Μουσείο Τέχνης Tacoma

Το μουσείο τέχνης Tacoma (συχνά συντομογραφείται ως TAM) είναι ένα μουσείο τέχνης τέχνης που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης Tacoma και το μεγαλύτερο μουσείο τέχνης έξω από το Σιάτλ. Διαθέτει συνεχόμενα εκθέματα καθώς και προσωρινά εκθέματα που φέρνουν τέτοιους δροσερούς καλλιτέχνες όπως ο Norman Rockwell και ο Dale Chihuly (ο οποίος είναι επίσης μέλος της μόνιμης συλλογής). Το TAM φιλοξενεί επίσης τη συλλογή της οικογένειας Haub της δυτικής τέχνης, τη μοναδική συλλογή της δυτικής τέχνης στα βορειοδυτικά.

Εάν είστε καθόλου οπαδός της τέχνης, το TAM είναι ένα μουσείο που αξίζει να επισκεφθείτε. Είναι αρκετά μεγάλο για να περάσετε μια ώρα ή δύο περιπλάνηση, αλλά όχι τόσο μεγάλη που είναι συντριπτική. Είναι επίσης σε κοντινή απόσταση από πολλά άλλα μουσεία, γεγονός που το καθιστά μοναδικό στο Βορειοδυτικό συνολικά όπου οι περισσότερες πόλεις έχουν τα μουσεία τους απλωμένα.

Εκθέσεις

Το Μουσείο Τέχνης Tacoma έχει και τις δύο εκθέσεις από την μόνιμη συλλογή του και από τις προσωρινές του εκθέσεις. Κάτι που όλοι οι επισκέπτες μπορούν πάντοτε να δουν είναι κομμάτια από τη συλλογή TAM Chihuly, τα οποία περιλαμβάνουν πολλά κομμάτια σε μια θήκη επίδειξης ακριβώς έξω από το κεντρικό λόμπι, καθώς και ένα δωμάτιο γεμάτο με έργα τέχνης από γυαλί. Ο Dale Chihuly είναι αρχικά από το Tacoma και εξακολουθεί να έχει σημαντική παρουσία στην πόλη, συμπεριλαμβανομένης της Γέφυρας του Γυαλιού, που βρίσκεται κοντά στο μουσείο μεταξύ του Union Station και του Glass Museum.

Το 2012, η ​​TAM ανακοίνωσε ότι έλαβε ένα δώρο από περίπου 300 κομμάτια δυτικής τέχνης από την οικογένεια Haub.

Για να φιλοξενήσει και να απεικονίσει κομμάτια από αυτή τη συλλογή, το μουσείο ουσιαστικά διπλασίασε το αποτύπωμα του και πρόσθεσε μια εντελώς νέα πτέρυγα. Η συλλογή αξίζει τον έλεγχο και περιστρέφεται σε νέα κομμάτια περιοδικά αν το έχετε δει πριν.

Το Μουσείο Τέχνης Tacoma χτίζει τη συλλογή έργων τέχνης από το 1963 και σήμερα περιέχει περισσότερα από 3.500 έργα τέχνης συνολικά.

Όλα τα κομμάτια δεν εμφανίζονται ανά πάσα στιγμή, αλλά μπορείτε πάντα να βλέπετε επιλογές από τη συλλογή. Τα κομμάτια καλύπτουν πολλές χρονικές περιόδους, πολιτισμούς και είδη, όπως ιαπωνικές εκτυπώσεις ξύλου, ευρωπαϊκές ζωγραφιές, αμερικανικά έργα τέχνης, καθώς και πολλούς βορειοδυτικούς καλλιτέχνες και μορφές τέχνης.

Εκτός από τα έργα τέχνης που διαθέτει το μουσείο, μπορείτε επίσης να περιμένετε να δείτε προσωρινές ειδικές εκθέσεις κατά τη διάρκεια της επίσκεψής σας. Αυτά μπορεί να ποικίλουν ευρέως και να περιλαμβάνουν όλα από τον Norman Rockwell (μια περίοπτη προσωρινή έκθεση από το 2011) σε μια έκθεση που τιμά δεκαπέντε χρόνια των καλλιτεχνών καλλιτεχνών Neddy. Λόγω της συνεχώς μεταβαλλόμενης φύσης αυτών των εκθέσεων, μπορείτε να επισκεφθείτε το μουσείο όλο το χρόνο και πάντα να περιμένετε κάτι νέο και ενδιαφέρον.

