Ποιοι Δήμοι ανήκουν στην ευρύτερη περιοχή του Τορόντου;

Πόλεις και περιοχές της ευρύτερης περιοχής του Τορόντο

Εάν ζείτε στο Νότιο Οντάριο, πιθανότατα ακούτε συχνά τον όρο GTA, ή την Περιοχή Greater Toronto. Αλλά ποιες πόλεις περιλαμβάνονται στην GTA; Εάν είστε περίεργοι ή απλά θέλετε να μάθετε περισσότερα, παρακάτω θα βρείτε μια περίληψη των πόλεων και των πόλεων της GTA καθώς και μερικές σημαντικές πληροφορίες για το τι μπορείτε να δείτε και να κάνετε σε κάθε περιοχή.

Εκτός από όλες τις γειτονιές της συγχωνευμένης πόλης του Τορόντο, όταν οι άνθρωποι αναφέρονται στην ευρύτερη περιοχή του Τορόντο, μιλάνε συνήθως για μια περιοχή που περιλαμβάνει τις περιοχές Halton, Peel, York και Durham.

Αυτές οι περιοχές συχνά πραγματοποιούν μεγάλες ημερήσιες εκδρομές από την πόλη για τα πολλά αξιοθέατά τους, τα οποία περιλαμβάνουν όλα από παραλίες και περιοχές συντήρησης, σε γκαλερί τέχνης, ζυθοποιεία και μουσεία.

Περιοχή Halton

Ο περιφερειακός δήμος Halton είναι το δυτικότερο μέρος της GTA. Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της Περιφέρειας Halton, ο κατά προσέγγιση πληθυσμός της περιφέρειας Halton το 2016 ήταν 548.435. Η περιοχή Halton περιλαμβάνει:

Οι πεζοπόροι λαμβάνουν υπό σημείωση: το Halton φιλοξενεί το Bruce Trail, το παλαιότερο και μακρύτερο μονοπάτι του Καναδά. Η περιοχή διασταυρώνεται επίσης από το Niagara Escarpment, ένα παγκόσμιο αποθεματικό της Βιόσφαιρας της UNESCO. Το Halton βρίσκεται 30 λεπτά από το Τορόντο και 45 λεπτά από το Νιαγάρα και είναι εύκολα προσβάσιμο χάρη στο ότι είναι προσβάσιμο από τρία αεροδρόμια, ένα καλά διατηρημένο δρόμο και αυτοκινητόδρομο, τη δημόσια συγκοινωνία και το Go Transit.

Περιβάλλουσα περιοχή

Το Peel βρίσκεται δυτικά του Τορόντο και εκτείνεται πολύ βορειότερα.

Παρόλο που η περιφέρεια Peel έχει τους λιγότερους μεμονωμένους δήμους των τεσσάρων περιφερειών, είναι πυκνοκατοικημένοι (1,4 εκατομμύρια από το 2016) και εξακολουθούν να αναπτύσσονται:

Όσον αφορά τα αξιοθέατα και τα πράγματα που πρέπει να κάνουμε στην περιοχή, το Mississauga διαθέτει περισσότερα από 480 πάρκα και δασικές εκτάσεις και όπως η περιοχή του Halton, το γραφικό Caledon της Peel βρίσκεται κατά μήκος της κοιλάδας του Νιαγάρα, μιας περιοχής της UNESCO Biosphere Reserve.

Περιοχή Υόρκης

Βρίσκεται βόρεια του Τορόντο, η περιοχή του Υόρκου εκτείνεται μέχρι τη λίμνη Simcoe και περιλαμβάνει εννέα δήμους:

Η περιοχή της Υόρκης φιλοξενεί πάνω από 70 γήπεδα γκολφ, τις παραλίες της λίμνης Simcoe, αρκετές περιοχές συντήρησης και το μονοπάτι 50 χιλιομέτρων Lake Simcoe για πεζοπορία, ποδηλασία και τρέξιμο. Οι πεζοπόροι και οι λάτρεις της υπαίθρου θα θέλουν επίσης να εξερευνήσουν το μονοπάτι Oak Ridges Moraine, τις λίμνες βραστήρα, τους υγρότοπους και τα δάση της περιοχής. Και το καλοκαίρι η Περιφέρεια της Υόρκης ζωντανεύει με πολλά φεστιβάλ διασκέδασης - πάνω από 30 για να είναι ακριβώς πάνω από 50 ημέρες το καλοκαίρι.

Περιοχή Durham

Η ανατολική πλευρά του GTA, τμήματα του Durham Region βρίσκονται επίσης στην περιοχή του Οντάριο γνωστή ως Golden Horseshoe. Η Περιφέρεια του Durham περιλαμβάνει:

Η περιοχή του Durham φιλοξενεί πάνω από 350 χιλιόμετρα διαδρομών αναψυχής και περιοχών συντήρησης, στις οποίες περιλαμβάνονται το Great Lakes Waterfront Trail και το Oak Ridges Moraine. Θα βρείτε επίσης πολλές αγορές αγροτών, pick-your-own αγροκτήματα και γεωργικές εκθέσεις στην περιοχή, καθώς και πολλές γκαλερί τέχνης και μουσεία.

Επιπλέον, η περιοχή Durham διαθέτει επίσης πολλά ζυθοποιεία και βραβευμένα οινοποιεία.

Ζώντας και Εργασίας στο GTA

Δεν είναι ασυνήθιστο για τους κατοίκους της GTA να ζουν σε έναν δήμο και να εργάζονται σε ένα άλλο, συμπεριλαμβανομένων ανθρώπων που μετακινούνται καθημερινά και από το Τορόντο. Σε αυτές τις περιπτώσεις, είναι χρήσιμο να ενημερώνεστε για την επισκεψιμότητα στο Τορόντο. Υπάρχουν όμως και τρόποι για τη χρήση της δημόσιας διαμετακόμισης μεταξύ των περιοχών, όπως το GO Transit, και οι επιλογές σύνδεσης μεταξύ των συστημάτων δημόσιας συγκοινωνίας στο GTA.

Ενημερώθηκε από την Jessica Padykula