Το παιδί μου χρειάζεται ID για να πετάξει;

Το παιδί σας χρειάζεται κάποια μορφή αναγνώρισης για να επιβιβαστεί σε αεροπλάνο; Εξαρτάται. Όταν ένας ανήλικος κάνει ένα ταξίδι σε ένα αεροπλάνο, υπάρχουν καταστάσεις όπου απαιτείται ταυτότητα και άλλες όπου δεν είναι.

Όταν το παιδί σας δεν χρειάζεται ID για να πετάξει

Πετώντας μέσα στις ΗΠΑ και συνοδευόμενος από έναν ενήλικα. Το TSA και οι περισσότερες αεροπορικές εταιρείες δεν απαιτούν από τα παιδιά ηλικίας κάτω των 18 ετών να παρέχουν ταυτότητα όταν ταξιδεύουν με έναν σύντροφο ενήλικα ο οποίος έχει αποδεκτή ταυτότητα.

Αυτό θα περιλαμβάνει οικογενειακά ταξίδια όταν ένα παιδί πετάει με τους γονείς του. Αυτό θα συνεχίσει να συμβαίνει όταν το REAL ID καθίσταται απαιτούμενο αναγνωριστικό για τα εγχώρια αεροπορικά ταξίδια. Ωστόσο, κάθε αεροπορική εταιρεία έχει τους δικούς της κανόνες σχετικά με τους ανηλίκους και την ταυτότητα, επομένως επικοινωνήστε με την αεροπορική σας εταιρεία λίγες ημέρες πριν το ταξίδι σας για να μάθετε τι πρέπει να φέρετε.

Πετώντας ως ασυνόδευτος ανήλικος στις ΗΠΑ. Σημειώστε ότι οι ενήλικες που συνοδεύουν τον ανήλικο μέσω του αεροδρομίου πρέπει να φέρουν τη δική τους ταυτότητα για να ολοκληρώσουν τη διαδικασία. Έχετε επίσης τη χρήση του πιστοποιητικού γέννησης ή του διαβατηρίου του παιδιού. Εάν τα παιδιά είναι αρκετά μεγάλα για να μιλήσουν, η ασφάλεια μπορεί να τους ζητήσει να πουν το όνομά τους για να επιβεβαιώσουν και την αναγνώρισή τους.

Όταν το παιδί σας χρειάζεται ID για να πετάξει

Πετώντας διεθνώς. Γενικά, κάθε ενήλικας στο κόμμα σας θα χρειαστεί διαβατήριο και τα ανήλικα παιδιά θα χρειαστούν είτε διαβατήρια είτε πρωτότυπα πιστοποιητικά γέννησης. Το όνομα στο αεροπορικό εισιτήριο πρέπει να είναι ίδιο με το όνομα στο διαβατήριο ή στο πιστοποιητικό γέννησης.

Διατηρήστε το διαβατήριο κάθε παιδιού πρακτικό, αφού ίσως χρειαστεί να το δείξετε τόσο στα check-in όσο και στα σημεία ελέγχου ασφαλείας.

Δεν είστε κάτοχος διαβατηρίου; Υποβάλετε αίτηση για ένα νέο διαβατήριο για το παιδί σας αρκετές εβδομάδες πριν το χρειαστείτε και κάντε ένα αντίγραφο για να πάρετε μαζί σας μαζί με το πρωτότυπο, για κάθε περίπτωση. Ακολουθεί ο τρόπος απόκτησης ενός αμερικανικού διαβατηρίου ή μιας λιγότερο ακριβής κάρτας διαβατηρίου , που σας επιτρέπει να ταξιδεύετε στις ΗΠΑ και στον Καναδά, το Μεξικό, την Καραϊβική και τις Βερμούδες.

Πετώντας διεθνώς χωρίς και τους δύο γονείς ή μόνο με έναν γονέα. Η τεκμηρίωση γίνεται πιο περίπλοκη όταν ένας γονέας ή κηδεμόνας ταξιδεύει από τη χώρα μόνο με έναν ανήλικο. Γενικά, εκτός από τα διαβατήρια, θα πρέπει να δώσετε γραπτή συγκατάθεση από τον βιολογικό γονέα του παιδιού μαζί με το πιστοποιητικό γέννησης του παιδιού.

Εάν το ανήλικο παιδί σας θα ταξιδεύει μόνο του ή με κάποιον άλλο εκτός από γονέα ή νόμιμο κηδεμόνα, αυτό το έντυπο συγκατάθεσης απαιτείται. Το έντυπο συγκατάθεσης παιδικού ταξιδιού είναι ένα νομικό έγγραφο που επιτρέπει σε ένα μικρό παιδί να ταξιδέψει χωρίς να είναι παρόντες και οι δύο γονείς ή οι νόμιμοι κηδεμόνες. Συνιστάται για όλα τα ταξίδια και είναι ιδιαίτερα σημαντικό όταν ένας ανήλικος ταξιδεύει εκτός της χώρας.

Online ανανέωση διαβατηρίου

Ψάχνετε για έναν τρόπο ανανέωσης του διαβατηρίου σας online; Προς το παρόν, αυτό δεν είναι δυνατό. αλλά το Γραφείο Προξενικών Υποθέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών λέει ότι μπορεί να συμβεί. Μιλώντας σε συμπόσιο στην Ουάσινγκτον τον Μάιο του 2017, ο αξιωματικός των κοινοτικών σχέσεων για τις υπηρεσίες διαβατηρίων Carl Siegmund δήλωσε ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να αναπτύξει μια περιορισμένη επιλογή επιγραμμικής ανανέωσης στα μέσα του 2018. Η ανάπτυξη θα περιλάμβανε την επιλογή των ειδοποιήσεων push για να βοηθηθούν οι αιτούντες να ενημερωθούν για την κατάσταση των αιτήσεών τους, συμπεριλαμβανομένων των ενημερώσεων μέσω μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και SMS.