλλιτέχνης Chihuly μεγάλωσε στο Tacoma και εξακολουθεί να έχει ισχυρή παρουσία στην πόλη. Μαζί με τη Γέφυρα του Γυαλιού, μπορείτε να εντοπίσετε κομμάτια Chihuly στο Μουσείο Τέχνης Tacoma , στο Union Station , στο Πανεπιστήμιο της Washington-Tacoma και στο Swiss Pub - όλα στο κέντρο του Tacoma και σε όλο το μέρος μιας μεγάλης περιήγησης με τα πόδια. Ο Chihuly έχει επίσης έργα τέχνης στις πανεπιστημιουπόλεις του Λουθηρανικού Πανεπιστημίου του Ειρηνικού και του Πανεπιστημίου του Puget Sound στο Tacoma.

Πού είναι η Γέφυρα του Γυαλιού;

Η Γέφυρα του Γυαλιού συνδέει το κέντρο της πόλης με την περιοχή κατά μήκος της υδάτινης οδού Thea Foss, η οποία φιλοξενεί το Μουσείο Γυαλιού και το Θαλάσσιο Σιδηρόδρομο Foss. Μπορείτε να έχετε πρόσβαση στη Γέφυρα από την Avenue Pacific, περπατώντας μέσα από την περιοχή μεταξύ του Union Station και του Μουσείου Ιστορίας της Πολιτείας της Ουάσινγκτον.

Από την πλευρά του ποταμού Foss, η γέφυρα συνδέεται με την σκάλα έξω από το Μουσείο Γυαλιού.

Δεν υπάρχει καμία επιβάρυνση για να περπατήσετε στη Γέφυρα και να δείτε το απίστευτο έργο τέχνης κατά μήκος της - τη μεγαλύτερη δημόσια έκθεση τέχνης στο Tacoma.

Η διέλευση από τη γέφυρα σας δίνει επίσης υπέροχη θέα στο Tacoma και τα περίχωρά της. Στις σαφείς μέρες, μπορείτε να δείτε το Mt. Rainier σε απόσταση. Σε όλες τις ημέρες, μπορείτε να δείτε το μεγαλύτερο μέρος του κέντρου της Tacoma , του Tacoma Dome , του LeMay - του Αμερικανικού Μουσείου Αυτοκινήτων και της πλωτής οδού Thea Foss. Εάν απολαμβάνετε τη φωτογραφία, η γέφυρα ανοίγει όλες τις ευκαιρίες, από φωτογραφίες από έργα τέχνης μέχρι ενδιαφέροντα πλάνα του αυτοκινητόδρομου κάτω.

Έργα τέχνης στη γέφυρα

Κατά μήκος της γέφυρας, υπάρχουν πολλές διαφορετικές επιδείξεις έργων τέχνης. Η πρώτη οθόνη που θα δείτε (από την Pacific Avenue) είναι το Seaform Pavilion - μια γυάλινη οροφή γεμάτη με 2.364 κομμάτια από γυαλί. Αυτά τα κομμάτια προέρχονται από διαφορετικούς τύπους (που ονομάζονται σειρά) από γυαλί Chihuly κάνει. Τα τοιχώματα αυτής της περιοχής είναι σκοτεινοί ώστε να μπορείτε να κοιτάτε πιο ψηλά και να δοκιμάζετε τα λαμπερά κομμάτια του γυαλιού. Αυτό είναι ένα εξαιρετικό μέρος για μια μοναδική selfie.

Η πιο εξέχουσα εμφάνιση εδώ είναι οι δύο πύργοι του μπλε που ονομάζονται Crystal Towers . Αυτά δεν είναι κομμάτια από γυαλί, αλλά ένα είδος πλαστικού που ονομάζεται Polyvitro.

Τα κομμάτια είναι κοίλα και υπάρχουν συνολικά 63 μεμονωμένα κομμάτια σε κάθε πύργο. Αυτά είναι ιδιαίτερα εκπληκτικά σε ξεκάθαρες, ηλιόλουστες μέρες.

Η τελευταία εμφάνιση κατά μήκος της γέφυρας ονομάζεται Βενετσιάνικο Τείχος και αυτό περιλαμβάνει 109 κομμάτια του Chihuly που ονομάζονται βενετσιάνικο-έντονα και ζωντανά γυάλινα αγγεία. Διακοσμητικά όπως στρίψιμο σπειρών, γυάλινα πλάσματα από θάλαμο, χερουβείες και λουλούδια κοσμούν το εξωτερικό των αγγείων και δύο δεν είναι όμοια. Αυτό είναι ένα μεγάλο μέρος για να πάρει το χρόνο σας και πραγματικά να δούμε το γυαλί κοντά, καθώς τα περισσότερα από αυτά τα κομμάτια είναι πραγματικά περίπλοκα. Θα εντοπίσετε όλα τα είδη των πολύ μικρών λεπτομερειών που κάνουν εξαιρετικές φωτογραφίες του Instagram .

Σχεδιασμός Γέφυρας

Η Γέφυρα έχει μήκος 500 πόδια και ολοκληρώθηκε το 2002 ως δώρο στην πόλη. Σχεδιάστηκε από τον αρχιτέκτονα Arthur Andersson με έδρα το Austin, σε στενή συνεργασία με τον Chihuly.

Ο Andersson σχεδίασε επίσης το Μουσείο Ιστορίας της Πολιτείας της Ουάσιγκτον. Η Γέφυρα διασχίζει το Interstate 705 και συνδέει δύο μέρη της πόλης που χρειάζονταν προηγουμένως ένα κομμάτι μιας διαδρομής ή ένα μακρύ περίπατο για να περάσουν μεταξύ τους λόγω του αυτοκινητόδρομου μαζεύοντας την πόλη. Λόγω αυτής της σύνδεσης, η πλωτή οδός Thea Foss έχει γίνει περισσότερο ελκυστική για τους κατοίκους και τους επισκέπτες, καθώς και ένα μοντέρνο μέρος για να ζήσει κανείς.