Γεγονότα για τον ιστορικό και όμορφο σταθμό Union του Τάκομα

Ένα από τα πιο ιστορικά αξιοθέατα του Tacoma

Το Union Station Tacoma βρίσκεται σε κεντρική τοποθεσία στο κέντρο του Tacoma , ακριβώς δίπλα στο Pacific Avenue, κοντά στο Μουσείο Τέχνης Tacoma , στο Μουσείο Ιστορίας της Πολιτείας της Ουάσιγκτον και σε πολλά από τα καλύτερα εστιατόρια της περιοχής. Από έξω, το κτίριο είναι εντυπωσιακό και εντυπωσιακό με τις μεγάλες, σαρωτικές καμάρες και το εξωτερικό τούβλο. Από το εσωτερικό, είναι ακόμα πιο όμορφο, όμως, με τη μεγαλύτερη συλλογή έργων τέχνης Dale Chihuly στην πόλη - και είναι εντελώς ελεύθερο να έρθει και να το δει.

Αλλά υπάρχουν πολλά περισσότερα σε αυτό το κτίριο από ό, τι ακόμη και πολλοί κάτοικοι μπορεί να γνωρίζουν.

Στοιχεία σχετικά με το σταθμό Union Tacoma

1. Η ιστορία του Union Station πηγαίνει πίσω. Το 1873, η Tacoma επιλέχθηκε ως το τέλος της γραμμής για τη βόρεια σιδηροδρομική γραμμή του διηπειρωτικού σιδηροδρόμου. Το 1892, επιλέχθηκε η θέση του σταθμού Union και το 1906 οι Reed και Stem άρχισαν να σχεδιάζουν αυτό το δροσερό κτίριο. Ανοίχτηκε στο κοινό το 1911. Τα ταξίδια με το σιδηρόδρομο μειώθηκαν μετά τον Β 'Παγκόσμιο Πόλεμο και ο νέος σταθμός Amtrak κοντά στο Tacoma Dome - το τελευταίο τρένο που έφυγε από το Union Station το 1984, λίγο πριν το κτίριο άρχισε να καταρρέει και να κλείνει στο κοινό. Μετά τις ανακαινίσεις, το ομοσπονδιακό δικαστήριο μεταφέρθηκε στο κτίριο το 1992 και σήμερα υπάρχουν δέκα δικαστήρια εδώ.

2. Το 1974, το Union Station Tacoma προστέθηκε στο Εθνικό Μητρώο Ιστορικών Χώρων .

3. Η επίσκεψη στο Union Station είναι ελεύθερη και ανοιχτή στο κοινό κατά τις εργάσιμες ημέρες της εβδομάδας από τις 8 π.μ. έως τις 5 μ.μ. Επειδή πρόκειται για ομοσπονδιακό δικαστήριο, οι επισκέπτες πραγματοποιούν έλεγχο ασφαλείας.

Να είστε έτοιμοι να ανοίξετε την τσάντα σας, αν έχετε ένα.

4. Ο σταθμός Union έχει περισσότερα έργα τέχνης μέσα από αυτό από κάποια τοπικά μουσεία και γκαλερί. Μέσα στη μεγάλη περιοχή της rotunda, μπορείτε να δείτε διάφορες εγκαταστάσεις από το έργο τέχνης του καλλιτέχνη γυαλιού Dale Chihuly. Ο Chihuly είναι από το Tacoma και θα βρείτε τα έργα τέχνης του σε πολλά σημεία γύρω από την πόλη, αλλά ο Union Station έχει πολύ πιθανώς την καλύτερη συλλογή στην πόλη.

Μόλις μπείτε μέσα, θα παρατηρήσετε έναν μεγάλο πολυέλαιο που κρέμεται από το κέντρο του τρούλου. Πάρτε ένα από τα σκαλοπάτια ή τον ανελκυστήρα στον δεύτερο όροφο για να πάρετε μια πιο προσεκτική ματιά σε διάφορες επιπρόσθετες εκθέσεις, συμπεριλαμβανομένου ενός μεταλλικού σκελετού συνυφασμένου με εκατοντάδες ξεχωριστά στριμμένα γυάλινα κομμάτια, ένα σύνολο πορτοκαλί δίσκων που ονομάζονται Πέρσες τοποθετημένοι σε ένα παράθυρο που βλέπει καταπληκτική όταν το ρεύμα του φωτός, ένας τοίχος γεμάτος με σχέδια και πίνακες του καλλιτέχνη και ένα σύνολο καλαμιών (ψηλοί λεπτές γυάλινες σωλήνες) σε ένα άλλο μεγάλο παράθυρο.

