Φεστιβάλ Βερολίνου Βερολίνου

Ο ουρανός στο Βερολίνο μπορεί να μεγαλώσει ζοφερά τον Οκτώβριο, αλλά το γκρι δεν ανεβαίνει από ένα, αλλά από δύο φεστιβάλ φώτων. Και οι δύο εκδηλώσεις είναι εντελώς δωρεάν και χτίσουν την πόλη σε ένα μαγικό φως με σχεδόν 100 από τα κορυφαία αξιοθέατα της πρωτεύουσας ακτινοβόλα από εθνικούς και διεθνείς καλλιτέχνες.

Βερολίνο φωτίζεται - Lichterfest

Το μικρότερο φεστιβάλ μακρύτερου φωτός διεξάγεται για πρώτη φορά και φωτίζει τα πάντα, από την κατασκευή προσόψεων έως γεφυρών σε εμπορικά κέντρα μέχρι σιδηροδρομικούς σταθμούς.

Τα σημεία ενδιαφέροντος εκτός του κέντρου, όπως το υπέροχο Oberbaumbrücke, είναι ζωντανά.

2017 Βερολίνο Φεστιβάλ Φώτων

Το κύριο φεστιβάλ φωτισμού λαμβάνει χώρα από τις 6 έως τις 15 Οκτωβρίου και αποτελείται από ελαφρές εγκαταστάσεις, βίντεο και 3D προβολές. Τα κορυφαία αξιοθέατα της πόλης δεν είναι μόνο φωτισμένα, αλλά σε συνεχή κίνηση μέσα από οπτικές ψευδαισθήσεις.

Αυτή η χαρούμενη οθόνη τραβάει περίπου 2.000.000 επισκέπτες, σχεδόν όλοι φωτογραφίζοντας. Μαζί με τους επαγγελματίες, οι άνθρωποι θα χαμογελούν ευτυχώς στα τηλέφωνά τους και υπάρχουν πολλά εργαστήρια φωτογραφίας που εκμεταλλεύονται το θέαμα. Το φεστιβάλ έχει ακόμη και ένα επίσημο τραγούδι (διαθέσιμο για download .99 cent, φυσικά).

Στιγμιότυπα από το Βερολίνο Lichterfest & Φεστιβάλ Φώτων

Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ, η πόλη θα ανάψει καθημερινά από τις 19:00 μέχρι τα μεσάνυχτα. Ανάμεσα στα πολλά κτίρια που παρουσιάστηκαν στο φεστιβάλ,

Ο καλύτερος τρόπος για να απολαύσετε τα κορυφαία αξιοθέατα είναι με μια αυτοκατευθυνόμενη περιήγηση με τα πόδια, αλλά μπορείτε επίσης να δείτε το φεστιβάλ σε μια ξενάγηση, segways, μοτοποδήλατο ή βάρκα .

Τελετή λήξης του φεστιβάλ των φώτων του Βερολίνου

Με το κατάλληλο όνομα "Lights Off", το θέμα συνεχίζεται με τη μουσική της Ορχήστρας Ηλεκτρικού Φωτός που εκτελείται από το Phil Bates & Berlin String Ensemble. Σε αντίθεση με το υπόλοιπο του φεστιβάλ, αυτό είναι ένα πιο επίσημο γεγονός και απαιτεί ένα εισιτήριο (η είσοδος είναι € 28 - 33 ανά άτομο).