Δείτε τον τρόπο προβολής γερανογέφυρων στο Τέξας

Το Texas Coastal Bend είναι εδώ και πολύ καιρό μια περιοχή στην οποία οι μετακινούμενοι γερανοί μετανάστευσαν για το χειμώνα. Αυτή η παράκτια καμπή περιλαμβάνει τη βαθιά καμπύλη περιοχή που βρίσκεται κατά μήκος του κόλπου. Μία από τις μεγαλύτερες πόλεις της περιλαμβάνει το Corpus Christi, ενώ άλλες περιοχές περιλαμβάνουν το Laguna Madre, το νησί North Padre και το νησί Mustang. Τα τελευταία χρόνια, ένας αριθμός ρεκόρ γερανών έχει αγγίξει κατά μήκος της ακτής του Τέξας, σύμφωνα με την υπηρεσία ιχθύων και άγριας φύσης των ΗΠΑ.

Μια ματιά στο γερανό

Οι γερανοί είναι τα ψηλότερα πουλιά στη Βόρεια Αμερική. Μπορούν να περιγραφούν ως ένα λευκό πουλί με ένα πορφυρό καπάκι, μακρύ και σκοτεινό μυτερό νομοσχέδιο, και το περίφημο μαύρο ήχο που κάνει. Οι γερανοί γεώτρησης συχνά συγχέονται με άλλα μεγάλα λευκά πτηνά όπως οι πελεκάνοι και οι πελαργοί του ξύλου. Μπορούν επίσης να διαφοροποιηθούν από τις μαύρες άκρες πτέρυγας που έχουν περίπου 10 φτερά. Αυτό το πουλί είναι ένα απειλούμενο είδος γερανός με ιστορικό περίπου 153 ζευγαριών που ζουν σήμερα σε αιχμαλωσία. Δυστυχώς, ο μαύρος γερανός έχει περάσει από μια μεγάλη πτώση του πληθυσμού λόγω της απώλειας οικοτόπων και της υπερβολικής θήρας.

Τα δύο μεγαλύτερα μεταναστευτικά σχήματα μεταξύ αυτών των γερανών περιλαμβάνουν το Εθνικό Καταφύγιο Άγριας Ζωής Aransas στο Τέξας και τους χώρους αναπαραγωγής στο Εθνικό Πάρκο Wood Buffalo του Καναδά. Οι γερανοί τείνουν να πηγαίνουν σε υγρότοπους, πυθμένα ποταμών και γεωργικές εκτάσεις καθώς μεταναστεύουν. Οι θηρευτές μπορεί να περιλαμβάνουν μαύρες αρκούδες, wolverines, γκρίζους λύκους, κόκκινες αλεπούδες και κοράκια.

Επιλογές για παρατηρητές πουλιών

Σοβαρές και περιστασιακές birders, επίσης, έχουν μερικές επιλογές όταν πρόκειται για την προβολή αυτά τα υπέροχα πουλιά. Σύμφωνα με το USFWS, το χειμερινό εύρος τους καλύπτει περίπου 35 μίλια από την ακτή του Τέξας. Μέσα σε αυτήν την περιοχή, οι πτηνοτροφοί που θα βρεθούν στο νησί θα βρουν τόσο το εθνικό καταφύγιο άγριας ζωής Aransas όσο και το εθνικό πάρκο WMA / State Matagorda Island.

Το Εθνικό Καταφύγιο Άγριας Ζωής Aransas είναι 114.657 στρέμματα προστατευόμενη περιοχή που βρίσκεται στη νοτιοδυτική πλευρά του κόλπου του Σαν Αντόνιο. Ιδρύθηκε το 1937, αυτή η αμερικανική άγρια ​​φύση συντήρηση βοηθά τα μεταναστευτικά πουλιά και άλλα άγρια ​​ζώα να συμβάλουν στη διατήρηση και την προστασία των εδαφών και των πτηνών. Το νησί Matagorda National WMA / State Park είναι μικρότερο καταφύγιο με 56.688 στρέμματα από ένα νησί φράγματος ανοικτής θάλασσας και από βάλτους από τον κόλπο Bayside. Το νησί έχει μήκος 38 μιλίων και υποστηρίζει τα μεταναστευτικά σκάφη και 19 κρατικά ή ομοσπονδιακά κατονομαζόμενα είδη που βρίσκονται σε κίνδυνο.

Aransas NWR είναι η καλύτερη επιλογή για birdwatch, αλλά μερικοί γερανοί τείνουν να κάνουν το δρόμο τους στο νησί Matagorda WMA. Ωστόσο, η Aransas NWR όχι μόνο διαθέτει έναν καλύτερο πληθυσμό των μεγάλων πουλιών, αλλά είναι επίσης προσβάσιμο με αυτοκίνητο. Το Matagorda Island WMA είναι προσβάσιμο μόνο με πλοίο, είτε μέσω του ιδιωτικού είτε του κράτους που εκτελεί δρομολόγια πλοίων.

Πηγαίνετε με έναν οδηγό

Για όσους ενδιαφέρονται να πάνε με έναν επαγγελματία, η περιοχή Rockport έχει πολλές ιδιωτικές εκδρομικές επιχειρήσεις για να γεμίσει το λογαριασμό. Rockport είναι μια πόλη στην ακτή του Τέξας που είναι το σπίτι στο Rockport Beach, τα ψαράκια και διάφορα birdlife. Είτε πηγαίνετε μόνοι σας είτε με μια ομάδα περιοδεία, θυμηθείτε ότι βλέπετε ένα απειλούμενο είδος. Μείνετε σε μια αξιοσέβαστη απόσταση μακριά και προσπαθήστε να μην κάνετε τίποτα που θα βάλει το πουλί σε κίνδυνο ή θα μεταβάλει τον οικότοπό του.