Μετάβαση από το Σιάτλ στο Βανκούβερ

Με τρένο, αυτοκίνητο, λεωφορείο ή πορθμείο

Αν σκοπεύετε να ταξιδέψετε από το Σιάτλ, Ουάσινγκτον, στο Βανκούβερ , Βρετανική Κολούμπια, υπάρχουν πολλές επιλογές που αποφεύγουν την ταλαιπωρία της διεθνούς πτήσης, συμπεριλαμβανομένης της επιβίβασης με τρένο, αυτοκίνητο, λεωφορείο ή ακόμη και με πλοίο από το Ηνωμένο Κράτος βορειότερη (ηπειρωτική) μεγάλη πόλη στη δυτική μεγαλύτερη πόλη του Καναδά.

Τα ταξίδια μεταξύ των δύο αυτών πόλεων είναι κοινά διότι και οι δύο είναι δελεαστικοί προορισμοί με άφθονη φυσική ομορφιά, εμπόριο και επιχειρηματικές ευκαιρίες, πολλές από τις οποίες μοιράζονται μεταξύ των διαφόρων τοποθεσιών στο πλαίσιο διεθνών εμπορικών συμφωνιών και πολλά ταξίδια συχνά κατασκευάζουν και τους δύο προορισμούς μια διαδρομή "Δυτικής Ακτής" όταν ταξιδεύετε σε αυτό το μέρος του κόσμου.

Ευτυχώς, η διαδρομή μεταξύ Seatle και Vancouver είναι σχετικά εύκολη, καθώς οι δύο πόλεις απέχουν μόνο τρεις με τέσσερις ώρες, ανάλογα με την επιλογή διαμετακόμισης που παίρνετε. Ωστόσο, σχεδιάστε να καταβάλετε πρόσθετο χρόνο στη διέλευση των συνόρων από τις Ηνωμένες Πολιτείες στον Καναδά και βεβαιωθείτε ότι διαθέτετε έγκυρο διαβατήριο ή κάρτα διαβατηρίου για τη χερσαία μεταφορά μεταξύ αυτών των δύο χωρών πριν επιχειρήσετε να πάρετε οποιαδήποτε από αυτές τις επιλογές.

Να φτάσετε στο Βανκούβερ με τρένο ή λεωφορείο

Για πολλούς, ο καλύτερος τρόπος για να φτάσετε από το Σιάτλ στο Βανκούβερ είναι με τρένο, επειδή η τιμή είναι λογική, οι απόψεις είναι συγκλονιστικές, τα καθίσματα είναι άνετα (και το καθένα έρχεται με τη δική του πρίζα) και η διέλευση των συνόρων είναι σχετικά ανώδυνη. το ίδιο θα μπορούσε να λεχθεί και για τα λεωφορεία (εκτός από τις μεμονωμένες πρίζες). ένα μειονέκτημα για τη λήψη του τρένου ή του λεωφορείου είναι ότι δεν υπάρχουν καθόλου αφορολόγητα καταστήματα κατά μήκος του δρόμου.

Το Amtrak Cascades λειτουργεί τρένα καθημερινά μεταξύ Σιάτλ και Βανκούβερ σε ένα ταξίδι που διαρκεί τέσσερις ώρες συνολικά και φτάνει στον κεντρικό σταθμό του Ειρηνικού στο Βανκούβερ όπου οι επιβάτες μπορούν να πάρουν ένα τρένο είτε στο αεροδρόμιο είτε στην καρδιά του κέντρου του Βανκούβερ.

Τα κυνοφόρα λαγωνικών παίρνουν επίσης επιβάτες από το Seattle στο Βανκούβερ και το Greyhound είναι ελαφρώς ταχύτερο και φθηνότερο από το τρένο. Ωστόσο, οι απόψεις δεν είναι τόσο καλές και προσφέρουν λιγότερες ανέσεις όπως πρίζες ισχύος σε κάθε θέση, αλλά ακόμα, τα λεωφορεία φθάνουν σε ένα τερματικό στο κέντρο του Βανκούβερ με εύκολη πρόσβαση στη δημόσια συγκοινωνία, ώστε να μπορείτε να πάτε πιο εύκολα για το υπόλοιπο της ταξίδι με τη χρήση αυτής της μεθόδου.

