Τα πιο όμορφα χωριά της Γαλλίας

Les Plus Beaux Villages της Γαλλίας

Η Γαλλία είναι γεμάτη από όμορφα χωριά, και είναι η Γαλλία, έχει μια ένωση στην οποία μπορούν να ανήκουν. Το Les Plus Beaux Villages de France ξεκίνησε το 1981 στο Collonges-la-Rouge στο Corrèze στη νοτιοδυτική Γαλλία από τον τότε δήμαρχο Charles Ceyrac. Στη δεκαετία του '80 η αγροτική Γαλλία υπέφερε από έξοδο στις πόλεις ιδιαίτερα των νέων και ο δήμαρχος είδε αυτό ως έναν τρόπο προώθησης του τουρισμού και να βοηθήσει να σταματήσει η σήψη.

Υπήρξε επίσης η μόνιμη απειλή των ενθουσιωδών τοπικών αρχών να αλλοιώνουν μερικά από τα μεγαλύτερα αξιοθέατα της Γαλλίας. Ο Les Plus Beaux Villages de France γεννήθηκε επίσημα το Μάρτιο του 1982.

Σήμερα υπάρχουν 157 χωριά που χωρίζονται σε 21 περιοχές και 69 τμήματα. Τα χωριά μπορούν να υποβάλουν αίτηση εάν έχουν συγκεκριμένα προσόντα. Δύο από τις βασικές διατάξεις είναι ότι υπάρχει μέγιστος πληθυσμός 2.000 κατοίκων (δεν είναι δύσκολο, τα περισσότερα χωριά δεν φτάνουν ποτέ σε αυτόν τον αριθμό) και έχει τουλάχιστον 2 προστατευμένες τοποθεσίες ή μνημεία, μια απόφαση που είναι δυσκολότερη για πολλά μικρά χωριά.

Εντοπισμός των χωριών

Είναι εύκολο να βρεις τα χωριά. ο επίσημος ιστότοπος τους έχει καταχωρηθεί ανά τμήμα. Αν λοιπόν πηγαίνετε σε ένα μέρος της Γαλλίας που δεν γνωρίζετε, αξίζει τον έλεγχο στον ιστότοπο για μια λίστα στην περιοχή σας.

Ιστοσελίδα Les Plus Beaux Villages de France.

Υπάρχει επίσης ένας χρήσιμος χάρτης που δείχνει τη θέση όλων των χωριών.

Μερικά χωριά ανά περιοχή

Riquewihr, Haute-Rhin. Χρονολογώντας από τον 15ο έως τον 18ο αιώνα, το Riquewihr είναι ένα υπέροχο μεσαιωνικό χωριό. Βρίσκεται στην αλσατική οδό κρασιού , η οποία περνάει μέσα από τα βουνά Vosges .

Το Vouvant στην Vendée βρίσκεται ακριβώς βόρεια του ελώδους Marais Poitevin και κοντά στο υπέροχο και σε πολλά από τα κορυφαία πάρκα στον κόσμο Le Puy du Fou .

Ψηφίστηκε το 8 ο δημοφιλέστερο χωριό σε ετήσια δημοσκόπηση της Γαλλίας, αυτό το όμορφο χωριό στον ποταμό Mère έχει ασβεστωμένα σπίτια και τον ρωμανικό ναό του 11 ου αιώνα.

Περισσότερα για το Vendée

Το Arlempdes στο τμήμα Haute-Loire είναι ένα θεαματικό χωριό ψηλά πάνω από μια ηφαιστειακή κορυφή που περιβάλλεται από τον ισχυρό ποταμό Λίγηρα. Είναι νότια του Le Puy-en-Velay και βόρεια των Pradelles, ένα από τα πιο όμορφα χωριά της Γαλλίας.

Το Conques στο Aveyron είναι κάτι περισσότερο από ένα ομορφότερο χωριό. Είναι επίσης ταξινομημένο ως Grand Site de France . Μόλις ένα από τα σημαντικότερα σημεία στάσης για τους προσκυνητές από το Le Puy-en-Velay στο Σαντιάγκο ντε Κομποστέλα , σήμερα το μικρό αυτό ειρηνικό χωριό στην κοιλάδα του Λωτ προσελκύει επισκέπτες με τα σπίτια του με μισό ξύλο, την εκκλησία του 11ου και 12ου αι. τον αξιοθαύμαστο θησαυρό του χρυσού αγάλματος του Sainte Foy.

Περισσότερα για την Auvergne

Το Locronan στο Finistère ονομάστηκε από τον Άγιο Ρονάν, τον ερημίτη που ίδρυσε την πόλη τον 10ο αιώνα. Το χωριό γρανίτη με τα αναγεννησιακά σπίτια του και ο ναός του 15ου αιώνα ήταν ο πιο ευημερούμενος κατά τη διάρκεια του 16ου αιώνα μέσω των κατασκευαστών πανιών.

Καλύτερες παραλίες της Βρετάνης

Ο Vézelay στέκεται περήφανα πάνω από τη γύρω περιοχή, παρακινώντας τους προσκυνητές που συρρέουν στην Ισπανία, που κατέστησαν τη Ρωμανική βασιλική ένα από τα μεγάλα κέντρα της χριστιανοσύνης.

Υπάρχουν 2 ταξινομημένα χωριά στην Κορσική.

Το Sant'Antonino κοντά στην Καλβί είναι περίπου 500 μέτρα ψηλά σε μια κορυφή από γρανίτη. Ένα από τα παλαιότερα χωριά του βράχου, είναι γεμάτο από παλιά διάδρομα και έχει υπέροχη θέα από τα παλιά κάστρα.

