Θα πρέπει να πάρετε τη δημόσια διαμετακόμιση στο αεροδρόμιο;

Ως ταξιδιώτης, έχω διαβάσει δεκάδες άρθρα που μου λένε πώς να φτάσω από διάφορα αεροδρόμια σε κοντινά και όχι τόσο κοντά στο κέντρο της πόλης περιοχές που χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Έχω επίσης διαβάσει μερικά άρθρα σχετικά με το ταξίδι στα τοπικά αεροδρόμια μέσω της δημόσιας διαμετακόμισης, αλλά δεν ήξερα πόσο καλά θα λειτουργούσε για μένα.

Το Πείραμα Δημόσιας Διαμετακόμισης μου

Πρόσφατα έφτασα στο Midwest από το Εθνικό Αεροδρόμιο Ronald Reagan της Ουάσινγκτον , το οποίο έχει τη δική του στάση Metrorail και αποφάσισε να πάει στο μετρό για το αεροδρόμιο αντί για την οδήγηση επειδή έπρεπε να φτάσω στο αεροδρόμιο μόλις τελείωσε η ώρα αιχμής και ήξερε ότι θα υπήρχε ΚΙΝΗΣΗ στους ΔΡΟΜΟΥΣ.

Συσκευαστήκαμε προσεκτικά, επιλέγοντας μια τσάντα tote ως το στοιχείο μεταφοράς αντί για το συνηθισμένο σακίδιο μου, γιατί συνειδητοποίησα ότι θα δυσκολευόμουν να γυρίσω δύο τσάντες στο σταθμό του μετρό. Η τσάντα tote κάθισε πάνω από τη μικρή βαλίτσα με τροχούς, κάνοντας τον συνδυασμό αρκετά εύκολο στη διαχείριση.

Ο πλησιέστερος σταθμός μετρό στο σπίτι μου είναι 25-40 λεπτά με το αυτοκίνητο, ανάλογα με την κίνηση, έτσι ένα μέλος της οικογένειας με έριξε στο σταθμό. Οι περισσότεροι σταθμοί του μετρό στην περιοχή της Ουάσινγκτον δεν προσφέρουν ολονύκτια στάθμευση (στην πραγματικότητα μόνο τέσσερα) και δεν είναι εύκολο να πάρω το λεωφορείο από το σπίτι μου στην πιο κοντινή στάση του μετρό. Η κυκλοφορία ήταν αρκετά ελαφριά, παρόλο που εγκαταλείψαμε το σπίτι στις 7:15 π.μ., πιθανότατα επειδή τόσοι πολλοί ομοσπονδιακοί υπάλληλοι χρειάζονται χρόνο διακοπών κατά το δεύτερο μισό του καλοκαιριού. Σε λιγότερο από μία ώρα βρισκόμουν στο κάθισμα του μετρό, με κατεύθυνση προς την Ουάσιγκτον, το DC και το αεροδρόμιο.

Αλλάξα γραμμές του μετρό στο Rosslyn και δεν είχε κανένα πρόβλημα να χειριστώ τη βαλίτσα μου, την τσάντα και την τσάντα. Χαμογέλασα τον εαυτό μου όταν είδα την έντονη κυκλοφορία να πηγαίνει από το αεροδρόμιο προς το DC. η λήψη του μετρό ήταν σίγουρα η καλύτερη επιλογή εκείνη την ημέρα. Μερικές στάσεις αργότερα, ήμουν στο αεροδρόμιο.

Όταν είναι η δημόσια διαμετακόμιση ένας καλύτερος τρόπος για να φτάσετε στο αεροδρόμιο;

Ταξιδεύετε σε περιοχή υψηλής επισκεψιμότητας

Η κυκλοφορία στην πόλη μπορεί να επιβραδύνει τα αυτοκίνητα και τα λεωφορεία, αλλά τα υπόγεια και τα ελαφρά σιδηροδρομικά συστήματα λειτουργούν με την ίδια ταχύτητα όλη την ημέρα.

Εάν κατευθυνθείτε προς το αεροδρόμιο από περιοχή υψηλής κυκλοφορίας, η μεταφορά με το τρένο ή το μετρό μπορεί να σας εξοικονομήσει πολύ χρόνο. ( Συμβουλή: Σκεφτείτε επίσης να πάρετε το λεωφορείο εάν η πόλη σας προσφέρει αφιερωμένες λωρίδες λεωφορείων κατά την ώρα αιχμής).

Θα είστε μακριά για αρκετές ημέρες

Τα τέλη στάθμευσης στο αεροδρόμιο μπορούν να προστεθούν γρήγορα. Αν πάρετε τη δημόσια συγκοινωνία προς και από το αεροδρόμιο, μπορείτε να εξοικονομήσετε αρκετά χρήματα απλά αποφεύγοντας αυτά τα έξοδα στάθμευσης.

Πρέπει να ταξιδέψετε μέσα από μια οδική κατασκευή

Το καλοκαίρι είναι εποχή κατασκευής σε πολλά μέρη του κόσμου, αλλά η οδική κατασκευή μπορεί να επηρεάσει το ταξίδι σχεδόν σε οποιαδήποτε στιγμή. Εάν οι επισκευές δρόμων επιβραδύνουν τους οδηγούς στην περιοχή σας, η μεταφορά του τρένου ή του μετρό προς το αεροδρόμιο θα μπορούσε να είναι μια καλύτερη και λιγότερο απογοητευτική επιλογή.

