Το TSA: Διοίκηση Ασφάλειας Μεταφορών

Το TSA ή η Υπηρεσία Ασφάλειας των Μεταφορών είναι μια κυβερνητική οργάνωση που εργάζεται για την προστασία των μεταφορικών συστημάτων του έθνους. Η TSA, που δημιουργήθηκε αμέσως μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001, είναι τμήμα του Τμήματος Εσωτερικής Ασφάλειας, απασχολώντας περισσότερους από 50.000 ανθρώπους για την ασφαλή φύλαξη των αυτοκινητόδρομων, των σιδηροδρόμων, των λεωφορείων, των συστημάτων μαζικής διέλευσης, των θαλάσσιων λιμένων και των αεροδρομίων.

Η αποστολή της TSA είναι να «προστατεύσει τα εθνικά συστήματα μεταφοράς για να διασφαλίσει την ελεύθερη κυκλοφορία των ανθρώπων σε ένα εμπόριο» και το πράττει τοποθετώντας τους πράκτορες της TSA σε μεγάλους κόμβους μεταφοράς όπως αεροδρόμια και αποθήκες τρένων.

Ενώ οι έλεγχοι ασφαλείας στα αεροδρόμια ή στις διεθνείς εκδρομές με τρένο μπορεί να φαίνονται σαν παρενόχληση, αυτοί οι έλεγχοι ρουτίνας έχουν σκοπό να κρατήσουν τους Αμερικανούς ασφαλή από τρομοκρατικές επιθέσεις, απειλές από βόμβες και επικίνδυνες αποσκευές. Γνωρίζοντας πώς να αλληλεπιδράσετε με τους πράκτορες της TSA και τι να περιμένετε όταν περνάτε από ένα σημείο ελέγχου ασφαλείας, τότε, θα διευκολύνετε πολύ την επόμενη σας συνάντηση με αυτούς τους αξιωματικούς.

Τι χρειάζεστε για να περάσετε τα σημεία ελέγχου TSA

Οι τακτικοί ταξιδιώτες γνωρίζουν ότι η διέλευση από το Σημείο Ελέγχου της Υπηρεσίας Ασφάλειας των Μεταφορών απαιτεί ένα αποδεκτό αναγνωριστικό φωτογραφίας που έχει εκδοθεί από την κυβέρνηση και ένα έγκυρο κάρτα επιβίβασης. Επί του παρόντος, η TSA δέχεται 14 διαφορετικούς τύπους αναγνωριστικών φωτογραφιών για να περάσει από το σημείο ελέγχου, συμπεριλαμβανομένων των αδειών οδήγησης , των διαβατηρίων , των καρτών αξιόπιστων ταξιδιωτών και των μόνιμων κατοικιών, αλλά οι προσωρινές άδειες οδήγησης δεν γίνονται δεκτές.

Εάν χάσετε το αναγνωριστικό σας φωτογραφίας ή κλαπεί όταν ταξιδεύετε, οι ταξιδιώτες ενδέχεται να εξακολουθούν να είναι σε θέση να περάσουν από το σημείο ελέγχου της TSA συμπληρώνοντας ένα έντυπο ταυτότητας και παρέχοντας επιπλέον προσωπικές πληροφορίες για να εκκαθαριστούν για να πετάξουν.

Ωστόσο, οι ταξιδιώτες που εκκαθαρίζονται μέσω αυτής της εναλλακτικής μεθόδου ενδέχεται να υποβληθούν σε πρόσθετο έλεγχο στο σημείο ελέγχου. Εάν η ταυτότητα του ταξιδιώτη δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί, δεν θα περάσουν από το σημείο ελέγχου.

Οι εξουσίες των πρακτόρων της TSA

Κάθε ταξιδιώτης γνωρίζει ότι η Υπηρεσία Ασφάλειας των Μεταφορών είναι πρωταρχικά υπεύθυνη για την ασφάλεια στα αεροδρόμια στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ωστόσο, σε 18 αμερικανικά αεροδρόμια, η TSA συμβάλλει στον έλεγχο επιβατών σε ιδιωτικές εταιρείες όπως η Covenant Aviation Security στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Σαν Φρανσίσκο.

Λάβετε υπόψη ότι οι πράκτορες της TSA δεν είναι αξιωματικοί επιβολής του νόμου και δεν έχουν την εξουσία να προβούν σε συλλήψεις αλλά μπορούν να προβούν σε συγκεκριμένες ενέργειες εναντίον απείθαρχων επιβατών ή παραβάσεων των οδηγιών της TSA για εσωτερικά και διεθνή ταξίδια, Πράκτορες του FBI να προβούν σε συλλήψεις όσων έχουν απαγορευμένα αντικείμενα .

