Γιορτάστε το Καρναβάλι στη Γερμανία

Τα γερμανικά καρναβάλια που πρέπει να παρακολουθήσετε κατά τη διάρκεια της καρναβαλικής περιόδου

Ταξιδέψτε στη Γερμανία κατά τη διάρκεια της καρναβαλικής περιόδου και δοκιμάστε ολόκληρες πόλεις που ασχολούνται με ένα all-out πάρτι. Πρόκειται για μια χαρούμενη, ανόητη γιορτή με μακρά ιστορία στον καθολικισμό, που σηματοδοτείται σήμερα από παρελάσεις από το δρόμο και μπάλες κοστουμιών.

Τι είναι το Καρναβάλι;

Αυτή η γιορτή ονομάζεται Karneval ή Fasching (έντονη FAH-shing) ανάλογα με την περιοχή στην οποία βρίσκεστε. Γενικά, το Karneval χρησιμοποιείται στη βορειοδυτική Γερμανία (εκτός από το Mainz), ενώ το Fasching χρησιμοποιείται κυρίως στη νότια Γερμανία.

Το όνομα Fastenacht χρησιμοποιείται επίσης στο Baden-Württemberg.

Καρναβάλι είναι η ευκαιρία να πάρει άγρια ​​πριν πάει ευσεβής κατά τη διάρκεια της Σαρακοστής. Συνήθως περιλαμβάνει δημόσια γιορτή παρελάσεων, κοστουμιών και παραστάσεων. Φόρεμα σε μια παραδοσιακή φορεσιά όπως ένα jecken (κλόουν).

Αυτή είναι μια γιορτή της υπέρβασης. Πιείτε ένα ζεστό γλάσου και ένα kölsch (ή δέκα) και φάτε ένα krapfen (donut). Όλα τα καλά πράγματα, όπως το κόκκινο κρέας, το αλκοόλ και η ζάχαρη, καταναλώνονται με χαρά πριν αποκοπήσουν κατά τη διάρκεια της Σαρακοστής.

Οι επισκέπτες θα πρέπει επίσης να συμμετέχουν σε ένα από τα ζωντανά γεγονότα. Μαζί με τις παρελάσεις, υπάρχουν μαχητές μάχες όπως οι αγώνες των τροφίμων. Η σατυρία γιορτάζεται και όλες οι αρχές χλευάζονται - ειδικά πολιτικά πρόσωπα. Οι καθημερινοί κανόνες και πρότυπα βρίσκονται σε παύση.

Γεγονότα κατά τη διάρκεια του καρναβαλιού στη Γερμανία

Το Weiberfastnacht (το Καρναβάλι των Γυναικών ή το "Fat Thursday" σε άλλα μέρη του κόσμου) πραγματοποιείται πριν από την Τετάρτη και είναι μια μέρα για τις κυρίες. Οι κοσμημένες γυναίκες συγκεντρώνονται στους δρόμους, επιτίθενται με θλίψη στους άνδρες, κόβοντας τους δεσμούς τους.

Για τη συμμόρφωσή τους, οι άνδρες ανταμείβουν με ένα Bützchen (μικρό φιλί). Η γιορτή είναι απαραίτητη καθώς αυτή είναι η τελευταία ευκαιρία μέχρι το Πάσχα . Μετά το απογευματινό γεμάτο καλοκαίρι, υπάρχουν μασκαρισμένες μπάλες και πάρτι το βράδυ.

Το καρναβαλικό Σαββατοκύριακο συνεχίζει με μεθυσμένο τρόπο κάτω από την αντοχή της παράδοσης.

Ένα Frühschoppen, ποτό νωρίς το πρωί , είναι μόνο ένα από αυτά τα έθιμα. Αναμείνετε πιο επίσημες μπάλες το βράδυ.

Το Rosenmontag (Rose Rose) πραγματοποιείται την επόμενη Δευτέρα και είναι ένα δυναμικό αφύπνισμα για όσους έχουν μαίνεται από το Σαββατοκύριακο. Οι χορευτές, οι χορευτές και οι επιπλέουσες αγκυροβολούν κάτω από τους δρόμους, με τους καλλιτέχνες να πετάξουν τα καμήλα (καραμέλες) και τις τουλίπες στα καυτά πλήθη. Σε μια επίδειξη έντονου χιούμορ, τα πλωτά αντικείμενα συχνά απεικονίζουν καρικατούρες πολιτικών και διάσημων γερμανικών προσωπικοτήτων. Υπάρχουν κραυγές κραυγής του " Kölle Alaaf " από τα πλήθη στην Κολωνία .