Άλλα πράγματα που πρέπει να κάνουμε στο Μουσείο

Υπάρχει ένα καφέ μέσα στο μουσείο, καθώς και ένα κατάστημα με είδη δώρων που πωλεί πολλά αναμνηστικά, μικρά κομμάτια τέχνης, βιβλία καλλιτεχνών και πολλά άλλα. Το μουσείο προσφέρει επίσης εκδρομές. Η ρεσεψιόν μπορεί να σας βοηθήσει με αυτά, αν θέλετε να συμμετάσχετε. Οι ιδιωτικές εκδρομές είναι διαθέσιμες για ομάδες δέκα και άνω, αλλά πρέπει να δεσμευτούν εκ των προτέρων. Υπάρχουν επίσης εκδρομές κινητής τηλεφωνίας που ξεκινούν από το μουσείο και σας λένε όλα σχετικά με την καλλιτεχνική πλευρά του Tacoma στο κέντρο του μουσείου και πέρα ​​από αυτό.

Αδεια

Οι ώρες είναι Τρίτη-Κυριακή από τις 10 π.μ.-5 μ.μ. και δωρεάν τρίτη Πέμπτη από τις 5 μ.μ.-8 μ.μ.

Υπάρχει ένα τέλος εισόδου ~ ~ 15 ημέρες περισσότερες ημέρες. Υπάρχουν εκπτώσεις για φοιτητές, στρατιωτικούς, ηλικιωμένους και παιδιά. Τα μέλη του μουσείου είναι ελεύθερα.

Εάν δεν μπορείτε να κάνετε ταλάντευση, μην ανησυχείτε - υπάρχουν διάφοροι τρόποι να δείτε το μουσείο και δωρεάν. Το πιο δημοφιλές είναι ίσως η δωρεάν τρίτη Πέμπτη, η οποία συμπίπτει με την Art Walk του Tacoma. Μεταξύ των ωρών 5 και 8 μ.μ., όλοι οι επισκέπτες είναι ελεύθεροι. Για τους κατόχους πιστωτικών καρτών ή υπαλλήλους της Τράπεζας της Αμερικής, υπάρχει δωρεάν είσοδος στο πρώτο Σάββατο και Κυριακή κάθε μήνα. Τέλος, αν έχετε μια κάρτα βιβλιοθήκης Pierce County, μπορείτε να δείτε το Pass Access Pass και να λάβετε δωρεάν είσοδο για έως και τέσσερα άτομα κάθε μέρα, ανά πάσα στιγμή.

Οδηγίες και Χώρος στάθμευσης

Το Tacoma Art Museum βρίσκεται στην οδό 1701 Pacific Avenue, Tacoma, WA 98402.

Για να φτάσετε στο μουσείο, πάρτε το Exit 133 από το I-5. Ακολουθήστε τις πινακίδες προς το κέντρο της πόλης και πάρτε την έξοδο του 21ου δρόμου. Στρίψτε αριστερά στην 21η και δεξιά στην Ειρηνική. Πάρτε ένα άλλο δικαίωμα στην Hood Street (είναι μια μάλλον αμήχανη γωνία δρόμο). Χώρος στάθμευσης για το μουσείο είναι το πρώτο δικαίωμα μετά από αυτό, κάτω και πίσω από το μουσείο. Υπάρχει χρέωση για πάρκο εκεί. Μπορείτε επίσης να σταθμεύσετε απέναντι από την οδό της λεωφόρου Pacific, η οποία ήταν δωρεάν, αλλά τώρα έχει ελάχιστη χρέωση που πληρώνετε σε ένα μέτρο.

Άλλα μουσεία στο κέντρο της πόλης

Η επίσκεψη σε αυτό το μουσείο είναι μια ωραία δουλειά από μόνη της, αλλά επειδή το μουσείο βρίσκεται σε τέτοια απόσταση από πολλά άλλα αξιοθέατα, πάρκινγκ στο μουσείο και περιπλάνηση για να δείτε το Μουσείο Ιστορίας της Ουάσινγκτον ή κάποια από τα καταστήματα κατά μήκος του Pacific Avenue μπορεί να είναι μια μεγάλη μέρα έξω. Το LeMay - Το Μουσείο Αυτοκινήτων της Αμερικής δεν είναι επίσης πολύ μακριά και το Μουσείο Γυαλιού βρίσκεται απέναντι από τη Γέφυρα του Γυαλιού. Το Downtown Tacoma έχει μερικά από τα καλύτερα εστιατόρια και τις καλύτερες ώρες ευτυχίας, αν θέλετε να κάνετε μια ημερομηνία. Είναι επίσης καλό να γνωρίζουμε ότι υπάρχουν δωρεάν ημέρες μουσείων στο Σιάτλ και το Τακόμα.