Εξερευνώντας το Μουσείο Ιστορίας της Πολιτείας της Ουάσιγκτον

Ένα από τα Μουσεία στο Downtown Tacoma

Το Μουσείο Ιστορίας της Πολιτείας της Ουάσιγκτον είναι μέρος της έκκλησης του Tacoma στο κέντρο της πόλης και ένα μεγάλο μουσείο για εκκίνηση. Αν είστε νέοι στην περιοχή, ποτέ δεν ήσαστε στο μουσείο ή θέλετε να μάθετε περισσότερα για την ιστορία της Ουάσιγκτον, αυτό είναι το μέρος για εσάς. Το μουσείο φιλοξενεί μια σειρά από εκθέματα που δείχνουν πώς έγινε η Ουάσινγκτον όπως γνωρίζουμε, συμπεριλαμβανομένου του τρόπου με τον οποίο διαμορφώθηκε η γεωλογική γη, ποιοι ήταν οι αρχικοί κάτοικοι και πώς και γιατί οι έποικοι ήρθαν στην περιοχή.

Το μουσείο βρίσκεται κατά μήκος της λεωφόρου του Ειρηνικού, κοντά στο Μουσείο Τέχνης Tacoma και ακριβώς μπροστά από τη Γέφυρα του Γυαλιού (με τα πόδια πίσω από το μουσείο για να φτάσετε στη γέφυρα), που οδηγεί στο Μουσείο Γυαλιού. Αυτή η ομάδα μουσείων είναι ένα από τα πράγματα που κάνει το Tacoma μοναδικό καθώς είναι η μόνη πόλη στα βορειοδυτικά με τόσα πολλά μουσεία που βρίσκονται τόσο κοντά το ένα στο άλλο.

Αυτό το μέρος της Tacoma είναι όπου τα περισσότερα από τα κορυφαία αξιοθέατα βρίσκονται, καθιστώντας αυτό ένα εξαιρετικό μέρος για να πάρει τους επισκέπτες από έξω από την πόλη. Κοντά υπάρχουν επίσης πολλά εστιατόρια στο κέντρο της πόλης, όπως το El Gaucho, το Indochine και το Pacific Grill, αν θέλετε να κάνετε μια βραδιά της επίσκεψής σας στο μουσείο. Υπάρχει αφθονία των περιστασιακών ναύλων, πάρα πολύ, και ακόμη και μια καφετέρια ακριβώς μπροστά από το μουσείο.

Εισδοχή (και πώς να έρθετε δωρεάν)

Το Μουσείο Ιστορίας της Πολιτείας της Ουάσιγκτον είχε ένα τέλος εισόδου, αλλά υπάρχουν διάφοροι τρόποι να επισκεφθείτε δωρεάν.

Όπως το Μουσείο Τέχνης Tacoma, το μουσείο ιστορίας έχει ελεύθερη είσοδο κατά τη διάρκεια των Art Walks της Πέμπτης, που πραγματοποιούνται την τρίτη Πέμπτη κάθε μήνα.

Από τις 2 έως τις 8 το βράδυ, η δωρεάν είσοδος είναι διαθέσιμη σε όλους.

Τα μέλη της Ιστορικής Εταιρείας έχουν επίσης ελεύθερη είσοδο, όπως και τα παιδιά κάτω των πέντε ετών. Οι επισκέπτες μπορούν επίσης να μπουν δωρεάν για τα γενέθλιά τους. Εάν το μουσείο είναι κλειστό τα πραγματικά γενέθλιά σας, μπορείτε να πάρετε την επόμενη εργάσιμη ημέρα.

Μπορείτε επίσης να πάρετε ένα μουσειακό πέρασμα είτε στις δημόσιες βιβλιοθήκες Tacoma Public είτε στο Pierce County και να επισκεφθείτε δωρεάν μέχρι και τρεις άλλους ανθρώπους.

Αυτά τα περάσματα δεν είναι πάντοτε διαθέσιμα, ώστε να μπορείτε να καλέσετε την πλησιέστερη βιβλιοθήκη σας για να δείτε αν έχουν περάσει πριν πάτε να τα παραλάβετε, καθώς όλα τα περάσματα έρχονται πρώτα, εξυπηρετούνται για πρώτη φορά. Χρειάζεστε μια κάρτα βιβλιοθήκης για να ελέγξετε ένα πέρασμα έξω.

Εκθέματα

Όπως και τα περισσότερα μουσεία, αυτή έχει τόσο μόνιμα όσο και προσωρινά εκθέματα. Μερικά από τα καλύτερα περιλαμβάνουν:

Ιστορία του Μεγάλου Τείχους της Ουάσινγκτον: Αυτή η έκθεση παρουσιάζει την ιστορία της Πολιτείας της Ουάσινγκτον σε μια συναρπαστική σειρά από διόραμα, βίντεο και γλυπτά σε μέγεθος ζωής. Στην πραγματικότητα, υπάρχουν 35 γλυπτά ανθρώπινου μεγέθους που βοηθούν να διαβεβαιώνουν τις ιστορίες τους μέσω των εξαρτημάτων ήχου και βίντεο και σε αντίθεση με πολλά μουσεία, τα γλυπτά σε μέγεθος ζωής είναι πραγματικά οπτικά ελκυστικά και ίσως ακόμη και να σας κάνουν να αισθανθείτε σαν να είστε σε άλλη εποχή και καθώς περιπλανηθείτε μέσα από τα διαδραστικά εκθέματα. Μάθετε για τα πάντα, από την προϊστορία έως τον ιθαγενή αμερικανικό πολιτισμό, με πρωτοπόρους στην σημερινή Ουάσινγκτον.

