Ο βασικός οδηγός για Whiteface Mountain Ski Resort

Το Whiteface Mountain, που συχνά ονομάζεται "πρωτεύουσα του κόσμου για το χειμώνα", βρίσκεται στο Wilmington της Νέας Υόρκης, έξω από τη λίμνη Placid. Φιλοξενούμενοι στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 1980, το θέρετρο είναι πλέον το ιδανικό μέρος για να δοκιμάσετε τις αλπικές δραστηριότητές σας στον κατάλογο των κουβάδων, συμπεριλαμβανομένου του luge, του σκελετού και της πολεμικής. Ή απλώς, δοκιμάστε απλώς το φυσικό τοπίο και την υψηλότερη κατακόρυφη πτώση στην Ανατολή στα πανέμορφα βουνά Adirondack.

Το θέρετρο βρίσκεται σε απόσταση δύο ωρών από τα αεροδρόμια του Albany, του Burlington και του Μόντρεαλ και ακόμη πιο κοντά στο περιφερειακό αεροδρόμιο Adirondack και στο διεθνές αεροδρόμιο Plattsburgh (με καθημερινή υπηρεσία από τη Βοστώνη). Αν οδηγείτε, είναι μόνο δύο ώρες από το Μόντρεαλ, δυόμισι από το Albany, τρεις από την Οτάβα και πέντε από τη Νέα Υόρκη και τη Βοστώνη.

Το Whiteface είναι η πέμπτη υψηλότερη κορυφή στην πολιτεία. Το ύψος βάσης είναι 1.220 πόδια και το μέγιστο ύψος είναι 4.867 πόδια. Το υψηλότερο υψόμετρο για σκι είναι 4.650 πόδια στο The Slides (που περιγράφεται παρακάτω). Η εποχή του σκι στο Whiteface Mountain είναι συνήθως από Νοέμβριο έως μέσα Απριλίου, αλλά εξαρτάται από τις χιονοπτώσεις της άνοιξης. Έντεκα ανελκυστήρες (μία γόνδολα οκτώ ατόμων, ένα αποσπώμενο τετράγωνο υψηλής ταχύτητας, ένα σταθερό τετράγωνο, δύο τρίκλινα, πέντε δίκλινα και ένας ανελκυστήρας) παρέχουν πρόσβαση σε 87 μονοπάτια. Οι χιονοπτώσεις κατά τα τελευταία έτη ήταν 281 ίντσες το 2016/17, 109 ίντσες το 2015/16 και 170 το 2014/15.

Ο μέσος όρος των 11 ετών είναι 199 ίντσες.

Υπάρχει κάλυψη ύψους 99% για Snowmaking στο Whiteface Mountain που παρέχεται από 335 χιονοστιβάδες (200 από αυτά χαμηλής ενέργειας και υψηλής απόδοσης). Το θέρετρο βρίσκεται στο τρίτο έτος χρήσης ανανεώσιμης ενέργειας 100%. Εγκαθίσταται μια ηλιακή εγκατάσταση 2,6 megawatt και το θέρετρο επεκτείνει τη χρήση υπέρυθρης θέρμανσης και ενεργειακά αποδοτικού φωτισμού LED.

Εδαφος

Το Whiteface Mountain έχει 370 στρέμματα στρέμματα. 3,430-πόδι κατακόρυφη πτώση (το μεγαλύτερο στην Ανατολή)? 20% αρχάριος? 42% ενδιάμεσο. 38% εμπειρογνώμονας / προχωρημένο.

Τα 87 μονοπάτια του Whiteface Mountain ξεκινούν για 22 μίλια. Εκτός από τα μονοπάτια, οι πραγματικοί εμπειρογνώμονες έχουν την ευκαιρία να εξερευνήσουν τα 35 στρέμματα του The Slides, ένα φυσικό τοπίο διπλού μαύρου διαμαντιού, σε υψόμετρο πάνω από το ύψος των τριών Empire State Buildings. Υπάρχουν επίσης 53 στρέμματα σκι λιμνών.

Ανέσεις εισιτηρίων

Τα εισιτήρια για ανελκυστήρες που αγοράζονται ηλεκτρονικά εκ των προτέρων ποικίλουν σε μεγάλο βαθμό. Επισκεφθείτε την τοποθεσία εισιτηρίων και επιλέξτε τον αριθμό των ημερών σας και τις συγκεκριμένες ημερομηνίες που ψάχνετε.

Φαγητό και ποτό

Η λίμνη Placid και η λίμνη Champlain βρίσκονται κοντά σε πολλές επιλογές διασκέδασης.