Ένας πράκτορας της TSA μπορεί να ζητήσει από τους ταξιδιώτες να σταματήσουν και να περιμένουν να φτάσουν επί τόπου ένας αξιωματικός επιβολής του νόμου, ενώ μπορούν επίσης να διεξάγουν άλλες έρευνες εντός της ασφαλούς περιοχής των αεροδρομίων, συμπεριλαμβανομένων τυχαίων ελέγχων αποσκευών κατά την επιβίβαση σε αεροπλάνο και δοκιμών υγρών στο σημείο ελέγχου.

Οι ταξιδιώτες που ανακαλύπτουν χαμένα ή κλεμμένα αντικείμενα από τις αποσκευές τους ή έχουν άλλες δυσάρεστες αλληλεπιδράσεις με πράκτορες ασφαλείας μπορούν να υποβάλουν καταγγελία στον οργανισμό που είναι επιφορτισμένος με τον έλεγχο και την ασφάλεια των επιβατών. Το TSA παρέχει μια λίστα με πληροφορίες επικοινωνίας για καθεμία από τις εταιρείες στην ιστοσελίδα τους. Στο χειρότερο σενάριο, κάθε ταξιδιώτης μπορεί να επικοινωνήσει με τον διαχειριστή ασφαλείας του αεροδρομίου ή τον βοηθό ομοσπονδιακό διευθυντή ασφαλείας με τα παράπονά του.

Αποκλεισμός σαρωτών σώματος

Από το 2007, οι σαρωτές πλήρους σώματος άρχισαν να συμπληρώνουν τους ανιχνευτές μετάλλων και τα παπουτσάκια στα σημεία ελέγχου της TSA στις Ηνωμένες Πολιτείες (και στα αεροδρόμια σε όλο τον κόσμο), απογοητεύοντας τους επιβάτες αλλά αυξάνοντας σημαντικά τις ταχύτητες επεξεργασίας.

Η Υπηρεσία Ασφάλειας Μεταφορών χρησιμοποιεί αυτήν την προηγμένη τεχνολογία απεικόνισης για να προβάλλει το 99 τοις εκατό των ταξιδιωτών σε όλη τη χώρα κάθε μέρα, αλλά δεν χρειάζεται να περάσετε από αυτούς τους σαρωτές εάν δεν θέλετε και μπορείτε να επιλέξετε εναλλακτική επιλογή προβολής.

Αντί να περνούν μέσα από μηχανές σάρωσης σώματος, οι ταξιδιώτες μπορούν να ζητήσουν από ένα TSA να εκτελέσει άλλες επιλογές επιθεώρησης , οι οποίες πιθανότατα θα έχουν τη μορφή πλήρους σώματος, καθώς και ανίχνευση μεταλλικών ανιχνευτών.

Επιπλέον, οι ταξιδιώτες μπορούν να εγγραφούν για ένα πρόγραμμα αξιόπιστων ταξιδιωτών , όπως το TSA PreCheck ή το Global Entry, για να αποκτήσουν έναν αριθμό αξιόπιστων ταξιδιωτών και να περπατήσουν στο σημείο ελέγχου ασφαλείας χωρίς πρόσθετες προβολές.

Η ιεραρχία των αξιωματικών της TSA

Ασφάλεια Μεταφορών Οι διοικητικές στολές των διοικητικών στελεχών έχουν λωρίδες επιθέματος στα μανίκια που υποδηλώνουν την τάξη του πράκτορα - μια λωρίδα ώμου υποδηλώνει έναν υπεύθυνο ασφάλειας μεταφορών (TSO), δύο ρίγες υποδηλώνουν ένα μόλυβδο του ΔΣΜ και τρεις ρίγες υποδηλώνουν έναν επιβλέποντα του ΔΣΜ.

Οι ΔΣΜ επικεφαλής και επιβλέπων διαθέτουν πρόσθετους πόρους για να αντιμετωπίσουν τις ανησυχίες των επιβατών που δεν βρίσκουν τις σωστές απαντήσεις από τους τακτικούς ΔΣΜ, οπότε αν έχετε κάποιο πρόβλημα με έναν από τους ΔΣΜ στο σημείο ελέγχου ασφαλείας, ζητήστε να μιλήσετε με έναν επικεφαλής ή επιβλέποντα. Αν αυτό δεν λειτουργήσει, οι ταξιδιώτες μπορούν επίσης να προσφύγουν στην απόφαση ή τη δράση των ΔΣΜ ενώπιον του διαχειριστή ασφάλειας μεταφορών ή του βοηθού διευθυντή ομοσπονδιακής ασφάλειας για το αεροδρόμιο.

Με την κατανόηση της εσωτερικής λειτουργίας της Υπηρεσίας Ασφάλειας των Μεταφορών, οι ταξιδιώτες μπορούν να εξασφαλίσουν με τον καλύτερο τρόπο την ομαλή μετακίνηση σε κάθε βήμα της εμπειρίας τους στο αεροδρόμιο. Ωστόσο, η καλύτερη συμβουλή για εύκολη πρόσβαση στην ασφάλεια είναι να ακολουθείτε τους κανόνες και να χειρίζεστε τους πράκτορες της TSA με επαγγελματικό και ευγενικό τρόπο.