Ιστορικό κέντρο εκμάθησης Lab: Προσανατολισμένο προς τους φοιτητές και τα παιδιά, αυτό το εκθετήριο προσφέρει ένα πρακτικό περιβάλλον εκμάθησης μέσω εκθεμάτων και δραστηριοτήτων ηλεκτρονικών υπολογιστών. Ερευνήστε το ιστορικό με αντικείμενα και φωτογραφίες, ακούστε παραμύθια του παρελθόντος ή παίξτε ιστορικά παιχνίδια. Αυτή η έκθεση έχει κερδίσει βραβεία και αναγνώριση τόσο από την Αμερικανική Ένωση Τοπικής και Πολιτειακής Ιστορίας όσο και από την Αμερικανική Ένωση Μουσείων.

Μοντέλο Σιδηρόδρομος: Βρίσκεται κοντά στο Εργαστήριο Ιστορίας στον πέμπτο όροφο του μουσείου, αυτή η έκθεση σιδηροδρόμων είναι ο μεγαλύτερος μοντέρνος σιδηρόδρομος σε όλη την Ουάσινγκτον. Κατασκευάστηκε από τους Puget Sound Model Rail Engineers σε κλίμακα 1:87 και σχεδιάστηκε μετά τις σιδηροδρομικές πολιτείες της Ουάσινγκτον της δεκαετίας του 1950. Το πρώτο Σάββατο κάθε μήνα, οι μηχανικοί τρέχουν τα τρένα από το μεσημέρι έως τις 4 μ.μ. και ακολουθούν τις πραγματικές σιδηροδρομικές διαδικασίες.

Άλλα: Άλλα εκθέματα περιλαμβάνουν επιδείξεις των αυτοχθόνων αμερικανικών μάσκες και καλάθια που έγιναν στην περιοχή εδώ και πολύ καιρό και βρίσκονται σε εκπληκτικά όμορφη κατάσταση. Μπορείτε επίσης να κάνετε ένα διάλειμμα και να παρακολουθήσετε μια ταινία για την ιστορία του κράτους στο θέατρο του μουσείου.

Γάμοι και εκδηλώσεις στο Μουσείο Ιστορίας

Το μουσείο φιλοξενεί διάφορες εκδηλώσεις όλο το χρόνο. Τα εορταστικά φεστιβάλ περιλαμβάνουν το Φεστιβάλ Μοντέλο Τρένου μεταξύ των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς και την Αγορά In The Spirit - μια βορειοδυτική αγορά τοπικών τεχνών και φεστιβάλ.

Οι εκδηλώσεις που φιλοξενεί το μουσείο είναι μόνο μια πτυχή της σκηνής των γεγονότων εδώ. Το μουσείο κτίριο είναι επίσης διαθέσιμο για ιδιωτικά ενοίκια, συμπεριλαμβανομένων των γάμων, και οι χώροι εδώ είναι μερικά από τα μεγαλύτερα και πιο κομψά στην πόλη. Υπάρχει ακόμη και το υπαίθριο αμφιθέατρο Boeing. Υπάρχουν αρκετά δωμάτια και αμφιθέατρα διαθέσιμα που μπορούν να ταιριάξουν τα πάντα, από γάμους μέχρι επαγγελματικές συναντήσεις.

Αξίζει επίσης να ληφθεί υπόψη για εκδηλώσεις μεγάλης κλίμακας και γάμους είναι η Union Station ακριβώς δίπλα.

Ιστορία κτιρίων

Σε αντίθεση με την Union Station, η οποία είναι πολύ παλαιότερη και αποτελεί μέρος της ιστορίας του κέντρου, το Μουσείο Ιστορίας της Πολιτείας της Ουάσινγκτον είναι νεότερο και χτίστηκε ως μέρος της προσπάθειας αναζωογόνησης της περιοχής. Άνοιξε για το κοινό τον Αύγουστο του 1996. Το κτήριο σχεδιάστηκε από τους αρχιτέκτονες Charles Moore και Arthur Andersson και περιέχει 106.000 τετραγωνικά πόδια χώρου. Το σχήμα του έχει σχεδιαστεί για να αντικατοπτρίζει τόσο τις κλασσικές καμάρες της Union Station όσο και τους βιομηχανικούς εσωτερικούς χώρους των πολλών αποθηκών που βρίσκονται κοντά (οι περισσότερες πρώην αποθήκες απέναντι από το δρόμο είναι τώρα μέρος της πανεπιστημιούπολης του Πανεπιστημίου Ουάσιγκτον - Tacoma).

Να πάρει εκεί

Πάρτε το Exit 133 από το I-5 προς το κέντρο της πόλης. Ακολουθήστε τις πινακίδες για το I-705 / City Center. Πάρτε την έξοδο 21ου οδού και πηγαίνετε αριστερά στο 21ο. Πάρτε ένα δικαίωμα στον Ειρηνικό και το μουσείο θα είναι στα δεξιά σας.

Ο χώρος στάθμευσης βρίσκεται τόσο πίσω από το μουσείο όσο και στη νότια πλευρά του. Υπάρχει μια χρέωση για στάθμευση. Μπορείτε επίσης να σταθμεύσετε σε σημεία που βρίσκονται στην οδό Pacific Avenue ή στο Tacoma Art Museum, τα οποία διαθέτουν θέσεις στάθμευσης που μπορούν να πάρουν χρήματα ή κάρτες. Ή αν θέλετε να σταθμεύσετε δωρεάν, παρκάρετε στο γκαράζ Tacoma Dome και βγείτε στο σιδηρόδρομο Link, καθώς υπάρχει μια στάση ακριβώς μπροστά από το μουσείο.

Μουσείο ιστορικής ιστορίας της Ουάσιγκτον
1911 Pacific Avenue
Tacoma, WA 98402
(253) 272-3500