Πόσο συχνά πρέπει να πάρω ένα μασάζ;

Πόσο συχνά πρέπει να πάρετε ένα μασάζ εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, συμπεριλαμβανομένων των σωματικών και συναισθηματικών αναγκών σας. τα επίπεδα άγχους σας? και τον προϋπολογισμό σας. Σίγουρα θα δοκιμάσετε τα περισσότερα οφέλη για την υγεία από το μασάζ όταν παίρνετε τακτικά μασάζ. Το μασάζ χαλαρώνει το νευρικό σύστημα, βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος και την λεμφική κυκλοφορία, ανακουφίζει από τον πόνο των μυών και βοηθά στη διαχείριση του πόνου σε καταστάσεις όπως η αρθρίτιδα, η ισχιαλγία, οι μυϊκοί σπασμοί.

Εάν παίρνετε ένα μασάζ μία φορά το χρόνο, θα είναι χαλαρωτικό, αλλά δεν μπορεί να αναιρέσει μια διάρκεια μυϊκής έντασης. Συνήθως, μία φορά την εβδομάδα ή δύο είναι ιδανική για να διατηρείτε τον μυϊκό ιστό σας εύκαμπτο και σε καλή κατάσταση. Εάν είστε σε χρόνιο πόνο ή έχετε ένα ειδικό ζήτημα για να αντιμετωπίσετε, ίσως χρειαστεί να έρθετε εβδομαδιαία (ή ακόμα και δύο φορές την εβδομάδα) μέχρι να αισθανθείτε καλύτερα.

Μόλις αισθάνεστε καλά, μία φορά το μήνα είναι το συνιστώμενο ελάχιστο για τη διατήρηση της υγείας του ιστού σας. Αν ξεκινήσετε να τεντώνετε τα μασάζ μακριά πολύ μακριά, τότε οι μύες σας μπορούν να επανέλθουν στα παλιά τους μοτίβα, ειδικά αν υποστείτε στρες. Εάν περιμένετε πάρα πολύ, θα πρέπει να ξεκινήσετε ξανά για να επαναφέρετε την ευελιξία και τη λιτότητα τους. Ακούστε το σώμα σας, αλλά μην περιμένετε πολύ για να εξοικονομήσετε χρήματα.

Πόσο μασάζ μπορείτε να απολαύσετε;

Το μασάζ μπορεί να είναι μέρος της ρουτίνας σας για σχετικά μικρό ποσό, αν κοιτάξετε στα σωστά σημεία.

Το μασάζ Envy Spa , ένα franchise με 1.100 θέσεις σε 49 πολιτείες, χτίστηκε με την ιδέα του προσιτού, μη φρυγανιστικού, μηνιαίου μασάζ. Μπορείτε να το δοκιμάσετε για μια εισαγωγική τιμή ($ 55 - $ 75), και στη συνέχεια να εγγραφείτε για ένα μηνιαίο μασάζ που κυμαίνεται από $ 65 έως $ 85 το μήνα, ανάλογα με την αγορά. Είναι ένα franchise, και η τιμολόγηση καθορίζεται από τον τοπικό ιδιοκτήτη.

Θα πρέπει επίσης να υπολογίσετε μια συμβουλή 15 έως 20%. Αυτό θα μπορούσε να είναι μια καλή επιλογή εάν έχετε μια τοποθεσία κοντά σας.

Μπορείτε επίσης να αναζητήσετε έναν ανεξάρτητο επαγγελματία στην περιοχή σας, με το δικό του στούντιο. Παίρνουν για να διατηρήσουν ολόκληρο το ποσό, γι 'αυτό χρεώνουν λιγότερο από ένα πλήρες σέρβις ημερήσιο spa ή θέρετρο σπα. Κάπου μεταξύ $ 70 - $ 90 είναι φυσιολογικό για τους επαγγελματίες του ιδιωτικού τομέα, και δεν αναμένετε να συμβουλεύεστε.

Ακόμα πάρα πολύ ψηλά; Σε πόλεις όπως η Νέα Υόρκη και το Λος Άντζελες, υπάρχουν 40 ασιατικές μασάζ όπου μπορείτε όλοι να είστε σε ένα δωμάτιο, με κουρτίνες μεταξύ σας. Αυτά είναι χαρακτηριστικά χαμηλά στην ατμόσφαιρα και τις ανέσεις, αλλά μπορείτε να πάρετε ένα καλό μασάζ.

Εάν ο προϋπολογισμός σας επιτρέπει μια πλήρη εμπειρία spa με ρόμπες, ατμόλουτρο και σάουνα (και πολλά άλλα), μπορείτε να βρείτε πολλά ιαματικά λουτρά, ιαματικά λουτρά και ιαματικά λουτρά πολυτελείας που είναι πρόθυμοι να σας εξυπηρετήσουν. Μόλις αρχίσετε να παίρνετε σε δύο ώρες "τελετουργίες" και "τελετές", ψάχνετε $ 500 + θεραπείες στα πιο ακριβά ιαματικά λουτρά. Αυτό δεν είναι απαραίτητο για το όφελος, αλλά για μια περίσταση που θέλετε να απολαύσετε μια "εμπειρία".

Πόσο μασάζ χρειάζεστε;

Αν αισθάνεστε ήδη καλό και τακτικό μασάζ σας κρατάει έτσι, πιθανότατα ξέρετε τι λειτουργεί για σας.

Σε περιόδους επιπλέον άγχους, μπορεί να θέλετε να πάτε λίγο πιο συχνά. Εάν βιώσετε ξαφνικά έναν σπασμό εξαιτίας του στρες, προσπαθήστε να πάρετε μέρος για να δείτε τον θεράποντα μασάζ το συντομότερο δυνατό, κατά προτίμηση κάποιος που γνωρίζει το σώμα σας.

Αν βρίσκεστε σε χρόνιο πόνο και θέλετε να δείτε αν το μασάζ θα σας βοηθήσει, βρείτε έναν καλό θεραπευτή μασάζ στον οποίο αισθάνεστε άνετα και του οποίου το στυλ σας αρέσει. Τους ενημερώστε ότι θέλετε να αντιμετωπίσετε τον χρόνιο πόνο, να ρωτήσετε αν αυτή είναι η ειδικότητά τους και να επεξεργαστείτε ένα σχέδιο θεραπείας. Το Rolfing, η νευρομυϊκή άσκηση, το βαθύ μασάζ στα ιστό και ακόμη πιο απαλές μορφές όπως η κρανιοκρασική θεραπεία μπορούν να βοηθήσουν στην ανακούφιση από τον πόνο.

Επανακατασκευάστε το σώμα σας

Πολύς πόνος προέρχεται από τους συνήθεις τρόπους που κινούμαστε, γι 'αυτό ζητήστε βοήθεια με τη στάση σας. Ένας καλός θεραπευτής μασάζ θα πρέπει να είναι σε θέση να σας βοηθήσει με αυτό, και να σας δώσει τεντώματα για να κάνετε στο σπίτι.

Ίσως θελήσετε επίσης να εξετάσετε άλλες μορφές όπως ο βελονισμός, η χειροπρακτική και η παραδοσιακή κινεζική ιατρική, και η κινητική εκπαίδευση όπως η μέθοδος Feldenkraise και η τεχνική Alexander. Συχνά βρίσκοντας το σωστό συνδυασμό - και τους κατάλληλους επαγγελματίες - θα σας βοηθήσει να αποκαταστήσετε την υγεία σας.