Συμβουλές για την επιβίωση μιας πτήσης μακράς αλυσίδας στην Αφρική

Εάν ταξιδεύετε στην Αφρική από τις ΗΠΑ, το ταξίδι στον τελικό προορισμό σας μπορεί να διαρκέσει περισσότερο από 30 ώρες - ειδικά αν τυχαίνει να ζείτε στο Midwest ή στη δυτική ακτή. Ανάλογα με το πού κατευθύνεστε, οι κάτοικοι της Ανατολικής Ακτής μπορεί να είναι σε θέση να πετούν απευθείας, αλλά οι επιλογές είναι περιορισμένες και συχνά υπερβολικά δαπανηρές. Επιπλέον, ακόμη και απευθείας πτήσεις από τη Νέα Υόρκη στο Γιοχάνεσμπουργκ χρειάζονται σχεδόν 15 ώρες κάθε φορά - μια δοκιμή αντοχής που επιβαρύνει πολύ το σώμα σας.

Πολλοί επισκέπτες υποφέρουν άσχημα από το jet lag , καθώς ταξιδεύουν από τις ΗΠΑ συνεπάγονται τη διέλευση τουλάχιστον πέντε ωριαίων ζωνών. Συχνά, ο αποπροσανατολισμός που προκαλείται από το jet lag επιδεινώνεται από την εξάντληση, που προκαλείται από άγρυπνες νύχτες στα αεροπλάνα ή από μακρές αποθήκες σε πολυάσχολους αερολιμένες . Ωστόσο, με όλα όσα ειπώθηκαν, τα οφέλη ενός ταξιδιού στην Αφρική ξεπερνούν κατά πολύ τα μειονεκτήματα της μετάβασης και υπάρχουν τρόποι για την ελαχιστοποίηση των αρνητικών επιπτώσεων των πτήσεων μεγάλων αποστάσεων. Σε αυτό το άρθρο, εξετάζουμε μερικές συμβουλές για να βεβαιωθείτε ότι δεν αισθάνεστε να ξοδέψετε τις πρώτες μέρες από τις πολυαναμενόμενες διακοπές σας στο κρεβάτι.

Αποθηκεύστε τον στον ύπνο

Εκτός αν είστε ένας από τους ευλογημένους λίγους που μπορούν να πεθάνουν σχεδόν οπουδήποτε, είναι πιθανό ότι δεν θα πάρετε πολύ ύπνο στην πτήση σας προς την Αφρική. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα εάν ταξιδεύετε οικονομικά, με περιορισμένο χώρο και (αναπόφευκτα) ένα κλάμα μωρό που κάθεται μερικές σειρές πίσω σας.

Οι συνέπειες της εξάντλησης είναι σωρευτικές, οπότε είναι λογικό ότι ένας από τους καλύτερους τρόπους να αποφευχθεί είναι να σιγουρευτείτε ότι έχετε λίγες νωρίς νύχτες τις ημέρες πριν την αναχώρησή σας.

Άσκηση επί του σκάφους

Η δυσκαμψία, η κακή κυκλοφορία και η διόγκωση είναι όλα τα συμπτώματα της καθυστέρησης σε μια διατλαντική πτήση.

Για κάποιους ταξιδιώτες, η πτήση αυξάνει επίσης τον κίνδυνο της βαθιάς φλεβικής θρόμβωσης (DVT) ή της πήξης του αίματος. Η άσκηση βοηθά στην καταπολέμηση αυτών των προβλημάτων αυξάνοντας την κυκλοφορία. Μπορείτε να κάνετε περιοδικές περιπάτους γύρω από την καμπίνα ή να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε αριθμό συνιστώμενων ασκήσεων από την άνεση του καθιστικού σας. Όλες οι αεροπορικές εταιρείες περιλαμβάνουν έναν οδηγό για αυτές τις ασκήσεις στο εγχειρίδιο ασφαλείας του καθίσματος.

Επενδύστε σε αξεσουάρ

Εκείνοι που κινδυνεύουν ιδιαίτερα από την ΤVD (συμπεριλαμβανομένων αυτών που πρόσφατα είχαν σοβαρή χειρουργική επέμβαση) θα πρέπει επίσης να εξετάσουν το ενδεχόμενο να επενδύσουν σε κάλτσες συμπίεσης, οι οποίες συμβάλλουν στην ελαχιστοποίηση της πιθανότητας θρόμβωσης αυξάνοντας τη ροή του αίματος. Οι γονείς που ταξιδεύουν με μικρά παιδιά θα πρέπει να συσκευάζουν γλυκά γλυκά για να βοηθήσουν τα μικρά τους να εξισορροπηθούν κατά την απογείωση και την προσγείωση, ενώ οι τακτικοί επιβάτες επωφελούνται σε μεγάλο βαθμό από οικονομικά προσιτά εξαρτήματα, όπως τα βύσματα αυτιών, τις μάσκες ύπνου και τα φορητά μαξιλάρια ταξιδιού.