Στο βουνό υπάρχουν επτά εστιατόρια καθώς και μια καμπίνα στα σκανδιναβικά μονοπάτια:

Ενοικιάσεις και εργαλεία

Υπάρχουν δύο Κέντρα Εμπειρογνωμόνων Rossignol στα επίπεδα εδάφους της Main Base Lodge και Bear Den Lodge με περισσότερα από 1.200 ζευγάρια σκι και 200 ​​snowboard. Το demo gear είναι διαθέσιμο για ενοικίαση. Πάρτε τα δικά σας εργαλεία συντονισμένα και επισκευασμένα από πιστοποιημένους τεχνικούς.

Τα καταστήματα ενδυμάτων Brookside βρίσκονται στον δεύτερο όροφο του Main Base Lodge και στο Bear Den Lodge. Σε κοντινή απόσταση βρίσκεται το Lake Placid Ski & Board, ψήφισαν το καλύτερο κατάστημα σκι και snowboard στην περιοχή της Νέας Υόρκης. Ο αχυρώνας του Cunningham, από το 1934, διαθέτει γρανάζια και ενοικιάσεις σε δύο θέσεις στην Main Street του Lake Placid και στο North Creek.

Μαθήματα και κλινικές

Τα παιδιά ηλικίας 4-6 ετών μπορούν να επιλέξουν από το "Play-n-Ski" (ένα πρόγραμμα που συνδυάζει τα μαθήματα σκι και τον εσωτερικό χρόνο παιχνιδιού), το "Riglet Park" (snowboarding) ή το "Future Medalist". Οι έφηβοι ηλικίας 7 έως 12 ετών μπορούν να παρακολουθήσουν μαθήματα "Junior Adventure" και τα παιδιά ηλικίας 7 έως 14 ετών μπορούν να συμμετάσχουν στο "Cloudsplitter Club", ένα σεζόν για το σκι ή το snowboarding. Τα παιδιά που δεν κάνουν σκι μπορούν να πεταχτούν από την ηλικία των 1 έως 6 ετών στο "Cub Camp" για επιτηρούμενες τέχνες και χειροτεχνίες, παιχνίδια και τραγούδια. Ένα τριήμερο πρόγραμμα "Παράλληλο Από την Έναρξη" συνιστάται για αρχάριους 13 και άνω. Η αρχή Bear Den Mountain Area είναι μια περιοχή χωρίς πίεση για τους αρχαρίους να δουλέψουν στις ικανότητές τους. Ιδιαίτερα μαθήματα διατίθενται για όλες τις ηλικίες και τις ικανότητες.

Ένα ειδικό πρόγραμμα "Snowboomer Club" (50 +) συνδυάζει ένα μάθημα με μια κοινωνική ώρα μπισκότων και σνακ. Περιλαμβάνονται παροχές και εκπτώσεις. Για τους σοβαρούς σκιέρ με ονειρεμένα χρυσά μετάλλια, δείτε τα διάσημα αθλητικά προγράμματα στο New York Ski Education Foundation. Προσαρμοστικά προγράμματα είναι διαθέσιμα για ενήλικες και παιδιά με αναπηρίες τόσο για σκι όσο και για snowboarding.

Αλλες εναλλαγές σκι και σνόουμπορντ

Το Whiteface Mountain έχει ψηφιστεί ως το καλύτερο στην Ανατολή για δραστηριότητες εκτός ορόφου για περισσότερα από 25 χρόνια στη σειρά. Αυτό οφείλεται εν μέρει στις εγκαταστάσεις της λίμνης Placid που φιλοξενούν τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες το 1932 και το 1980. Πολλές δραστηριότητες είναι φιλικές προς το παιδί . Εδώ είναι οι αγαπημένες μας επιλογές:

Κατάλυμα

Αναζήτηση καταλύματα στην περιοχή για την τέλεια απόδραση σκι, είτε επιθυμείτε πολυτέλεια είτε χρειάζεστε κάτι εύκολο στο πορτοφόλι. Τα Adirondacks διαθέτουν B & B, καμπίνες, ξενοδοχεία, θέρετρα, condos, ενοικιάσεις, ξενώνες, φιλικές προς το περιβάλλον επιλογές και πολλά άλλα. Το Mirror Lake Inn Resort & Spa είναι ένα ιδιόκτητο τεσσάρων διαμαντιών με δικό του ιδιωτικό παγοδρόμιο, τρία εστιατόρια, σπα, εκπληκτική θέα και ευρωπαϊκή γοητεία. Το Lake Placid Lodge βρίσκεται στη λίστα των καλύτερων ξενοδοχείων σκι στη Νέα Υόρκη για τις απόψεις του.