Ο μεγαλύτερος ιστορικός οίκος του κόσμου

Ανάλογα με τις παραδόσεις της οικογένειάς σας, η μέρα του χειμώνα έχει έρθει να κρεμάσει τις κάλτσες σας με προσοχή, να τακτοποιήσετε το δέντρο και να ανοίξετε την πρώτη ημέρα στο ημερολόγιο των συμβουλών σας. Τι είναι πίσω από την πόρτα αριθ. 1; Σοκολάτα? Ένα μικρό δώρο; Ή κάτι μεγαλύτερο; Τι λέτε για το άνοιγμα του παραθύρου του δημαρχείου για ένα ημερολόγιο έλευσης με χιλιάδες άλλους με πλήρη χριστουγεννιάτικη ευθυμία ;

Για πάνω από 15 χρόνια, η γραφική πόλη Gengenbach στη Βάδη-Βυρτεμβέργη έχει μετατρέψει ολόκληρο το Rathaus (δημαρχείο) στο μεγαλύτερο εκθεσιακό κτίριο του κόσμου, ή - στο Deutsch - " Das weltgrößte Adventskalenderhaus ".

Τα 24 παράθυρα (δύο σειρές των 11 συν 2 στην οροφή) είναι διακοσμημένα με μια εορταστική χριστουγεννιάτικη σκηνή με ένα νέο παράθυρο που αποκαλύπτεται κάθε βράδυ μέχρι τα Χριστούγεννα.

Adventskalendar στο Gengenbach

Μετά από μήνες προετοιμασίας, το απαλό ροζ δημαρχείο είναι ζεστό φωτισμένο και βρίσκεται σε αναμονή σαν ένα πακέτο που περιμένει να ανοίξει. Περίπου 100.000 επισκέπτες κατεβαίνουν σε αυτή τη μικρή πόλη, λίγο πάνω από 10.000 για να γιορτάσουν κάθε μέρα της εποχής των Χριστουγέννων.

Ένα τεράστιο χριστουγεννιάτικο δέντρο λυγίζει μπροστά από το δημαρχείο καθώς συγκεντρώνονται πλήθη στο σκοτάδι. Οι πρόθυμοι παρατηρητές εμφανίζονται πριν από τις 18:00 κάθε βράδυ για να πιάσουν την παράσταση. Οι αισθήσεις ξυπνούν - πρώτα από το άρωμα ως ένα πικάντικο άρωμα του Glühwein, το οποίο περνάει μέσα από τον παγωμένο αέρα. στη συνέχεια, με θέα, καθώς η πρόσοψη του 200 χρόνων στο δημαρχείο μπαρόκ πρόσοψη φωτίζεται και έρχεται στη ζωή. Μεταξύ όλων αυτών των κινήσεων, η πρώτη πόρτα στο παράθυρο κουνιέται ανοιχτή και αποκαλύπτεται ένα βινιέτα από έναν παγκοσμίου φήμης καλλιτέχνη.

Εάν χάσετε την παράσταση, μπορείτε ακόμα να δείτε το ολοκληρωμένο ημερολόγιο Advent μέχρι τις 6 Ιανουαρίου 2015 με σκηνές όπως αυτές του Gruffalo, του Harry Potter και του Pippi Longstocking. Για εντυπωσιακές εμφανίσεις φωτός σε άλλες πόλεις, εξετάστε το Φεστιβάλ Φωτισμού του Βερολίνου .

Χριστουγεννιάτικη αγορά στο Gengenbach

Τι είναι ένα επεισόδιο ημερολογίου επίδειξης χωρίς Χριστουγεννιάτικη αγορά ;

Η αγορά του Gegenbach ανοίγει στις 28 Νοεμβρίου και διαρκεί μέχρι τις 23 Δεκεμβρίου. Εξερευνήστε τις στάβλοι των εποχιακών εδεσμάτων 50+.

Επιπλέον, παρακολουθήστε το καθημερινό πρόγραμμα των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων που ξεκινά στις 30 και τελειώνει στις 23. Τα γεγονότα ξεκινούν στις 17:00 τις καθημερινές και τις 15:00 τα σαββατοκύριακα με το πλήρες πρόγραμμα διαθέσιμο online.

Άλλα αξιοθέατα του Gengenbach

Εάν χάσετε εντελώς την εποχή των Χριστουγέννων ή αναζητάτε περισσότερα για να κάνετε το γοητευτικό Gengenbach, μην πάτε πέρα ​​από το μεσαιωνικό κέντρο της παλιάς πόλης ( Altstadt ). Ιδρύθηκε τον 13ο αιώνα, η πόλη έχει ένα ψευδώνυμο "μαργαριτάρι ανάμεσα στις ρομαντικές πόλεις με μισό ξύλο". Το κέντρο διατηρεί τις παλιές άμυνες των τοίχων με επιβλητικούς πύργους φρουράς. Για ένα άλλο παράδειγμα υπέροχης μεσαιωνικής αρχιτεκτονικής, σκεφτείτε μια επίσκεψη στο Rothenburg ob der Tauber .

Αν φτάσετε κατά τη διάρκεια της καρναβαλικής περιόδου , η πόλη έχει άλλη πλευρά να μοιραστεί. Το Gengenbach φημίζεται για την γιορτή του Fasnacht . Φεστιβάλ-goers φόρεμα σε gaudy ρούχα με μοναδικές σκαλισμένες ξύλινες μάσκες. Ανακαλύψτε περισσότερες από τις μοναδικές παραδόσεις της πόλης στο site του Gegenbach ή στο μουσείο Fasnacht.

Οδηγίες για το Gengenbach

Το Gengenbach βρίσκεται στη δυτική άκρη του Μέλανα Δρυμού, περίπου 40 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Στρασβούργου . Η ορεινή διαδρομή του Schwarzwaldhochstraße , μέρος της Bundesstraße 500, βρίσκεται σε κοντινή απόσταση και προσφέρει εύκολη πρόσβαση.