Το Τορόντο είναι Πρωτεύουσα;

Μια ματιά στο αν το Τορόντο είναι πρωτεύουσα

Ερώτηση: Είναι το Τορόντο Πρωτεύουσα;

Ως η πολυπληθέστερη πόλη τόσο στην επαρχία Οντάριο όσο και στη χώρα του Καναδά, το καθεστώς του Τορόντο ως πρωτεύουσας μπορεί να δημιουργήσει σύγχυση τόσο για τους νέους κατοίκους όσο και για όσους ζουν εκτός του Καναδά. Έτσι, το Τορόντο είναι πρωτεύουσα; Και αν ναι, τι ακριβώς είναι η πρωτεύουσα;

Απάντηση: Η πόλη του Τορόντο είναι η πρωτεύουσα του Οντάριο, η οποία είναι μία από τις δέκα επαρχίες (συν τρία εδάφη) που απαρτίζουν τον Καναδά.

Το Τορόντο, ωστόσο, ΔΕΝ (όπως ίσως έχετε υποθέσει) την εθνική πρωτεύουσα του Καναδά - η τιμή αυτή ανήκει στον κοντινό Οτάβα. Αλλά πολλοί άνθρωποι υποθέτουν ότι το Τορόντο είναι η πρωτεύουσα του Καναδά. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε περισσότερα για το ρόλο του Τορόντο ως πρωτεύουσα της επαρχίας του Οντάριο.

Τορόντο, πρωτεύουσα του Οντάριο

Καθισμένος στις όχθες της λίμνης Οντάριο ακριβώς απέναντι από το νερό της πολιτείας της Νέας Υόρκης, το Τορόντο είναι γνωστό ως η καναδική πόλη με τον μεγαλύτερο πληθυσμό. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Δήμου του Τορόντο, η πόλη έχει πληθυσμό πάνω από 2,8 εκατομμύρια κατοίκους, με συνολικό 5,5 εκατομμύρια στην περιοχή του Τορόντο (συγκρίνεται με περίπου 1,6 εκατομμύρια στο Μόντρεαλ, 1,1 εκατομμύρια στο Κάλγκαρι και οκτώ εκατοντάδες ογδόντα - τρεις χιλιάδες στην πόλη της Οτάβα).

Το νότιο Οντάριο, και ιδιαίτερα ολόκληρη η περιοχή του Μεγάλου Τορόντου (GTA) , είναι πιο πυκνοκατοικημένη από άλλες περιοχές της επαρχίας. Η οικονομία του Οντάριο βασιζόταν κάποτε σε φυσικούς πόρους και μεγάλο μέρος της γης στην επαρχία εξακολουθεί να είναι αφιερωμένο στη γεωργία και τη δασοκομία.

Όμως, όσοι ζουν στο Τορόντο και στους γύρω δήμους είναι πιο πιθανό να εργάζονται σε τομείς όπως η βιομηχανική παραγωγή, οι επαγγελματικές υπηρεσίες, η χρηματοδότηση, το λιανικό εμπόριο, η εκπαίδευση, η τεχνολογία των πληροφοριών, η εκπαίδευση ή η υγεία και οι προσωπικές υπηρεσίες. Τοπική Επισκόπηση του Τομέα Βιομηχανίας του Τορόντο).

Είναι επίσης ενδιαφέρον να σημειωθεί ότι το Τορόντο φιλοξενεί 66 τοις εκατό περισσότερους καλλιτέχνες από οποιαδήποτε άλλη πόλη στον Καναδά.

Το Τορόντο φιλοξενεί επίσης πάνω από 1.600 ορόσημα που αποτελούνται από περισσότερα από 8.000 εκτάρια γης, 10 εκατομμύρια δέντρα (περίπου 4 εκατομμύρια από τα οποία ανήκουν στο δημόσιο), 200 κρατικά έργα τέχνης και ιστορικά μνημεία, περισσότερα από 80 φεστιβάλ κινηματογράφου και πάνω από 140 γλώσσες και διαλέκτους ομιλούνται στο Τορόντο κάνοντάς το μια πραγματικά μοναδική και συναρπαστική πόλη με πολλά να προσφέρει. Η κοσμοπολίτικη πόλη γίνεται ολοένα και πιο γνωστή για τη γαστρονομική της σκηνή , χάρη εν μέρει στον πολυποίκιλο, πολυπολιτισμικό πληθυσμό του Τορόντο, καθώς και σε ένα πλήθος δημιουργικών σεφ που ανοίγουν φανταστικά εστιατόρια.

Το νομοθετικό σώμα του Οντάριο στο Τορόντο

Ως επαρχιακή πρωτεύουσα, η πόλη του Τορόντο φιλοξενεί τη νομοθετική συνέλευση του Οντάριο. Αυτή είναι η επαρχιακή κυβέρνηση του Καναδά, αποτελούμενη από εκλεγμένα μέλη του επαρχιακού κοινοβουλίου (MPPs). Πολλοί από τους εκλεγμένους αντιπροσώπους και μέλη του προσωπικού της κυβέρνησης του Οντάριο εργάζονται από μια κεντρική τοποθεσία στο Τορόντο, που βρίσκεται σε μια περιοχή νότια της οδού Bloor, μεταξύ Queen's Park Crescent West και Bay Street. Το κτίριο του νομοθετικού σχήματος του Οντάριο είναι το πιο εμφανές, φυσικά, αλλά το κυβερνητικό προσωπικό εργάζεται επίσης από κτίρια γραφείων όπως το Whitney Block, το Mowat Block και το Ferguson Block.

"Queen's Park" στο Τορόντο

Το κτίριο του νομοθετικού σώματος του Οντάριο βρίσκεται στο Queen's Park, το οποίο είναι πράγματι ένα μεγάλο πράσινο χώρο στο κέντρο του Τορόντο. Ωστόσο, ο όρος "Queen's Park" χρησιμοποιείται τώρα για να αναφερθεί στο ίδιο το πάρκο, καθώς και στο κτίριο του κοινοβουλίου και ακόμη και στην κυβέρνηση.

Η νομοθετική συνέλευση βρίσκεται βόρεια της College Street στην πανεπιστημιακή λεωφόρο (η πανεπιστημιακή λεωφόρος χωρίζεται βόρεια του κολλεγίου για να γίνει η Ανατολή και η Δύση του Πάρκου της Βασίλισσας, περιτυλίγοντας γύρω από το έδαφος του νομοθετικού σώματος). Ο εύχρηστος σταθμός Queen's Park είναι η πλησιέστερη στάση του μετρό ή ο σταθμός του λεωφορείου του College περνάει στη γωνία. Το κτίριο του νομοθετικού σώματος διαθέτει ένα μεγάλο γκαζόν που χρησιμοποιείται συχνά για διαδηλώσεις και εκδηλώσεις όπως οι εορτασμοί της Ημέρας του Καναδά . Βόρεια του κτιρίου του νομοθετικού σώματος είναι το υπόλοιπο του πραγματικού πάρκου.