Η Piana στη νότια Κορσική έχει θέα στο Golfe de Porto. Είναι ακριβώς πάνω από την είσοδο της βραχώδους είσοδο ή Calanche, που αναφέρονται ως παγκόσμια κληρονομιά της UNESCO.

Το Château-Chalon στο Franche-Comté βρίσκεται ψηλά πάνω σε ένα βράχο. Στις διαδρομές των Vins du Jura , ήταν το χωριό που παρήγαγε για πρώτη φορά το ειδικό Jura vin jaune από τα σταφύλια της όψιμης συγκομιδής.

Περισσότερα για τη Jura

Το Montrésor στο Indre et Loire απέχει 31 μίλια (50 χιλιόμετρα) νοτιοανατολικά από το Tours . Πρόκειται για ένα χωριό με αναγεννησιακά σπίτια και ένα κάστρο που χρονολογείται από τον 11ο αιώνα.

Επισκεφθείτε το Saint-Guilhem-le-Désert στο ανατολικό Λανγκεντόκ στο Hérault για τον υπέροχο ρωμαϊκό 10ο έως 12ο αιώνα Abbaye de Gelone (αν και το μοναστήρι του πωλήθηκε στη Νέα Υόρκη τον 19ο αιώνα και αποτελεί μέρος του Μουσείου Cloisters).

Το Abbaye βρίσκεται στο ευχάριστο μέρος de la Liberté, περιτριγυρισμένο από παλιά σπίτια με πολυεθνικά παράθυρα.

Το Sainte-Agnès βρίσκεται ψηλά στα Alpes Maritimes πάνω από τη Μεσόγειο. Είναι στρατηγικός χώρος, αφού προστατεύσει τα γαλλο-ιταλικά σύνορα στη γραμμή Maginot.

Το Barfleur in Manche είναι ένα από τα ομορφότερα ψαροχώρια της βόρειας ακτής. Στη χερσόνησο Cotentin, ήταν το κορυφαίο λιμάνι της Νορμανδίας στο μεσαίωνα. Η εγγύτητά του με τις παραλίες της Νορμανδίας D-Day Landing καθιστά δημοφιλή με τους Βρετανούς και Αμερικανούς επισκέπτες.

Ο σύλλογος Plus Beaux Villages ξεκίνησε στο Collonges-la-Rouge, όπου στεγάζονται κόκκινα σπίτια και ιστορικά κτίρια.

Το La Roque Gageac τρέχει κατά μήκος του ποταμού Dordogne, τα όμορφα σπίτια του αντανακλώνται στα νερά. Κάντε ένα ταξίδι σε ένα gabare (παραδοσιακό σκάφος με επίπεδη βάση) και ακούστε για τη δόξα αυτής της πλούσιας περιοχής.

Το Moustiers-Saintes-Marie στο Alpes de Haute Provence είναι ένα εξαιρετικά όμορφο χωριό, χτισμένο στη ρωγμή ενός τεράστιου βράχου. Είναι ξεπερασμένο το καλοκαίρι, καθώς οι επισκέπτες έρχονται εδώ για την περίφημη κεραμική της, η οποία παράγεται από τοπικούς τεχνίτες. Είναι επίσης κοντά στο Lac de Sainte-Croix και το Gorges du Verdon .

Οι Seillans στο Var είναι ένα οχυρωμένο χωριό λόφου, τα στενά δρομάκια που καταλήγουν στην πλαγιά ενός λόφου από μια πλατεία όπου τα εστιατόρια με βεράντα κρατούν την εισροή θερινών επισκεπτών καλά τροφοδοτημένη και ποτισμένη.

Ο Γκόρντς στο Βακούτσε βλέπει την κοιλάδα του Καβάιλ. Προσφέρει ένα κομψό πλήθος με τα ζεστά πέτρινα κτίρια, το κάστρο και τα στενά δρομάκια.

Η αρχαία και έντονα Βασκική La Bastide Clairence στα Πυρηναία Atlantiques ιδρύθηκε από τον Louis of Navarre (αργότερα βασιλιάς της Γαλλίας).

Ο Saint-Antoine-l'Abbaye, κοντά στο Romans-sur-Isère, κυριαρχείται από το Gothic abbey του, που ξεκίνησε στις 12 και ολοκληρώθηκε τον 15ο αιώνα. Τα κτίσματα των αβαείων περιβάλλουν την μονή αυτής της κάποτε σημαντικής στάσης στη διαδρομή προσκυνήματος στο Σαντιάγκο ντε Κομποστέλα. Σήμερα είναι οι τουρίστες που έρχονται για να δουν τα σπίτια με μισό ξύλο, καλυμμένη αγορά και μικρούς δρόμους.

Ρωμαϊκές πόλεις και τοποθεσίες στη Γαλλία

Εκδηλώσεις

Η οργάνωση προωθεί γεγονότα. το επόμενο είναι η La Route des Villages, το Παρίσι στις Κάννες. Είναι οργανωμένο από 4 τελεστές με ένα parapluie (4 τροχούς κάτω από μια ομπρέλα η οποία είναι μια γενική περιγραφή ενός 2cv). Τρέχει από τις 10 έως τις 20 Μαΐου 2015 και θα αποτελείται από 30 έως 80 άτομα που ταξιδεύουν σε αυτά τα θαυμάσια παλιά αυτοκίνητα. Ακούγεται λίγο ζοφερό και απέραντη διασκέδαση.