Τηλεφωνώντας στο Οντάριο

Πώς και πότε θα τηλεφωνήσει αυτή η υπηρεσία δωρεάν υγείας στο Τορόντο

Τι είναι το Telehealth Ontario;

Το Telehealth Ontario είναι μια δωρεάν υπηρεσία που παρέχεται από το υπουργείο Υγείας και μακροχρόνιας περίθαλψης του Οντάριο που επιτρέπει στους κατοίκους του Οντάριο να μιλούν με ιατρική ιατρική ή ιατρική φροντίδα οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας ή της νύχτας. Η υπηρεσία προσφέρεται 24 ώρες την ημέρα, επτά ημέρες την εβδομάδα. Το Telehealth Ontario μπορεί να φτάσει στο 1-866-797-0000, αλλά είναι πολύ σημαντικό να σημειώσετε ότι σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, καλέστε πάντα το 911.

Η υπηρεσία έχει σχεδιαστεί για να παρέχει γρήγορες απαντήσεις, πληροφορίες και συμβουλές σχετικά με την υγεία. Αυτό θα μπορούσε να είναι όταν είστε άρρωστοι ή τραυματισμένοι, αλλά δεν είστε βέβαιοι εάν πρέπει να επισκεφτείτε έναν γιατρό ή εάν μπορείτε ή ακόμα και να αντιμετωπίσετε την κατάσταση στο σπίτι. Μπορείτε επίσης να καλέσετε με οποιεσδήποτε ερωτήσεις έχετε σχετικά με μια συνεχιζόμενη ή προηγουμένως διαγνωσθείσα κατάσταση ή γενικές ερωτήσεις σχετικά με τη διατροφή και τη διατροφή, τη σεξουαλική υγεία ή τον υγιεινό τρόπο ζωής. Μπορείτε επίσης να ρωτήσετε για τα φάρμακα και τις αλληλεπιδράσεις φαρμάκων, την υγεία των εφήβων, το θηλασμό και τις ανησυχίες για την ψυχική υγεία.

Τι δεν κάνει η υπηρεσία

Είναι πολύ σημαντικό να θυμάστε ότι ενώ η υπηρεσία στοχεύει να βοηθήσει με αποτελεσματικές απαντήσεις σε ερωτήσεις που σχετίζονται με την υγεία, υπάρχουν ορισμένα πράγματα που η υπηρεσία δεν κάνει, που είναι να αντικαταστήσει μια επίσκεψη γιατρού για μια πραγματική διάγνωση ή συνταγή. Και σίγουρα δεν αντικαθιστά τον οικογενειακό γιατρό με τον οποίο μπορείτε να δημιουργήσετε μια σχέση. Health Care Connect είναι μια υπηρεσία που μπορεί να σας βοηθήσει να βρείτε έναν γιατρό αν δεν έχετε.

Το Telethealth Ontario δεν προορίζεται επίσης να παρέχει υποστήριξη έκτακτης ανάγκης. Εάν η κατάσταση το απαιτεί, καλέστε το 911 να σας αποσταλεί ένα ασθενοφόρο ή άλλη επείγουσα απάντηση και να λάβετε οδηγίες για την παροχή πρώτων βοηθειών μέσω τηλεφώνου.

Περισσότερα για τον τηλεφωνικό αριθμό Telehealth Ontario

Είναι εύκολο να έρθετε σε επαφή με την Telehealth με τις ερωτήσεις σας ανησυχίες.

Οι κάτοικοι του Οντάριο μπορούν να τηλεφωνήσουν στο Telehealth Ontario στο 1-866-797-0000 .

Η υπηρεσία διατίθεται και στα γαλλικά ή οι νοσηλευτές μπορούν να συνδέσουν καλούντες με μεταφραστές σε άλλες γλώσσες.

Οι χρήστες TTY (teletypewriters) μπορούν να καλέσουν τον αριθμό τηλεφώνου TeleTalth Ontario TTY στο 1-866-797-0007.

Τι να περιμένετε όταν τηλεφωνείτε στο Telehealth Ontario

Μόλις καλέσετε, ένας φορέας εκμετάλλευσης θα σας ρωτήσει για το λόγο της κλήσης σας και θα πάρει το όνομά σας, τη διεύθυνση και τον αριθμό τηλεφώνου σας. Μπορεί να σας ζητηθεί ο αριθμός της κάρτας υγείας σας, αλλά δεν χρειάζεται να το παρέχετε. Εάν μια εγγεγραμμένη νοσοκόμα είναι διαθέσιμη αμέσως, θα συνδεθείτε, αλλά εάν όλες οι γραμμές είναι απασχολημένες με άλλους καλούντες θα σας δοθεί η επιλογή να περιμένετε στη γραμμή ή να πάρετε μια κλήση.

Αν έχετε δηλώσει ότι έχετε πρόβλημα υγείας, μόλις μιλήσετε με τη νοσοκόμα, θα σας ζητήσουν μερικές συνηθισμένες ερωτήσεις για να βεβαιωθείτε ότι δεν αντιμετωπίζετε μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Τότε θα είστε σε θέση να μιλήσετε μαζί τους σχετικά με το πρόβλημα ή την ερώτηση που ζητήσατε.

Η εγγεγραμμένη νοσοκόμα με την οποία θα μιλήσετε δεν θα διαγνώσει την κατάστασή σας ούτε θα σας συνταγογραφήσει κάποια φαρμακευτική αγωγή, αλλά θα σας συμβουλεύσει σχετικά με τα επόμενα βήματα σας, είτε πρόκειται για κλινική, για επίσκεψη σε γιατρό ή νοσηλευτή, το δικό σας ή πηγαίνετε στο νοσοκομείο.

Συμβουλές Telehealth Ontario

Εάν θέλετε να διασφαλίσετε ότι έχετε την πιο χρήσιμη και αποτελεσματική εμπειρία που καλείτε στο Telehealth, δείτε μερικές συμβουλές που πρέπει να έχετε κατά νου όταν μιλάτε στη νοσοκόμα.

Ενημερώθηκε από την Jessica Padykula