Veilchendienstag (Τρίτη βιταμίνη ή Τρίτη βράδυ) είναι λίγο πιο ήσυχο. Το κύριο γεγονός είναι η τελετουργική καύση του Nubbel (σχήμα άχυρου ζωής).

Το Aschermittwoch (Ash Wednesday) σηματοδοτεί το τέλος μιας σχεδόν εβδομάδας πάρτι για το Καρναβάλι. Οι πραγματικά ευσεβείς πηγαίνουν στην εκκλησία όπου λαμβάνουν ένα σταυρό τέφρα για να φορούν όλη την ημέρα. Ένα παραδοσιακό δείπνο με ψάρι είναι η αρχή της υγιεινής διαβίωσης για την επόμενη σεζόν.

Πότε να γιορτάσετε το Καρναβάλι στη Γερμανία

Η καρναβαλική περίοδος στη Γερμανία (που ονομάζεται επίσης και η "Πέμπτη Εποχή") ξεκινά επίσημα στις 11 Νοεμβρίου, στις 11:11 π.μ. Σε αυτή τη μαγική ώρα, ο ελπεράτ (Συμβούλιο των Ελέντων ) συναντάει για να προγραμματίσει τα γεγονότα για τις επερχόμενες εκδηλώσεις.

Τα επίσημα καπέλα των μελών των συμβουλίων, τα καπέλα ανόητων με μικρά κουδούνια, θέτουν το πρότυπο για τα ακόλουθα γεγονότα.

Η πραγματική γιορτή του γερμανικού καρναβαλιού ξεκινά 40 ημέρες πριν το Πάσχα . Αυτή η γιορτή είναι το τελευταίο μεγάλο πάρτι πριν από την Τετάρτη της Τέρας και την αρχή της Σαρακοστής - στην ουσία, την τελευταία ευκαιρία να πάρει μέρος πριν πάρει ευσεβείς.

Το Καρναβάλι δεν είναι εθνική εορτή στη Γερμανία, αλλά σε καρναβαλικές πόλεις όπως η Κολωνία, πολλά καταστήματα, σχολεία και γραφεία κοντά για τις γιορτές. Οι εκδηλώσεις καρναβαλιού πραγματοποιούνται μεταξύ Φεβρουαρίου και Μαρτίου, αλλά οι συγκεκριμένες ημερομηνίες ποικίλλουν από έτος σε έτος. Για το 2018, οι απαραίτητες ημερομηνίες για το Καρναβάλι στη Γερμανία:

Πού να γιορτάσετε το Καρναβάλι

Σχεδόν κάθε γερμανική πόλη γιορτάζει καρναβάλι και διοργανώνει παρέλαση στο κέντρο της πόλης.
Το μεγαλύτερο και πιο γνωστό φεστιβάλ στη Γερμανία λαμβάνει χώρα στην Κολωνία .

Αλλά αυτό δεν είναι το μόνο μέρος για πάρτι. Άλλες γερμανικές πόλεις με μεγάλα φεστιβάλ καρναβαλιού περιλαμβάνουν το Ντίσελντορφ, το Münster, το Aachen και το Mainz .

Καρναβάλι των πολιτισμών στο Βερολίνο

Κάθε καλοκαίρι, το Βερολίνο γιορτάζει το δικό του ιδιαίτερο καρναβάλι, το πολύχρωμο Karneval der Kulturen (Καρναβάλι των Πολιτισμών ). Περισσότεροι από 1,5 εκατομμύρια επισκέπτες αποδίδουν φόρο τιμής στο πολυπολιτισμικό πνεύμα της πρωτεύουσας της Γερμανίας με αυτό το τετραήμερο φεστιβάλ δρόμου, το οποίο διαθέτει επίσης μια μεγάλη καρναβαλική παρέλαση με ερμηνευτές από 70 διαφορετικές χώρες. Αυτό είναι ένα από τα σημαντικότερα σημεία της σεζόν του φεστιβάλ του Βερολίνου .