Γιατί το αναγνωριστικό σας δεν μπορεί να λειτουργήσει στο αεροδρόμιο το 2018

Ο νόμος για την πραγματική ταυτότητα ξεκινάει φέτος, πράγμα που σημαίνει ότι η άδειά σας για αξιόπιστο οδηγό δεν μπορεί πλέον να θεωρείται ως έγκυρη ταυτότητα στο αεροδρόμιο.

Μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001, οι αντιτρομοκρατικές συστάσεις της 9/11 της Επιτροπής καθόρισαν αυστηρότερα πρότυπα για την αναγνώριση που απαιτούνται για τα αεροπορικά ταξίδια. Το Κογκρέσο πέρασε στη συνέχεια το REAL ID Act το 2005. Η πράξη καθόρισε ελάχιστα πρότυπα ασφάλειας για άδειες οδήγησης που εκδίδονται από το κράτος και απαγορεύει στον Οργανισμό Ασφάλειας Μεταφορών (TSA) να δεχτεί άδειες και ταυτότητες από κράτη που δεν πληρούν αυτά τα πρότυπα.

Αυτές οι αντιτρομοκρατικές αλλαγές στον αεροπορικό ταξίδι πρόκειται να ξεκινήσουν στις 22 Ιανουαρίου 2018.

REAL ID με σύντομη περιγραφή

Μέχρι πρόσφατα, ορισμένα κράτη είχαν άδειες οδήγησης που ήταν πολύ εύκολο να παραποιηθούν. Το REAL ID είναι ένα ασφαλέστερο αναγνωριστικό που έχει σχεδιαστεί για να αναστέλλει την ικανότητα των τρομοκρατών να αποφεύγουν την ανίχνευση χρησιμοποιώντας δόλια ταυτοποίηση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το REAL ID δεν είναι εθνική ταυτότητα. Τα State DMVs θα εξακολουθήσουν να εκδίδουν άδειες οδήγησης και ταυτότητες και δεν υπάρχει καμία ομοσπονδιακή βάση δεδομένων για πληροφορίες οδηγού. Κάθε κράτος θα συνεχίσει να εκδίδει τη δική του μοναδική άδεια και να διατηρεί τα δικά του αρχεία.

Χρειαζόμαστε σήμερα διαβατήρια ή REAL ID για να πετάξουμε μέσα στις ΗΠΑ;

Προς το παρόν, η άδεια οδήγησης του κράτους σας εξακολουθεί να είναι ωραία ως ταυτότητα όταν πετάτε. Σε πολλές πολιτείες, μπορείτε ήδη να υποβάλετε αίτηση για να αποκτήσετε αναγνωριστικό ταυτότητας με την επίσκεψή σας στο τοπικό DMV.

Το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας (DHS) θα αρχίσει να εφαρμόζει την εφαρμογή REAL ID στα αεροδρόμια των ΗΠΑ τον Ιανουάριο του 2018.

Μέχρι την 1η Οκτωβρίου του 2020, κάθε αεροπορικός ταξιδιώτης θα χρειαστεί μια άδεια REAL ID (ή άλλη αποδεκτή μορφή ταυτότητας, όπως ένα διαβατήριο) για εγχώρια αεροπορικά ταξίδια.

Ποια αποδεικτικά στοιχεία είναι αποδεκτά για πτήσεις εντός των ΗΠΑ;

Μέχρις ότου ο DHS ξεκινήσει να επιβάλλει REAL ID στα αεροδρόμια των ΗΠΑ, η TSA θα συνεχίσει να έχει πολλές αποδεκτές ταυτότητες για αεροπορικά ταξίδια εντός των ΗΠΑ, όπως:

Τα παιδιά χρειάζονται ένα REAL ID για να πετούν μέσα στις ΗΠΑ;

Πετώντας με τα παιδιά; Για ταξίδια εντός των Ηνωμένων Πολιτειών, το TSA δεν απαιτεί από τα παιδιά κάτω των 18 ετών να προσκομίσουν ταυτότητα όταν ταξιδεύουν με έναν σύντροφο ενήλικα ο οποίος έχει αποδεκτή ταυτότητα.

Η κατάσταση μου είναι συμβατή με REAL ID;

Τα περισσότερα κράτη έχουν σημειώσει σημαντική πρόοδο όσον αφορά την τήρηση βασικών συστάσεων και κάθε κράτος έχει πλέον ασφαλή άδεια οδήγησης σήμερα από ό, τι πριν από το 2005. Αυτή τη στιγμή, όμως, μόνο 27 κράτη και περιοχές είναι 100% συμμορφούμενα με τα πρότυπα που ορίζονται από το REAL ID. Αυτοί είναι:

Τα παρακάτω κράτη εξακολουθούν να εργάζονται σε αυτήν και είτε έχουν υποβάλει αίτηση είτε έχουν χορηγηθεί επεκτάσεις.

Δείτε πώς μπορείτε να ελέγξετε εάν η δική σας κατάσταση είναι συμβατή.

Η REAL ID θα μας αναγκάσει να αλλάξουμε τα σχέδια διακοπών μας;

Είναι καλή ιδέα να διαπιστώσετε εάν το δικό σας αναγνωριστικό είναι συμβατό. Εάν η πολιτεία σας είναι ήδη συμβατή με τα πρότυπα REAL ID, μπορείτε να μεταβείτε στο DMV για να λάβετε μια ενημερωμένη άδεια οδήγησης REAL ID.

Εάν η χώρα σας έχει λάβει μια επέκταση ώστε να συμμορφώνεται με το πρότυπο REAL ID, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την τρέχουσα ταυτότητά σας ως τον τύπο αναγνώρισής σας μέσω της ημερομηνίας επέκτασης. Μετά την ημερομηνία παράτασης, θα χρειαστείτε ένα δελτίο διαβατηρίου ή διαβατηρίου.

Δεν είστε κάτοχος διαβατηρίου; Ακολουθεί ο τρόπος απόκτησης ενός αμερικανικού διαβατηρίου ή μιας λιγότερο ακριβής κάρτας διαβατηρίου , που σας επιτρέπει να ταξιδεύετε στις ΗΠΑ και στον Καναδά, το Μεξικό, την Καραϊβική και τις Βερμούδες.

Σημειώστε ότι δεν χρειάζεστε διαβατήριο για να πετάξετε σε περιοχές των ΗΠΑ, όπως το Πουέρτο Ρίκο και τις Παρθένοι Νήσοι των ΗΠΑ.