Κορυφαίες συμβουλές για μια διασκεδαστική οικογενειακή διακοπές στη Νότια Αφρική

Η Νότια Αφρική μπορεί να μην είναι η πρώτη θέση που σκέφτεστε όταν σχεδιάζετε οικογενειακές διακοπές, αλλά πρέπει να είναι. Είναι η τέλεια παιδική χαρά για περιπετειώδεις οικογένειες, με δυο πιθανά μειονεκτήματα για όσους ταξιδεύουν από τη Βόρεια Αμερική ή την Ευρώπη. Η μετάβαση στη Νότια Αφρική από οποιαδήποτε από αυτές τις τοποθεσίες απαιτεί πτήση μακράς διαδρομής, η οποία μπορεί να είναι τόσο δαπανηρή όσο και δύσκολη για μικρά παιδιά. Όταν φτάσετε εκεί, οι αποστάσεις στο έδαφος μπορεί επίσης να είναι μεγάλες - γι 'αυτό πρέπει να προετοιμαστείτε για μερικές μακρές διαδρομές με αυτοκίνητο.

Ωστόσο, με τόσα πολλά φιλικά προς την οικογένεια δραστηριότητες που προσφέρονται, τα οφέλη της επίσκεψης στη Νότια Αφρική υπερτερούν σε μεγάλο βαθμό αυτών των μικρών μειονεκτημάτων.

Η Νότια Αφρική έχει ένα εκπληκτικό κλίμα , υπέροχες παραλίες, φιλικούς ανθρώπους, εξαιρετικό φαγητό - και φυσικά, μια σειρά από εικονικά ζώα . Πού αλλού στον κόσμο μπορεί το παιδί σας να οδηγήσει δυνητικά έναν ελέφαντα, να τροφοδοτήσει μια στρουθοκαμήλου, να πετάξει ένα λιοντάρι ή να κολυμπήσει με πιγκουίνους , όλοι στις ίδιες διακοπές; Οι πολιτιστικές ευκαιρίες αφθονούν επίσης αν αποφασίζετε να διδάξετε τα παιδιά σας για τη ζωή στους δήμους ή να τους πάρετε σε πεζοπορικές ορεινές βουτιές για να θαυμάσετε την αρχαία ροκ τέχνη που άφησαν οι San bushmen . Και αυτό είναι μόνο η αρχή. Υπάρχει ένας τεράστιος αριθμός πράγματα να κάνουμε, από απλές πικνίκ στην παραλία μέχρι εμπειρίες σαφάρι μια φορά-σε-μια-ζωή.

Σχεδιάστε το ταξίδι σας

Μην είστε υπερβολικά φιλόδοξοι στο σχεδιασμό σας. Θυμηθείτε ότι η Νότια Αφρική είναι τεράστια και ότι αν προσπαθήσετε να καλύψετε ολόκληρη τη χώρα, είναι απίθανο να κάνετε κάποια δικαιοσύνη (εκτός αν φυσικά έχετε απεριόριστο χρόνο στα χέρια σας).

Θα κάνετε καλύτερα εάν επικεντρωθείτε σε μία ή δύο περιοχές, έτσι ώστε το ποσό των ταξιδιών να είναι περιορισμένο. Για παράδειγμα, μια εβδομάδα στην περιοχή γύρω από το Κέιπ Τάουν και μια εβδομάδα στο Kwazulu-Natal θα σας επιτρέψει ένα τέλειο μίγμα για οικογενειακές διακοπές με την πόλη, την παραλία και τον θάμνο, που μεταφέρονται μεταξύ Cape Town και Durban.

