Τι είναι το Deep Tissue Massage;

Στόχοι μασάζ βαθιάς ιστών Χρόνια ένταση μυών

Το βαθύ μασάζ ιστού στοχεύει στις βαθύτερες δομές ιστού του μυός και της περιτονίας, που ονομάζεται επίσης συνδετικός ιστός. Το βαθύ μασάζ ιστών χρησιμοποιεί πολλές από τις ίδιες κινήσεις και τεχνικές όπως το σουηδικό μασάζ , αλλά η πίεση θα είναι γενικά πιο έντονη. Είναι επίσης ένας πιο εστιασμένος τύπος μασάζ, καθώς ο θεραπευτής λειτουργεί για να απελευθερώσει χρόνιες μυϊκές εντάσεις ή "κόμπους" (επίσης γνωστές ως "συμφύσεις").

Οι ταξιδιώτες ήταν επιφυλακτικοί στο βαθύ μασάζ ιστών, αλλά τώρα το εκκρεμές έχει μετατοπιστεί.

Το σουηδικό μασάζ θεωρείται ως κάτι για τους αρχάριους και τα κορίτσια.

Θα βλάψει ένα βαθύ μασάζ;

Δεν πρέπει να βλάπτει, αλλά είναι πιθανό να είναι λίγο πιο άβολο από ένα κλασσικό σουηδικό μασάζ . Θα πρέπει πάντα να αισθάνεστε ελεύθεροι να μιλήσετε αν η πίεση είναι πάρα πολύ για σας. Εάν η πίεση είναι μεγαλύτερη από ό, τι μπορείτε να πάρετε άνετα, ίσως να ασυνείδητα τεταμένη, φυλάσσοντας το σώμα σας από τον πόνο. Αυτό δυσκολεύει τον θεραπευτή να επιτύχει αποτελέσματα.

Πάντα είστε καλύτεροι με λιγότερη πίεση - μόνο όση πίεση μπορείτε να κάνετε ενώ είστε ακόμα χαλαροί. Χρειάζεται χρόνος και εμπειρία για να γνωρίζουμε ακριβώς πού είναι αυτό το σημείο. Είναι συχνά πιο εύκολο να γνωρίζετε ακριβώς πού είναι αυτό εάν εργάζεστε με έναν μασάζ θεραπευτή σε συνεχή βάση. Γνωρίζετε τι να περιμένετε από τον θεραπευτή και γνωρίζουν το σώμα σας. Επίσης, δημιουργείτε εμπιστοσύνη, ώστε να είναι ευκολότερο να δώσετε ανατροφοδότηση.

Οι θεραπευτές χρησιμοποιούν διαφορετικές τεχνικές, συμπεριλαμβανομένης της πίεσης με τον αγκώνα τους.

Κάποιοι μπορεί να είναι πιο άβολα από τους άλλους. Θα πρέπει πάντα να αισθάνεστε ελεύθεροι να μιλήσετε αν υπάρχει τεχνική που δεν σας αρέσει.

Μετά από ένα Deep Tissue Massage

Είναι σημαντικό να πίνετε πολύ νερό μετά από ένα βαθύ μασάζ ιστών για να βοηθήσετε να ξεπλύνετε το γαλακτικό οξύ από τους ιστούς. Εάν δεν το κάνετε, ίσως να έχετε πληγεί την επόμενη μέρα.

Αλλά είναι πιθανό να αισθανθείτε κάποια πόνο την ημέρα μετά από ένα βαθύ μασάζ ιστού ακόμη και αν πιείτε νερό. Αυτό σημαίνει ότι πολλά απόβλητα προϊόντα ξεπλένονται από τους ιστούς. Κρατήστε πόσιμο νερό. Η πόνος πρέπει να περάσει μέσα σε μια ημέρα ή έτσι.

Πόσο γρήγορα θα έχω αποτελέσματα με ένα Deep Tissue Massage;

Είναι σημαντικό να είστε ρεαλιστές για το τι μπορεί να επιτύχει ένα βαθύ μασάζ ιστού. Πολλοί άνθρωποι θέλουν να απαλλαγούν από όλη την ένταση που έχουν δημιουργηθεί στο σώμα τους για πολλές δεκαετίες, σε μία μόνο συνεδρία. Ζητούν περισσότερη πίεση, πιστεύοντας ότι εάν ο θεραπευτής απλώς σπρώξει αρκετά, μπορούν να απαλλαγούν από όλους τους κόμβους σε μια ώρα. Αυτό ακριβώς δεν θα συμβεί.

Στην πραγματικότητα, η εξουδετέρωση των χρόνιων κόμβων και της εντάσεως που δημιουργούνται καθ 'όλη τη διάρκεια της ζωής τους επιτυγχάνεται καλύτερα με ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα που περιλαμβάνει άσκηση, εργασία στην στάση σας και τρόπους μετακίνησης, τεχνικές χαλάρωσης και ένα κανονικό πρόγραμμα μασάζ.

Τέλος, ενώ οι βαθιές ιστοί είναι σίγουρα πολύτιμες, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι τα απαλά στυλ μασάζ όπως η κρανιοεκλεκτική θεραπεία μπορούν επίσης να προκαλέσουν βαθιά απελευθέρωση και επανευθυγράμμιση στο σώμα.