Πάσχα στη Γερμανία

Πάσχα Παραδόσεις και Τελωνεία στη Γερμανία

Το Πάσχα είναι μία από τις πιο δημοφιλείς διακοπές στη Γερμανία. Μετά από ένα μακρύ, κρύο γερμανικό χειμώνα και την προσωρινή ανακούφιση του Καρνέβαλ , το Πάσχα χαιρετίζει την αύριο αναμενόμενη άνοιξη .

Αμερικανοί και άλλοι Δυτικοί θα εκπλαγούν πόσα παραδόσεις προέρχονται άμεσα από τον γερμανικό πολιτισμό. Μάθετε πώς να γιορτάσετε το Πάσχα στη Γερμανία με τις πιο δημοφιλείς παραδόσεις του Πάσχα.

Γερμανικές παραδόσεις του Πάσχα

Όπως και τα Χριστούγεννα , υπάρχουν πολλές παραδόσεις που γιορτάζουν σε όλο τον κόσμο και είναι ριζωμένες από τη Γερμανία.

Τις εβδομάδες πριν από το Πάσχα, η Γερμανία ετοιμάζεται για μια νέα σεζόν. Θα δείτε την άνοιξη λουλούδια και τα παραδοσιακά ostereierbaum (δέντρα του Πάσχα) και τα υποκαταστήματα εμφανίζονται σε παντοπωλεία και καταστήματα λουλουδιών.

Γερμανικό πασχαλινό δέντρο

Τι είναι ένα δέντρο του Πάσχα, ίσως να ρωτήσετε; Βάζα και κλαδιά ή ένα ειδικά σχεδιασμένο δέντρο Πάσχα εμφανίζονται στο σπίτι για το Πάσχα, στάζουν με πολύχρωμα διακοσμημένα αυγά.

Τα υποκαταστήματα πωλούνται σε κάθε ανθοπωλείο στην πόλη, συμπεριλαμβανομένων των στάσεων στο U και S-Bahn , και κοστίζουν μόνο 1,50 - 5 ευρώ ανάλογα με το είδος του φυλλώματος. Αυγά σε όλα τα επίπεδα ποιότητας μπορούν επίσης να βρεθούν. Από πλαστικό νέον έως παραδοσιακά αραβικά αυγά.

Αν είστε για ταξίδια, επισκεφθείτε το εντυπωσιακό δέντρο του Πάσχα στο Saalfeld. Χίλια αυγά κοσμούν ένα δέντρο στον κήπο του Volker Kraft και εκτιμάται ότι 8.000 άνθρωποι έρχονται να κοιτάξουν με θαυμασμό.

Γερμανικά Πασχαλινά αυγά

Τα αυγά είναι ένα σημαντικό χαρακτηριστικό των εορτασμών του Πάσχα ως σύμβολα της νέας ζωής.

Στη Γερμανία, τα αυγά συχνά παραμένουν ακόμα χειροποίητα και διακοσμημένα απαλά. Τα αυγά παραδοσιακά βαμμένα με φυσικά υλικά όπως τσάι, ρίζες και μπαχαρικά. Τούτου λεχθέντος, οι σύγχρονοι χρόνοι έχουν εισέλθει και μπορείτε επίσης να αγοράσετε τα αυγό-θανάσιμα κιτ ή φωτεινά, προ-βαμμένα αυγά στο κατάστημα.

Αν θέλετε να δείτε την παραδοσιακή διακόσμηση αυγών, επισκεφθείτε μια αγορά σκουπιδιών της Ανατολικής Γερμανίας .

Εδώ, οι άνθρωποι στο παραδοσιακό φόρεμα σχολαστικά χέρι-καεί και βαφή αυγά προς πώληση σε μια σειρά σχεδίων.

Γερμανικό Πάσχα Μπάνι

Δίπλα στο αυγό του Πάσχα, το κουνέλι είναι το πιο δημοφιλές εικονίδιο για το Πάσχα. Το λαγουδάκι του Πάσχα, που συμβολίζει τη γονιμότητα, αναφέρθηκε για πρώτη φορά στα γερμανικά γραπτά τον 16ο αιώνα. Το λαγουδάκι εισήχθη στη συνέχεια στην Αμερική από τους Ολλανδούς άποικους της Πενσυλβανίας, το οποίο ονομάστηκε " oschter haws" (λαγός του Πάσχα).

Περί το 1800, τα πρώτα βρώσιμα λαγουδάκια του Πάσχα έγιναν στη Γερμανία. Και ακριβώς όπως τα πραγματικά κουνελάκια, έχουν πολλαπλασιαστεί.

Γερμανικές πασχαλινές σοκολάτες

Υπάρχει πάντα μια ευκαιρία να φάτε σοκολατάκια στη Γερμανία, αλλά το Πάσχα πραγματικά χτυπάει αυτό σε overdrive.

Μεταξύ των πολλών προσφορών που προσφέρονται, η Kinder uberraschung (Kinder surprise) είναι μια αγαπημένη και μια αναπόσπαστη γερμανική παράδοση του Πάσχα - παρά την προέλευση της εταιρείας στην Ιταλία. Αν και δεν είναι νόμιμη στις ΗΠΑ), παρόλο που μπορείτε εύκολα να βρείτε τις άλλες προσφορές των tic tacs και άλλων σοκολατών), θα τα βρείτε παντού στη Γερμανία.