Αποφύγετε το αλκοόλ και την καφεΐνη

Ο πειρασμός να πίνετε αλκοόλ σε μια μακρινή πτήση είναι σημαντικός, ειδικά όταν είναι ελεύθερος (και αποτελεσματικός για την ηρεμία των νεύρων). Ωστόσο, το αλκοόλ και η καφεΐνη αφυδατώνουν το σύστημά σας σε μια εποχή που ήδη υποφέρετε από τον ξηρό ανακυκλωμένο αέρα της καμπίνας. Τα αποτελέσματα της αφυδάτωσης περιλαμβάνουν ναυτία και πονοκεφάλους - δύο συμπτώματα που εγγυώνται ότι θα μετατρέψουν ένα δύσκολο ταξίδι σε εφιάλτη.

Αντ 'αυτού, πίνετε άφθονο νερό και γλιστρήστε αυτό το μπουκάλι κρασιού της Νότιας Αφρικής στις χειραποσκευές σας για αργότερα.

Μείνετε ενυδατωμένοι

Ακόμα και αν αποφύγετε το αλκοόλ, είναι πιθανό ότι θα αρχίσετε να αισθάνεστε ξεφτισμένοι σε κάποιο σημείο σε μια μακρινή πτήση. Μην φοβάστε να ζητήσετε νερό μεταξύ των γευμάτων ή, εναλλακτικά, να αγοράσετε ένα μπουκάλι από ένα από τα καταστήματα ευκολίας του αεροδρομίου αφού περάσετε από την ασφάλεια. Ενυδατική κρέμα, ρινικά σπρέι, οφθαλμικές σταγόνες και εκτοξευτήρες βοηθούν επίσης στην εξουδετέρωση των επιδράσεων της ξηρής ατμόσφαιρας του αεροσκάφους. Ωστόσο, αν αποφασίσετε να συσκευάσετε αυτά τα αντικείμενα, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι ο όγκος του καθενός είναι κάτω από 3,4 oz / 100 ml.

Εξετάστε την ντουλάπα σας

Ενώ σφιχτά παντελόνια και παπούτσια με ψηλό τακούνι έχουν αναμφισβήτητα τη θέση τους, θα θελήσετε να βάλετε μόδα στο back-burner για την πτήση σας. Επιλέξτε τα χαλαρά, άνετα ρούχα που επιτρέπουν μικρά πρήξιμο, εκτός από τα παπούτσια που είναι εύκολο να γλιστρήσουν μόλις βρεθείτε.

Φορτίστε τα στρώματα, ώστε να μπορείτε να τακτοποιήσετε το δροσερό αεροδρόμιο κλιματισμού ή να απογυμνώσετε κατά την άφιξή σας στον προορισμό σας. Εάν ταξιδεύετε από μια ακραία θερμοκρασία στην άλλη, εξετάστε το ενδεχόμενο να συσκευάσετε μια αλλαγή ρούχων στις χειραποσκευές σας.

Κόψτε το μυαλό σας

Jet lag έχει πολλά να κάνει με τη νοοτροπία σας, και τα πάντα για να κάνει με το εσωτερικό ρολόι σώμα σας. Ρύθμιση του ρολογιού σας στην τοπική ώρα του προορισμού σας μόλις επιβιβαστείτε στην πτήση σας βοηθά να προσαρμόσετε το μυαλό σας στη νέα ρουτίνα προτού προσγειωθείτε. Μόλις φτάσετε, προσαρμόστε τη συμπεριφορά σας στο τοπικό πρόγραμμα. Αυτό σημαίνει ότι τρώτε δείπνο στο δείπνο, ακόμη και αν δεν είστε πεινασμένοι. και πηγαίνετε στο κρεβάτι σε μια λογική ώρα ακόμα κι αν δεν είστε κουρασμένοι. Μετά τον ύπνο της πρώτης νύχτας, το σώμα σας θα πρέπει να προσαρμόζεται γρήγορα στην ώρα της Αφρικής.

Αυτό το άρθρο ενημερώθηκε και ξαναγράφηκε εν μέρει από την Jessica Macdonald στις 24 Ιανουαρίου 2017.