Αγία Πετρούπολη - Γεγονότα ταξιδιώτη για Αγία Πετρούπολη, Ρωσία

Συχνές ερωτήσεις για την Κρουαζιέρα στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας

Αγία Πετρούπολη Visa

Η είσοδος στη Ρωσία είναι εύκολη αν είστε σε κρουαζιέρα ή οργανωμένη ομάδα. Εάν πηγαίνετε στην ξηρά με οργανωμένη ακτοπλοϊκή εκδρομή ή οδηγό με άδεια, πρέπει να μεταφέρετε μόνο το διαβατήριό σας. Δεν χρειάζεται να είναι μια εκδρομή που χορηγείται από το πλοίο, αλλά θα χρειαστεί να πάρετε τα χαρτιά εκ των προτέρων μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από οποιονδήποτε τοπικό οδηγό που χρησιμοποιείτε για περιοδεία. (Το κρουαζιερόπλοιο θα επιστρέψει το διαβατήριό σας για τη διάρκεια του Αγίου σας

Περθέσμπουργκ να παραμείνουν και να τις διεκδικήσουν πριν πετάξουν.)

Ωστόσο, αν θέλετε να κάνετε ανεξάρτητη εκδρομή στην Αγία Πετρούπολη, θα χρειαστείτε μια Visa. Η απόκτηση της ρωσικής σας βίζας δεν είναι δύσκολη, αλλά μπορεί να απαιτήσει αρκετές εβδομάδες προγραμματισμού πριν από την κρουαζιέρα. Αν γνωρίζετε ότι θέλετε να κάνετε περιοδεία μόνοι σας, επικοινωνήστε με το πρακτορείο ταξιδίων ή την κρουαζιέρα σας για να κανονίσετε μια Visa. Αυτό δεν μπορεί να γίνει μετά την πλεύση και είναι αρκετά ακριβό, οπότε αν βρίσκεστε σε πλοίο με ωκεανό με την Αγία Πετρούπολη ως λιμάνι, πιθανότατα προτιμάτε να κάνετε ακτοπλοϊκή εκδρομή ενός πλοίου ή έναν τοπικό οργανωμένο ξεναγό.

Ήμουν στην Αγία Πετρούπολη πέντε φορές. Τρεις φορές σε κρουαζιέρα στη Βαλτική, ταξίδευα με το πλοίο ή με ανεξάρτητο οδηγό, τον Alla Ushakova και δεν έλαβα Visa. Όταν εξήλθαν ή επανήλθαν στο πλοίο, οι ρωσικοί τελωνειακοί υπάλληλοι στην προβλήτα εξέτασαν διεξοδικά τα διαβατήριά μας. Ήμασταν διασκεδασμένοι ότι μια μπάντα τζαζ της Νέας Ορλεάνης μας διασκεύασε ενώ βρισκόμασταν στην τελωνειακή γραμμή, αλλά έκαναν το χρόνο (περίπου 10 λεπτά) να περάσει γρηγορότερα.

Χρειαζόμουν μια βίζα για μια κρουαζιέρα γύρου των ρωσικών πλωτών οδών με τις μικρές κρουαζιέρες Grand Circle Small Cruises και ξανά με τις κρουαζιέρες Viking River . Απαιτούνται θεωρήσεις στις κρουαζιέρες των ρωσικών πλωτών οδών επειδή ταξιδεύετε στην ενδοχώρα και όχι μόνο επισκέπτεστε ένα θαλάσσιο λιμάνι.

Καιρός στην Αγία Πετρούπολη

Ο καιρός της Αγίας Πετρούπολης μπορεί να είναι βάναυσος το χειμώνα, αλλά το καλοκαίρι φέρνει τις θερμοκρασίες στη δεκαετία του '70 και του '80.

Δεδομένου ότι η πόλη βρίσκεται περίπου στο ίδιο γεωγραφικό πλάτος με το Όσλο, τη Στοκχόλμη και το Ελσίνκι, έχει υπέροχες ώρες φωτισμού από τον Μάιο έως τον Σεπτέμβριο. Είναι επίσης τόσο βόρεια όσο η Αλάσκα! Έχω ταξιδέψει στην Αγία Πετρούπολη τον Ιούλιο, τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο και είχα ένδοξη ηλιόλουστες ημέρες (και μερικές ζοφερές). Ωστόσο, οι οδηγοί μας μας είπαν ότι ήμασταν εξαιρετικά τυχεροί, γιατί συχνά ο καιρός είναι θολό και ζοφερός για πολλές και συνεχόμενες ημέρες, ακόμα και το καλοκαίρι.