Γερμανική Πηγή Πάσχα

Το Osterbrunnen (πηγή του Πάσχα) είναι μια άλλη πολύχρωμη γιορτή του Πάσχα στη Γερμανία. Οι δημόσιες βρύσες κρέμονται σε αψίδες αειθαλών και πολύχρωμων αυγών του Πάσχα.

Εμφανίζονται συνήθως στην καθολική παρατήρηση της Νότιας Γερμανίας , όπως και στο Bieberbach.

Οι βρύσες τους έχουν κερδίσει τα παγκόσμια ρεκόρ Guinness και αντλούν πάνω από 30.000 τουρίστες γύρω από το Πάσχα.

Γιορτάζοντας το Πάσχα στη Γερμανία

Εάν περάσετε το Πάσχα στη Γερμανία, απομνημονεύστε αυτές τις δύο λέξεις: Frohe Ostern (προφορά: FRO-Huh OS-tern) - Καλό Πάσχα! Αυτό λέγεται παντού από τις περιστασιακές αλληλεπιδράσεις στο παντοπωλείο για να κλείνεις χαιρετισμούς ανάμεσα στους φίλους και την οικογένεια.

Καλή Παρασκευή
Το Σαββατοκύριακο του Πάσχα στη Γερμανία αρχίζει με μια ήσυχη Μεγάλη Παρασκευή ( Karfreitag ). Πολλές οικογένειες τρώνε τα ψάρια ως παραδοσιακό γεύμα της Μεγάλης Παρασκευής πριν απολαύσουν μαζί ένα Σαββατοκύριακο.

Πάσχα Σάββατο
Το Πάσχα του Σαββάτου είναι μια μεγάλη μέρα για να επισκεφτείτε μια υπαίθρια αγορά Πάσχας, όπου μπορείτε να περιηγηθείτε σε καλλιτεχνικά χειροποίητα Πασχαλινά αυγά, σκαλιστά διακόσμηση του Πάσχα και τοπικές τέχνες και βιοτεχνίες. Σταματήστε από ένα γερμανικό αρτοποιείο για ένα ειδικό πασχαλινό, σαν γλυκό κέικ με τη μορφή αρνιού.

Το βράδυ του Σαββάτου, οι περιοχές στα βόρεια της Γερμανίας φωτίζουν τις φωτιές του Πάσχα, εκδιώκοντας τα σκοτεινά πνεύματα του χειμώνα και καλωσορίζοντας τις θερμότερες εποχές .

Κυριακή του Πάσχα
Η Κυριακή του Πάσχα είναι το επίκεντρο του Σαββατοκύριακου των διακοπών. Το πρωί, οι γονείς κρύβουν καλάθια γεμάτα με χρωματιστά, σκληρά βρασμένα αυγά, κουλουράκια σοκολάτας, γλυκά (όπως Kinder Surprise) και μικρά δώρα για τα παιδιά. Πολλές οικογένειες παρευρίσκονται σε μια υπηρεσία Πάσχα, ακολουθούμενη από ένα παραδοσιακό μεσημεριανό γεύμα, το αρνί, τις πατάτες και τα φρέσκα λαχανικά.

Δευτέρα του Πάσχα

Αυτή είναι μια άλλη ήσυχη οικογενειακή ημέρα. Για μερικούς, σημειώνεται με ταξίδι για επιστροφή από τις διακοπές. Είναι επίσης μια εθνική εορτή, οπότε αναμένεται να κλείσουν γραφεία και καταστήματα.

Ταξιδιωτικές συμβουλές για το Πάσχα στη Γερμανία

Οι Γερμανοί έχουν την τύχη να απολαύσουν ένα πολύ μεγάλο Σαββατοκύριακο του Πάσχα. Από τη Μεγάλη Παρασκευή έως τη Δευτέρα του Πάσχα όλα είναι κλειστά από καταστήματα, τράπεζες και γραφεία. Η εξαίρεση είναι το Σάββατο, όταν όλα ανοίγουν σαν κανονικά, αν και προσέξτε ότι τα καταστήματα τροφίμων, ιδιαίτερα, θα είναι απασχολημένα με τους ανθρώπους που αναπληρώνονται.

Τα τρένα και τα λεωφορεία λειτουργούν με περιορισμένο χρονοδιάγραμμα διακοπών και συχνά είναι γεμάτα με ανθρώπους που πηγαίνουν σε διακοπές ή επισκέπτονται την οικογένεια.

Οι σχολικές διακοπές συμπίπτουν επίσης με τις διακοπές του Πάσχα. Είναι συνήθως δύο εβδομάδες γύρω από το Σαββατοκύριακο του Πάσχα. Αναμείνετε τα φορτία των παιδιών και των οικογενειών τους που σχεδιάζουν ταξίδια γύρω από αυτή τη φορά. Λάβετε υπόψη σας ότι τα ξενοδοχεία, τα μουσεία, οι οδοί και τα τρένα είναι πιθανό να είναι γεμάτοι και να κάνουν τις κρατήσεις σας νωρίτερα.

Ημερομηνίες για το Πάσχα στη Γερμανία

2018 : 29 Μαρτίου - 2 Απριλίου

2019 : 19 Απριλίου - 22 Απριλίου