Πεζοπορία στις σκάλες κεφαλής Koko στη Χαβάη

Όταν πρόκειται για την επίσκεψη στην πρωτεύουσα της Χαβάης της Χονολουλού , η πεζοπορία στο Koko Crater Trail, γνωστή και ως Σκάλες Head Koko, έχει γίνει μια τακτική παράδοση για τους τουρίστες .

Με 1.048 βήματα στην κορυφή, το μονοπάτι ακολουθεί τον απότομο λόφο που υψώνεται 1.200 πόδια πάνω από το Kawaii Kai και έχει θέα στον κόλπο Hanauma. Το μονοπάτι υπολογίζεται σε απόσταση μιάμιση μιλίου από το χώρο στάθμευσης και συνήθως βαθμολογείται σε μέτριο έως ενδιάμεσο επίπεδο.

Το Koko Head ονομάζεται συχνά Stairmaster της φύσης, αλλά οι άνθρωποι βοήθησαν την εξέλιξη της κλίσης, προσθέτοντας ένα σιδηρόδρομο κατά τη διάρκεια του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου, προκειμένου να μεταφέρει στρατιωτικό προσωπικό και προμήθειες έως και επιτηρητές που χτίστηκαν στην κορυφή. Σήμερα, όλα που παραμένουν είναι υπολείμματα των παλαιών επιφανειών και ένα μονοπάτι με επένδυση σιδηροδρόμων.

Τι να περιμένετε για την πεζοπορία

Ενώ υπάρχουν πολλές πεζοπορίες στη Χαβάη για να διαλέξετε, η εκδρομή Koko Head Stairs είναι μία από τις πιο γρήγορες, ευκολότερες και πιο απολαυστικές πεζοπορίες στα νησιά.

Οι σκάλες ανεβαίνουν κατευθείαν στην πλαγιά του λόφου και οι πρώτοι 500 σιδηρόδρομοι βρίσκονται σε μέτρια κλίση, αλλά πρέπει να προσπαθήσετε να ρυθμίσετε τον εαυτό σας καθώς το δεύτερο μισό του μονοπατιού γίνεται πιο απότομο για την ανάβαση στην κορυφή. Σχεδόν σε αυτό το σημείο, υπάρχει επίσης μια ξύλινη γέφυρα που μπορείτε είτε να διασχίσετε απευθείας είτε να ακολουθήσετε ένα μονοπάτι στα δεξιά για να αποφύγετε τη γέφυρα αν φοβάστε τα ύψη.

Μετά τη γέφυρα, ο βαθμός είναι πολύ πιο απότομος.

Μια τακτική για την κατάκτηση των σκαλοπατιών είναι να πάρετε 10 ή 20 βήματα και στη συνέχεια να σπάσετε για ένα λεπτό περίπου (που επίσης χρησιμεύει ως μια τέλεια ευκαιρία να τραβήξετε φωτογραφίες) - βεβαιωθείτε ότι βγείτε από το μονοπάτι έτσι ώστε να περάσουν άλλοι.

Η κάθοδος μπορεί να αποδειχθεί κάπως προκλητική και φορολογική, ειδικά στα γόνατά σας. Λαμβάνοντας το ένα βήμα κάθε φορά και δοκιμάζοντας ένα πλευρικό περίγραμμα προς τα κάτω είναι μια καλή στρατηγική για να αποφευχθεί η τέντωμα στο δρόμο προς τα κάτω.

Χρησιμοποιήστε όποια μέθοδο παρέχει μια ασφαλή και άνετη κάθοδο, και να είστε προετοιμασμένοι να αποφύγετε τους σπινθήρες καθώς έρχονται πετώντας κάτω από την πλαγιά του βουνού.

Πώς να προετοιμαστείτε για πεζοπορία Koko Head

Μην εκπλαγείτε να συναντήσετε μια τεράστια διατομή των δυνατοτήτων πεζοπορίας σε αυτή την πεζοπορία. Θα βρείτε δρομείς με άπληστους μονοπάτι που σπριντ τρεις φορές την εβδομάδα σε λιγότερο από 20 λεπτά και επισκέπτες στο νησί που το κάνουν λίγα χαλαρά βήματα κάθε φορά.

Ανεξάρτητα από το στυλ ή το επίπεδο που έχετε, οι προοπτικές αξίζουν την προπόνηση. Δεν είναι το φλιτζάνι τσαγιού του καθενός, αλλά μπορεί να εκπλαγείτε από το πόσο γρήγορα θα θελήσετε να το υιοθετήσετε ως μια νέα παράδοση.

Παρόλο που συνιστώνται καλά υποδήματα, μπορεί να δείτε τους περιστασιακούς πεζοπόρους βετεράνων που κάνουν την αναρρίχηση σε παντόφλες - εξαρτάται πραγματικά από την εμπειρία σας και το επίπεδο άνεσης για αυτό που πρέπει να συσκευάσετε. Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει επίσης να λάβετε προφυλάξεις κατά τη διάρκεια κακοκαιρίας λόγω των σιδηροδρομικών δεσμών και τα βήματα που γίνονται ολισθηρά όταν είναι βρεγμένα.