Επισκεφθείτε το Alet-Les-Bains

Βασικές πληροφορίες ταξιδιού για αυτή τη νότια γαλλική πόλη spa

Ψάχνετε για ένα μέρος για να χαλαρώσετε και να ξεφύγετε από όλα αυτά, αλλά να είστε κοντά σε μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα αξιοθέατα της Ευρώπης; Ρίξτε μια ματιά σε ένα χωριό με πάνω από 500 άτομα με ένα θερμικό σπα, ένα πολυτελές ξενοδοχείο που προσφέρει λογικές τιμές, υποδηλώνει ερείπια του μοναστηριού και ένα μικρό αλλά συναρπαστικό μεσαιωνικό κέντρο.

Καλώς ήλθατε στο Alet-Les-Bains, που βρίσκεται σε μια περιοχή που ονομάζεται Razés μεταξύ Limoux και Quillan στην χώρα Cathar.

Το Alet-Les-Bains βρίσκεται σε όμορφη τοποθεσία στη δεξιά όχθη του ποταμού Aude σε μια μικρή πεδιάδα που περιβάλλεται από βουνά, 26χλμ. Νότια του Carcassonne στο δρόμο D118 και βρίσκεται 7χλμ. Από το Rennes le Chateau .

Alet-Les-Bains τοποθεσίες για να δείτε

Το 813, η Alet ήταν έδρα ενός μοναστηριού που ίδρυσε η Béra, Viscount of Razés. Τα ερείπια που θα δείτε είναι τα ερείπια της επέκτασης του 12ου αιώνα και περιλαμβάνουν τον καθεδρικό ναό της Notre Dame . Η μονή καταστράφηκε κατά τους θρησκευτικούς πολέμους που περιβάλλουν το Καθαρικό Καθαρισμό και από τότε είναι σχεδόν άθικτο. Το τουριστικό γραφείο βρίσκεται δίπλα στα ερείπια του μοναστηριού και κάποιος μπορεί να σας αφήσει να περιπλανηθείτε, ακόμα και όταν φαίνεται ότι όλα είναι κλειδωμένα.

Το ιστορικό χωριό Alet-Les-Bains περιλαμβάνει μια υπέροχη μεσαιωνική πλατεία με παραδοσιακά (και όμορφα αποκατασταθείσα) μεσαιωνικά σπίτια, συμπεριλαμβανομένου του σπιτιού που πιστεύεται ότι έζησε ο Νοστράδαμος. Υπάρχει ένα μικρό εστιατόριο στην πλατεία.

Τα νερά πηγής του σπα θεωρούνται καλό για τη θεραπεία των πεπτικών διαταραχών και των μεταβολικών διαταραχών (σκεφτείτε την παχυσαρκία, τον διαβήτη, τη γαστρίτιδα και την κολίτιδα). Κάποιοι λένε ότι ο Καρλομάγνος πήρε μια βουτιά εδώ για τα πεπτικά του τραύματα. Ακόμη και αν δεν καταφέρετε να φτάσετε στο σπα, μπορείτε να αγοράσετε μεταλλικό νερό Alet για να απαλύνει το πόνο του παχέος εντέρου.

Ενώ είστε στην περιοχή, θα θελήσετε να επισκεφθείτε τα καλύτερα κάστρα Cathar , φυσικά, καθώς και την πόλη Carcassonne και Rennes le Chateau.

Διαμονή σε Alet-Les-Bains

Μια καλή επιλογή για όσους επιθυμούν να επισκεφθούν Alet-Les-Bains είναι η κομψή αλλά φθηνή Hostellerie de l'Eveche. Το Hostellerie de l'Eveche άνοιξε το 1951 στο παλιό Επισκοπικό Παλάτι, που αποκαταστάθηκε στην πολιτεία του κατά την εποχή των Επισκόπων. Έχει υποστεί αρκετές αποκαταστάσεις και έχει ένα εξαιρετικό εστιατόριο με τοπική κουζίνα που διευθύνει ο σεφ / ιδιοκτήτης Christian Limouzy.

Μια άλλη εναλλακτική λύση για όσους επιθυμούν να νοικιάσουν ένα σπίτι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα είναι η κεντρική τοποθεσία gite (εξοχική κατοικία).