Να φτάσετε στο Βανκούβερ από το Σιάτλ με το Ferry

Δεν υπάρχει απευθείας δρομολόγιο μεταξύ Σιάτλ και Βανκούβερ, αλλά μπορείτε να κανονίσετε τις διακοπές σας με ένα pitstop στη Βικτώρια αν θέλετε να ξοδέψετε λίγο περισσότερα χρήματα και να πάρετε περισσότερα από τα αξιοθέατα.

Το Clipper Vacations προσφέρει δρομολόγια πλοίων από το Σιάτλ προς τη Βικτώρια στο νησί του Βανκούβερ και από εκεί, οι άνθρωποι μπορούν είτε να πετάξουν με αεροπλάνο είτε με ελικόπτερο ή να πάουν το BC Ferries στην ίδια την πόλη. Ωστόσο, το πορθμείο από τη Βικτώρια στο Βανκούβερ φεύγει από τον κόλπο Tsawwassen-Swartz, ο οποίος απέχει περίπου μισή ώρα, οπότε είναι καλύτερο να πάρετε το νησί για μια ημέρα πριν ταξιδέψετε για να φτάσετε στο τερματικό σταθμό των φέρι.

Αυτή είναι μια καλή επιλογή για όσους θέλουν να κάνουν μια στάση στη Βικτώρια για μια επίσκεψη, αλλά σίγουρα είναι ένας πιο ακριβός τρόπος για να φτάσετε από το Σιάτλ στο Βανκούβερ, αλλά υπάρχουν αγορές χωρίς δασμούς στα πλοία Clipper, σε φθηνότερα διεθνή αγαθά χρησιμοποιώντας αυτή την επιλογή.

Να φτάσετε στο Βανκούβερ από το Σιάτλ με αυτοκίνητο

Εάν είστε περισσότερο αυτο-οδηγημένος τυχοδιώκτης, ενοικίαση αυτοκινήτου και την οδήγηση από το Σιάτλ στο Βανκούβερ είναι επίσης μια επιλογή, η οποία παρέχει μεγαλύτερη ελευθερία και την επιλογή σε ό, τι βλέπετε στις βορειοδυτικές διακοπές σας. Η οδήγηση από το Σιάτλ στο Βανκούβερ διαρκεί περίπου τρεις ώρες υπό κανονικές συνθήκες οδήγησης με εύλογη κυκλοφορία και χωρίς υπερβολικές γραμμές στη διέλευση των συνόρων, καθιστώντας τον τον ταχύτερο δρόμο μεταξύ των δύο πόλεων.

Η κύρια αρτηρία στο Βανκούβερ είναι η I-5, η οποία κάνει για την πιο άμεση, αλλά λιγότερο ενδιαφέρουσα διαδρομή, αλλά αν έχετε μερικές επιπλέον ώρες για εφεδρεία, σκεφτείτε να εξερευνήσετε μερικές από τις διαδρομές εκτός πίστας περιλαμβάνουν τα νησιά Whidbey και Fidalgo, το Pass Deception, το Chuckanut Drive και άλλα εκπληκτικά γραφικά σημεία στην πορεία.

Υπάρχουν αρκετές επιλογές για τη διέλευση των συνόρων μόλις φτάσετε στο βορειότερο τμήμα της πολιτείας της Ουάσινγκτον, επομένως παρακολουθήστε σήμανση ή συντονιστείτε στον αναρτημένο ραδιοφωνικό σταθμό καθώς πλησιάζετε στα σύνορα για να μάθετε ποιο σημείο διέλευσης των συνόρων είναι το καλύτερο εκείνο το διάστημα.