Οδηγός πληροφοριών αεροδρομίου του Hyderabad

Τι πρέπει να ξέρετε για το αεροδρόμιο του Hyderabad

Το νέο αεροδρόμιο του Hyderabad εγκαινιάστηκε στα μέσα Μαρτίου του 2008. Λειτουργεί από ιδιωτική εταιρεία και χειρίζεται 15 εκατομμύρια επιβάτες ετησίως. Το αεροδρόμιο είναι εξαιρετικό, με εγκαταστάσεις παγκόσμιας κλάσης. Το Διεθνές Συμβούλιο Αεροδρομίων έχει κατατάξει με συνέπεια στα κορυφαία τρία αεροδρόμια του μεγέθους του (5 έως 15 εκατομμύρια επιβάτες) στον κόσμο στα βραβεία ποιότητας των αεροδρομίων. Ο αερολιμένας του Hyderabad κέρδισε επίσης το βραβείο για τη διαχείριση του περιβάλλοντος το 2015.

Όνομα και κωδικός αεροδρομίου

Διεθνές Αεροδρόμιο Rajiv Gandhi (HYD). Ονομάστηκε από έναν πρώην πρωθυπουργό της Ινδίας.

Πληροφορίες για το αεροδρόμιο

Τοποθεσία αεροδρομίου

Shamshabad, 30 χιλιόμετρα (19 μίλια) νοτιοδυτικά του κέντρου της πόλης.

Ταξίδι στο κέντρο της πόλης

Μία έως δύο ώρες.

Τερματικά αεροδρομίων

Ο αερολιμένας διαθέτει ένα ενιαίο ολοκληρωμένο εσωτερικό και διεθνή τερματικό σταθμό. Κατασκευάστηκε με τέτοιο τρόπο ώστε να επιτρέψει τη μελλοντική επέκταση όσο μεγαλώνει το αεροδρόμιο.

Εγκαταστάσεις αεροδρομίου

Αεροδρόμιο Lounges

Το αεροδρόμιο διαθέτει VIP Lounges, καθώς και δύο επιχειρηματικά σαλόνια που λειτουργούν με την Plaza Premium. Τα Plaza Premium σαλόνια βρίσκονται τόσο στις εγχώριες όσο και στις διεθνείς περιοχές του αεροδρομίου. Οι εγκαταστάσεις περιλαμβάνουν επιχειρηματικό κέντρο, μπουφέ και μπαρ για ποτά, ντους, μασάζ και πρώτες βοήθειες. Τα πακέτα που χρησιμοποιούν το Lounge κοστίζουν 1.200 ρουπίες για δύο ώρες, μέχρι 3.600 ρουπίες για 10 ώρες. Παρέχεται δωρεάν πρόσβαση στους κατόχους ορισμένων πιστωτικών καρτών.

Χώρος στάθμευσης στο αεροδρόμιο

Υπάρχει ένας χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων, τον οποίο διαχειρίζεται το Tenaga Parking, με χώρο για 3.000 οχήματα. Οι τιμές ποικίλλουν ανάλογα με το μέγεθος του οχήματος. Τα αυτοκίνητα πληρώνουν 50 ρουπίες για την πρώτη μισή ώρα, αυξάνοντας σε 300 ρουπίες για 24 ώρες. Οι μοτοσυκλέτες πληρώνουν 30 ρουπίες για τις δύο πρώτες ώρες, μέχρι το πολύ 100 ρουπίες για 24 ώρες. Τα επαγγελματικά οχήματα χρεώνονται επιπλέον. Η τιμή για πολυήμερη στάθμευση είναι 200 ​​ρουπίες για κάθε 24 ώρες. Υπάρχει υπηρεσία στάθμευσης παρκαδόρου διαθέσιμη στο επίπεδο αναχώρησης. Το κόστος είναι 200 ​​ρουπίες για τις δύο πρώτες ώρες, μέχρι 300 ρουπίες για 24 ώρες.

Τα οχήματα δεν χρειάζεται να καταβάλλουν τέλη στάθμευσης για την απόρριψη ή την παραλαβή των επιβατών, εκτός αν δεν μένουν αφύλακτες.

Μεταφορές και μεταφορές ξενοδοχείων

Ο ευκολότερος τρόπος να φτάσετε στο κέντρο της πόλης από το αεροδρόμιο είναι να πάρετε ένα προπληρωμένο ταξί. Ωστόσο, ο ναύλος είναι σχετικά δαπανηρός σε μεταξύ 500 και 1.000 ρουπίες, ανάλογα με την απόσταση.

Μια κλιματιζόμενη υπηρεσία λεωφορείου του αεροδρομίου Liner Express, που διαχειρίζεται η κρατική οδός μεταφορών της Telangana, εξυπηρετεί σημαντικό προορισμό στην πόλη. Ο ναύλος κυμαίνεται από 100 έως 250 ρουπίες, ανάλογα με την απόσταση. Τα λεωφορεία τρέχουν από τις 3 το πρωί μέχρι τα μεσάνυχτα. Ένα χρονοδιάγραμμα είναι διαθέσιμο εδώ.

Πού να μείνετε κοντά στο αεροδρόμιο

Για επιβάτες με προϋπολογισμό, υπάρχουν καταλύματα κοιτώνων στο κέντρο μεταφοράς επιβατών, με χώρο φύλαξης αποσκευών. Παρέχεται δωρεάν λεωφορείο από και προς το αεροδρόμιο κάθε 10 λεπτά.

Το Plaza Premium Transit Hotel βρίσκεται στο επίπεδο κάτω από το Airport Village (απέναντι από τον χώρο στάθμευσης) και προσφέρει δωμάτια με πακέτα ντους και ντους.

Οι τιμές βασίζονται σε ώρες χρήσης. Υπάρχει επίσης ένα πολυτελές νέο ξενοδοχείο Novotel κοντά στο αεροδρόμιο. Μάθετε περισσότερες πληροφορίες σε αυτόν τον οδηγό για τα ξενοδοχεία στο αεροδρόμιο του Hyderabad.