Καιρός στην Αγία Πετρούπολη

Μέση μηνιαία θερμοκρασία και βροχόπτωση στην Αγία Πετρούπολη

Η Αγία Πετρούπολη βρίσκεται ακριβώς απέναντι από τον κόλπο από την Τάμπα κατά μήκος της ακτής της Δυτικής Κεντρικής Φλώριδας. Επειδή η πόλη είναι περιτριγυρισμένη από νερό, βοηθά στη διατήρηση της θερμοκρασίας πιο μέτρια το καλοκαίρι και λίγο θερμότερο το χειμώνα, δίνοντας στην Αγία Πετρούπολη μια συνολική μέση υψηλή θερμοκρασία 82 ° και ένα μέσο χαμηλό 66 °.

Ο καιρός συνήθως συνεργάζεται τον Μάρτιο για το Grand Prix Firestone , γεγονός παγκόσμιας κλάσης μοτοσικλέτας που βρυχάται στην πόλη, αλλά ίσως χρειαστεί να αποφύγετε κάποιες σταγόνες βροχής τους επόμενους μήνες, εάν πάρετε ένα μπιλιάρδο στο Tropicana Field για να δείτε το παιχνίδι Τάμπα Bay Rays μπάλα.

Αναρωτιέστε τι να συσκευάσετε; Τα σορτς και τα σανδάλια είναι πάντα σε στυλ και εξαιρετική επιλογή αν βρίσκεστε στην παραλιακή πλευρά της πόλης, αλλά οι επισκέπτες στο κέντρο της πόλης μπορεί να θέλουν να ντύσουν το casual wear για να χωρέσουν. Φυσικά, μην ξεχάσετε να συσκευάσετε το μπάνιο σας κοστούμι αν επισκέπτεστε την παραλία St. Pete. Ενώ οι θερμοκρασίες του Κόλπου του Μεξικού μπορεί να είναι αρκετά ψυχρές το χειμώνα, η ηλιοθεραπεία συνήθως δεν ξεφεύγει από την ερώτηση.

Η εποχή του Ατλαντικού τυφώνα τρέχει από την 1η Ιουνίου έως τις 30 Νοεμβρίου, με τον Αύγουστο μέχρι τον Οκτώβριο να είναι οι πιο δραστήριοι μήνες. Η Αγία Πετρούπολη, όπως και τα περισσότερα της Φλόριντα, δεν έχει επηρεαστεί από έναν τυφώνα σε περισσότερο από μια δεκαετία. Οι τελευταίες καταιγίδες ήταν το 2004 και το 2005. Ο τυφώνας Frances χτύπησε την περιοχή στις 5 Σεπτεμβρίου 2004, και μόλις τρεις εβδομάδες αργότερα, ένας ισχυρότερος τυφώνας Jeanne έσκασε στην πόλη. Ένα χρόνο αργότερα ήταν ο τυφώνας Wilma που κακοποίησε την περιοχή. Μάθετε πώς να κρατάτε την οικογένειά σας ασφαλή και να προστατεύετε την επένδυση διακοπών σας με αυτές τις συμβουλές για ταξίδια κατά τη διάρκεια της εποχής τυφώνα .

Λαμβάνοντας υπόψη ότι η Φλόριντα είναι γνωστή ως Κεφάλαιο αστραπής των ΗΠΑ, η Αγία Πετρούπολη βρίσκεται σε αυτό που συχνά περιγράφεται ως "Lightning Alley." Η αστραπή είναι σοβαρός κίνδυνος κατά τις καλοκαιρινές καταιγίδες της περιοχής και οι επισκέπτες πρέπει να γνωρίζουν πώς να προστατεύονται.

Κατά μέσο όρο, ο θερμότερος μήνας της Αγίας Πετρούπολης είναι ο Ιούλιος και ο Ιανουάριος είναι ο μέσος όρος για το καλύτερο.

Η μέγιστη μέση βροχόπτωση συνήθως πέφτει τον Αύγουστο. Μέσες μηνιαίες θερμοκρασίες, βροχοπτώσεις και θερμοκρασίες του Κόλπου του Μεξικού για την Αγία Πετρούπολη:

Ιανουάριος

Φεβρουάριος

Μάρτιος

Απρίλιος

Ενδέχεται

Ιούνιος

Ιούλιος

Αύγουστος

Σεπτέμβριος

Οκτώβριος

Νοέμβριος

Δεκέμβριος

Επισκεφτείτε το w eather.com για τρέχουσες καιρικές συνθήκες, πρόβλεψη 5- ή 10 ημερών και πολλά άλλα.

Αν σχεδιάζετε διακοπές ή αποδράσεις από τη Φλώριδα , μάθετε περισσότερα για τους καιρούς, τα γεγονότα και τα επίπεδα πλήθους από τους οδηγούς μας κάθε μήνα .