5. Ο σταθμός Union είναι επίσης μια εξαιρετική άποψη. Από τον δεύτερο όροφο, οι απόψεις της οδού Thea Foss και του Mt Rainier είναι σίγουρο ότι θα σας ευχαριστήσουν. Union Station αξίζει να δείτε αν ζείτε στο Tacoma και ποτέ δεν είστε εδώ, και αυτό είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να πάρετε επισκέπτες από έξω από την πόλη.

6. Tacoma Union Station χτίστηκε στο αρχιτεκτονικό στυλ Beaux-Arts και σχεδιάστηκε από την αρχιτεκτονική εταιρεία Reed and Stem. Το Reed and Stem σχεδίασε επίσης το διάσημο Grand Central Terminal στην πόλη της Νέας Υόρκης. Η μεγάλη ροτόντα στο εσωτερικό του κτιρίου καλύπτεται από έναν τεράστιο θόλο ύψους 90 ποδιών, ο οποίος ολοκληρώνεται με φεγγίτη , πολλοί τοίχοι είναι από μάρμαρο και τα δάπεδα είναι terrazzo. Σε ένα σημείο, ο φεγγίτης ανέπτυξε διαρροή και απείλησε την ασφάλεια της δομής, οδηγώντας τελικά σε αυτό το ορόσημο κλεισίματος στο κοινό σε όλη τη διάρκεια της δεκαετίας του 1980 για ανακαίνιση.

40.000 λίρες χαλκού χρησιμοποιήθηκαν για να καλύψουν τον θόλο σε αυτήν την ανακαίνιση.

7. Σήμερα, δεν έχει απομείνει πολύ από την ιστορία του σιδηροδρομικού σταθμού. Οι περισσότερες από τις σιδηροδρομικές γραμμές και τις πλατφόρμες αμαξοστοιχίας απομακρύνθηκαν με την πάροδο του χρόνου για να διευκολύνουν τη μετάβαση σε ένα δικαστήριο.

8. Υπάρχουν λίγα μέρη στο Tacoma ή κοντά σε αυτά, τα οποία θα μπορούσαν να ανταγωνίζονται τον Union Station ως χώρο εκδηλώσεων με χώρο 9.000 τετραγωνικών μέτρων στη rotunda και επιπλέον μπαλκόνι των 4.000 τετραγωνικών ποδιών. Υπάρχει καθιστικό για μέχρι 1.200 άτομα, οπότε αν ενδιαφέρεστε για ένα μεγάλο γάμο-αυτή είναι η δική σας θέση.

9. Η Union Station είναι επίσης μια δημοφιλής επιλογή για χορούς τοπικού γυμνασίου και μπορεί να προγραμματιστεί για άλλες μεγάλες εκδηλώσεις. Δεν μπορεί να υπάρχει πλέον εντυπωσιακός χώρος εκδηλώσεων στην πόλη.

10. Μια από τις καλύτερες δραστηριότητες για να εντυπωσιάσετε τους επισκέπτες και επίσης ένας πολύ καλός τρόπος για να περάσετε μια ηλιόλουστη ημέρα Σαββατοκύριακου είναι να πάρετε στις περιοχές του κέντρου του Tacoma σε μια αυτο-καθοδηγούμενη περιήγηση με τα πόδια .

Δημόσια έργα τέχνης είναι άφθονα κατά μήκος της κύριας λωρίδας της Pacific Avenue, παρέχοντας touchstones σε κάθε θέση εδώ. Τοποθεσίες για να δείτε περιλαμβάνουν το Μουσείο Τέχνης Tacoma, το Μουσείο Ιστορίας της Πολιτείας της Ουάσινγκτον, το Union Station, τη Γέφυρα του Γυαλιού και ακόμη και το Ελβετικό, το οποίο είναι ένα δροσερό εστιατόριο και μπαρ που διαθέτει ποικιλία έργων τέχνης στους τοίχους του. Εάν θέλετε λίγο περισσότερη καθοδήγηση στη διαδρομή σας, ξεκινήστε στο Μουσείο Τέχνης Tacoma και ρωτήστε για την περιοδεία κινητής τηλεφωνίας.

Τοποθεσία και πληροφορίες επικοινωνίας

Union Station
1717 Avenue
Tacoma, WA 98402
253-863-5173 ext. 223