Έχετε έναν αξιόπιστο τρόπο για να φτάσετε στο Σταθμό ή στο Στάση Λεωφορείου

Οι περισσότεροι από εμάς δεν ζουν δίπλα σε μια στάση λεωφορείου ή σταθμό του μετρό. Εάν θέλετε να πάρετε τη δημόσια συγκοινωνία προς το αεροδρόμιο, ζητήστε από έναν φίλο να σας μεταφέρει στο σταθμό ή τη στάση λεωφορείου, ώστε να μην χρειαστεί να βαδίσετε πολύ με τις τσάντες σας. Αν δεν υπάρχουν φίλοι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Uber, το Lyft ή ένα ταξί.

Πότε πρέπει να αναζητήσετε εναλλακτικές λύσεις για τη δημόσια μεταφορά στο αεροδρόμιο;

Ενώ το πείραμά μου πήγε πολύ καλά, υπάρχουν σίγουρα οι χρόνοι όταν η δημόσια μετάβαση στο αεροδρόμιο μπορεί να μην είναι η καλύτερη επιλογή σας.

Για παράδειγμα:

Οι τσάντες σας είναι δύσκολο να μεταφέρουν

Εάν παίρνετε αρκετές αποσκευές στο αεροδρόμιο ή εάν οι βαλίτσες σας είναι μεγάλες και βαριές, η μεταφορά τους σε ένα αυτοκίνητο μετρό ή λεωφορείο διαμετακόμισης μπορεί να είναι δύσκολη, ειδικά αν ταξιδεύετε κατά τη διάρκεια της βιαστικής ώρας.

Πρέπει να ταξιδέψετε κατά τη διάρκεια της ώρας Rush

Καθώς ταξιδεύετε με μετρό, σιδηροδρομικό σταθμό ή τρένο μετρό κατά τη διάρκεια της ώρας αιχμής μπορεί πραγματικά να σας βοηθήσει να εξοικονομήσετε χρόνο επειδή αποφεύγετε κυκλοφοριακή συμφόρηση, θα πρέπει να αντιμετωπίσετε τα πολύ γεμάτα τρένα, τους πολυάσχολους σταθμούς και, σε σπάνιες περιπτώσεις, τον υπερπληθυσμό που προκαλεί καθυστερήσεις. Εάν ταξιδεύετε με λεωφορείο κατά τη διάρκεια της ώρας αιχμής, θα κολλήσετε στην ίδια βαριά κυκλοφορία που θα αντιμετωπίσετε εάν οδηγήσετε στο αεροδρόμιο και θα πρέπει να πληρώσετε για το προνόμιο.

Η πτήση σας προγραμματίζεται εκτός των ωρών λειτουργίας της δημόσιας διαμετακόμισης

Πολλά συστήματα δημόσιας συγκοινωνίας έκλεισαν για μέρος της νύχτας. Εάν πρέπει να φτάσετε στο αεροδρόμιο πολύ νωρίς ή πολύ αργά τη νύχτα, τα λεωφορεία και τα τρένα ενδέχεται να μην λειτουργούν όταν τα χρειάζεστε. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα στις αργίες.

Ταξιδεύετε σε μια περιοχή επιρρεπής σε απεργίες

Εάν πετάτε από μια πόλη που επηρεάζεται από την απεργία κατά τους ανοιξιάτικους και καλοκαιρινούς μήνες, θα πρέπει να έχετε ένα εφεδρικό σχέδιο σε περίπτωση που οι χειριστές των τρένων, οι υπάλληλοι του Metro, οι οδηγοί ταξί ή οι οδηγοί λεωφορείων τεθούν σε απεργία την ημέρα που πρέπει να ταξιδέψετε.

Ταξιδεύετε με τρένο ή μετρό κατά τη διάρκεια θερμότητας

Κατά τη διάρκεια περιόδων έντονης θερμότητας, οι σιδηροτροχιές χάλυβα είναι πιο πιθανό να καμπυλωθούν εκτός σχήματος ή πόρπη. Οι χειριστές των συστημάτων σιδηροδρόμων και μετρό πρέπει να επιβραδύνουν τις αμαξοστοιχίες τους σε πολύ ζεστές ημέρες για να ελαχιστοποιήσουν τον κίνδυνο λυγισμού. Αυτό σημαίνει ότι θα αφιερώσετε περισσότερο χρόνο στο τραίνο - μερικές φορές πολύ περισσότερο χρόνο - για να φτάσετε εκεί που πρέπει να πάτε. .

Πρέπει σίγουρα να χρησιμοποιήσετε ένα ασανσέρ

Δεν υπάρχουν όλα τα συστήματα μετρό που προσφέρουν υπηρεσία ανελκυστήρα σε κάθε σταθμό, είτε επειδή δεν υπάρχουν ανελκυστήρες είτε επειδή οι ανελκυστήρες είναι σπασμένοι και πρέπει να επισκευαστούν. Εάν μπορείτε να φτάσετε στο αεροδρόμιο μόνο με το μετρό επειδή δεν υπάρχει υπηρεσία λεωφορείου από την περιοχή σας και χρειάζεστε ανελκυστήρα επειδή χρησιμοποιείτε αναπηρικό καροτσάκι ή σκούτερ ή έχετε πολλαπλούς σάκους, η δημόσια συγκοινωνία μπορεί να μην είναι η ιδανική επιλογή σας. ( Συμβουλή: Ελέγξτε τον ιστότοπο του συστήματος διαμετακόμισης για ενημερωμένες πληροφορίες διακοπής λειτουργίας του ανελκυστήρα.)