Ταξίδι με τρένο στη Γερμανία

Όλα για το τρένο και το γερμανικό σιδηρόδρομο

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να ανακαλύψετε τη Γερμανία είναι με το τρένο. Το γερμανικό σιδηροδρομικό σύστημα είναι πολύ ανεπτυγμένο και αξιόπιστο και μπορείτε να φτάσετε σχεδόν σε κάθε πόλη της Γερμανίας με τρένο . για να μην αναφέρουμε ότι βλέποντας το γερμανικό ρέμα τοπίου από το παράθυρό σας είναι ένας πολύ χαλαρωτικός και άνετος τρόπος ταξιδιού.

Ο γερμανικός εθνικός σιδηρόδρομος ονομάζεται Deutsche Bahn , ή το DB για συντομία. Εδώ είναι μια επισκόπηση του γερμανικού σιδηροδρομικού συστήματος που θα σας βοηθήσει να αποφασίσετε τι τρένα να πάρετε και πώς να αποκτήσετε τα καλύτερα εισιτήρια για το ταξίδι σας μέσω της Γερμανίας.

Το γερμανικό τρένο υψηλής ταχύτητας

Εάν θέλετε να ταξιδέψετε όσο το δυνατόν γρηγορότερα από το Α στο Β, πάρτε το Intercity Express ( ICE - αν και δεν είναι προφέρεται "πάγος" στα γερμανικά, αναφέρεται στη συντομογραφία του). Το γερμανικό τρένο υψηλής ταχύτητας, το οποίο φτάνει τις ταχύτητες έως και 300 χιλιόμετρα την ώρα, είναι ένα ασημένιο ρύγχος που υπογράφει μόνο 4 ώρες από το Βερολίνο στη Φρανκφούρτη και 6 ώρες από το Μόναχο στο Βερολίνο. Συνδέει όλες τις μεγάλες γερμανικές πόλεις .

Το γερμανικό περιφερειακό τρένο

Εάν θέλετε να ταξιδέψετε με διαφορετική ταχύτητα και το ταξίδι είναι η ανταμοιβή σας, πάρτε τα περιφερειακά (και φθηνότερα) τρένα. Θα σταματήσουν πιο συχνά, αλλά θα φτάσουν σε μικρότερες γερμανικές πόλεις και χωριά. Τα περιφερειακά τρένα ονομάζονται Regional-Express ή Regionalbahn .

Το Γερμανικό Τρένο Νύχτας

Εάν δεν θέλετε να χάσετε μια μέρα του ταξιδιού σας και θέλετε να σώσετε ξενοδοχεία, πάρτε ένα νυχτερινό τρένο. Τα τρένα αναχωρούν νωρίς το βράδυ και καθώς το πρωί έρχεται, θα φτάσετε στον προορισμό σας.

Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε καθίσματα, κουκέτες ή άνετους κρεμάστρες και υπάρχουν επίσης πολυτελείς σουίτες με δύο έως έξι κρεβάτια, ιδιωτικό ντους και τουαλέτα, διαθέσιμες.

Συμβουλές για ταξίδια με τρένο στη Γερμανία

Πού να πάρετε το τρένο σας:

Με ένα τυποποιημένο εισιτήριο τρένου μπορείτε να επιβιβαστείτε σε οποιοδήποτε τρένο στο Γερμανικό Σιδηροδρομικό Σταθμό ανά πάσα στιγμή.

Όταν αγοράζετε το εισιτήριό σας, μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ πρώτης και δεύτερης κατηγορίας. Αναζητήστε το μεγάλο 1 ή 2 δίπλα στην πόρτα του αυτοκινήτου για να βρείτε τη σωστή κατηγορία.

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι αγοράς του εισιτηρίου σας:

Πώς να σώσει το τρένο σας Εισιτήρια:

Μπορείτε να πάρετε τεράστιες αποταμιεύσεις για ταξίδια με τρένο μεγάλων αποστάσεων στη Γερμανία, αν κάνετε κράτηση εισιτηρίων εκ των προτέρων. Ειδικοί κανόνες ισχύουν για αυτά τα εισιτήρια, για παράδειγμα μπορεί να περιοριστείτε σε μια συγκεκριμένη ημέρα και να εκπαιδεύσετε ή το ταξίδι μετ 'επιστροφής σας πρέπει να ξεκινήσει και να τελειώσει στον ίδιο σιδηροδρομικό σταθμό.

Μάθετε περισσότερα σχετικά με Ειδικά Εισιτήρια Συναλλάγματος στη Γερμανία, που θα σας εξοικονομήσουν χρήματα.

Πώς να κάνετε κράτηση της θέσης σας:

Μπορείτε να ταξιδέψετε στα περισσότερα γερμανικά τρένα χωρίς να έχετε κράτηση θέσης, αλλά μπορείτε επίσης να αποφύγετε την ταλαιπωρία προσπαθώντας να βρείτε ένα κενό κάθισμα διατηρώντας το εκ των προτέρων.

Για 2 έως 3 Ευρώ, μπορείτε να κάνετε κράτηση θέσης είτε online, σε μηχανή πώλησης εισιτηρίων ή στο μετρητή εισιτηρίων.

Μια κράτηση συνιστάται ιδιαίτερα όταν παίρνετε το τρένο σε ώρες αιχμής, όπως τα Χριστούγεννα ή το απόγευμα της Παρασκευής, και είναι απαραίτητο για νυχτερινά τρένα, οπότε βεβαιωθείτε ότι σχεδιάζετε μπροστά.