Αγία Πετρούπολη Νόμισμα

Το ρωσικό ρούβλι (RUB) είναι το τοπικό νόμισμα. Οι τράπεζες και τα γραφεία συναλλάγματος είναι ανοιχτά από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 9:30 π.μ. έως τις 5:30 μ.μ. για όσους επιθυμούν να ανταλλάξουν νόμισμα. Οι κύριες πιστωτικές κάρτες είναι ευρέως αποδεκτές και τα ΑΤΜ είναι ολοένα και πιο κοινά. Τα καταστήματα αναμνηστικών αποδέχονται δολάρια, όπως και όλοι οι πωλητές του δρόμου. Ωστόσο, τα εστιατόρια και τα άλλα καταστήματα απαιτούν τη χρήση ρούβλων. Χρησιμοποιήσαμε μια πιστωτική κάρτα για μεγαλύτερες αγορές.

Αγία Πετρούπολη Γλώσσα

Η ρωσική είναι η επίσημη γλώσσα της Αγίας Πετρούπολης, αλλά τα αγγλικά ομιλούνται ευρέως. Η ρωσική γλώσσα χρησιμοποιεί το κυριλλικό αλφάβητο, αλλά πολλές πινακίδες σε τουριστικές περιοχές χαρακτηρίζονται τόσο από τα ρωσικά όσο και από τα αγγλικά.

Αγία Πετρούπολη Αγορές

Τα περισσότερα καταστήματα είναι ανοιχτά από Δευτέρα έως Σάββατο από τις 9:00 π.μ. έως τις 5:00 μ.μ. και τα καταστήματα κατά μήκος του Nevsky Prospect, ένας κύριος εμπορικός δρόμος, μπορούν να παραμείνουν ανοιχτά μέχρι τις 8:00 μ.μ.

Η αποβάθρα του κρουαζιερόπλοιου που έχουμε ελλιμενίσει έχει πολλά καταστήματα αναμνηστικών, ακόμα και μερικά με κοσμήματα και χειροτεχνία. (Ορισμένα μικρά κρουαζιερόπλοια μπορούν να ταξιδέψουν μέχρι τον ποταμό Νέβα και να κολυμπήσουν σε μια άλλη προβλήτα - βεβαιωθείτε ότι αν ξεκινήσετε ανεξάρτητα από το ταξίδι σας, γνωρίζετε πού το πλοίο σας είναι αγκυροβολημένο!)

Τα περίπτερα αγορών βρίσκονται σε όλη την πόλη, με μια μεγάλη αγορά απέναντι από την εκκλησία στο χυμένο αίμα. Ορισμένα περίπτερα αναφέρουν ότι λειτουργούσαν με τη μαφία, αλλά αισθανόμασταν ότι τα προϊόντα ήταν αρκετά φημισμένα και δεν άκουσαν ιστορίες «τρόμου» για ψώνια από οποιονδήποτε από τους πλοιοκτήτες μας. Οι τσουγκράνες κάνουν συχνές τις τουριστικές περιοχές, επομένως προσέξτε τις τσάντες και τις φωτογραφικές μηχανές σας. Οι πωλητές οδών είναι πλούσιοι σε όλους τους τουριστικούς χώρους. Η τιμή για τα βιβλία και τα αναμνηστικά είναι πολύ καλύτερη όταν επιβιβάζεστε στο λεωφορείο για να φύγετε από έναν ιστότοπο από ό, τι όταν φτάσετε για πρώτη φορά!

Αγία Πετρούπολη πρέπει να δείτε τοποθεσίες

Τα περισσότερα κρουαζιερόπλοια περνούν δυο μέρες ή τρεις ημέρες στην Αγία Πετρούπολη, αλλά αυτό δεν είναι ακόμα αρκετός χρόνος για να δούμε τα πάντα. Μια οργανωμένη περιήγηση πλοίου ή ένας ξεναγός είναι το καλύτερο στοίχημά σας να βλέπετε όσο το δυνατόν περισσότερο αποτελεσματικά. Μια περιήγηση στην Αγία Πετρούπολη σε ένα από τα πολλά καραβάκια σε συνδυασμό με μια περιοδεία με λεωφορείο είναι ένας καλός τρόπος για να πάρετε μια γενική εικόνα της πόλης. Οι περισσότεροι άνθρωποι θέλουν να επισκεφθούν ένα από τα πιο διάσημα μουσεία στον κόσμο, το Ερμιτάζ . Άλλες σημαντικές τοποθεσίες για να δείτε στην πόλη περιλαμβάνουν το Ανάκτορο Yusopov, το Κάστρο του Πέτρου και Παύλου και το Μουσείο Fabrege.

Ημερήσια ταξίδια στο παλάτι της Αικατερίνης και στο Πέτερχοφ είναι πολύ ενδιαφέροντα και αξίζει τον κόπο με το λεωφορείο. Μπορείτε επίσης να δείτε κάποια από τη ρωσική ύπαιθρο.