Η ενοικίαση αυτοκινήτου είναι εύκολη στη Νότιο Αφρική και σας δίνει την ελευθερία που χρειάζεστε με μια οικογένεια, αρκεί να είστε ευχαριστημένοι με την οδήγηση στα αριστερά και να αντιμετωπίσετε μια αλλαγή βάρους. Αν χρειάζεστε παιδικά καθίσματα, φροντίστε να τα παραγγείλετε όταν ενοικιάζετε το αυτοκίνητο. Αν σκοπεύετε να πάρετε το αυτοκίνητό σας ενοικίασης σε ένα σαφάρι με αυτοκινούμενο οδηγό , είναι απαραίτητο ένα όχημα με μεγάλη απόσταση (και το 4WD είναι ένα μπόνους). Όπου κι αν είστε επικεφαλής, σκεφτείτε την κατανάλωση καυσίμου - αν και το φυσικό αέριο είναι σχετικά φθηνό, οι αποστάσεις είναι μεγάλες και το κόστος προστίθεται γρήγορα σε ένα διψασμένο όχημα. Οι δρόμοι είναι γενικά καλόι στη Νότιο Αφρική, αν και για λόγους ασφαλείας είναι καλύτερο να περιορίσετε το χρόνο σας στο δρόμο για τις ώρες της ημέρας.

Που να μείνω

Πολλά ξενοδοχεία είναι εξαιρετικά φιλόξενα. Ωστόσο, δεν είναι όλα ξενοδοχεία της Νότιας Αφρικής να δέχονται παιδιά κάτω των 10 ετών. Επομένως, είναι σημαντικό να διερευνήσετε προσεκτικά τις επιλογές διαμονής σας και ποτέ να μην βασιστείτε στην απλή εμφάνιση με μικρά παιδιά. Τα B & B και τα καταλύματα με δυνατότητα προετοιμασίας γευμάτων είναι συνήθως αρκετά ευέλικτα, ενώ μια άλλη δυνατότητα είναι να δούμε την ενοικίαση ιδιωτικής βίλας ή διαμερίσματος. Η γενναιόδωρη συναλλαγματική ισοτιμία rand / dollar βοηθά να γίνει αυτό μια προσιτή επιλογή.

Εάν επιθυμείτε βοήθεια κατά την επιλογή του καταλύματος σας, υπάρχουν κάποιοι εξαιρετικοί ταξιδιωτικοί πράκτορες (συμπεριλαμβανομένης της Cedarberg Travel και Expert Africa) που ειδικεύονται σε οικογενειακές διακοπές και έχουν ποικίλα διαφορετικά δρομολόγια για να διαλέξετε.

Εναλλακτικά, πολλοί φορείς εκμετάλλευσης μπορούν να σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε τη δική σας προσωπική περιήγηση.

Παιδιά σε Safari

Εάν αναρωτιέστε εάν οι σαφάρι και τα παιδιά πάνε μαζί, η απάντηση είναι συνήθως απολύτως και χωρίς αμφιβολία ναι. Μετά από όλα, είναι η επόμενη γενιά πλανητικών σωματοφύλακες και ίσως να απολαμβάνουν την περισσότερη απόλαυση από τον αφρικανικό θάμνο. Ωστόσο, τα μικρά παιδιά μπορεί να μην έχουν την υπομονή που απαιτείται για να καθίσουν ήσυχα σε ένα όχημα παιχνιδιού για ώρες στο τέλος, και ως εκ τούτου, πολλά μέρη συστήνουν μόνο σαφάρι για παιδιά ηλικίας επτά και μεγαλύτερα. Ωστόσο, γνωρίζετε καλύτερα τα παιδιά σας και η σωστή ηλικία για να πάρετε τα παιδιά σας στο σαφάρι είναι μια κλήση κρίσης που πρέπει να κάνετε για τον εαυτό σας.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει μια εταιρεία σαφάρι που μπορεί να διευκολύνει την απόφασή σας. Αρκετά πολυτελή καταλύματα είναι μόνο για ενήλικες. ενώ άλλοι βγαίνουν από το δρόμο τους για να καλωσορίσουν τα παιδιά με ειδικά προγράμματα δραστηριοτήτων για παιδιά .

Σε ορισμένες περιπτώσεις μπορείτε ακόμη να κάνετε κράτηση αποκλειστικής χρήσης ενός παιχνιδιού ή επιλέξτε να μείνετε σε ένα ξεχωριστό συγκρότημα διαμονής, ώστε εσείς και τα παιδιά σας να απολαύσετε τον εαυτό σας χωρίς να ανησυχείτε για άλλους επισκέπτες.

Η Νότια Αφρική είναι μια από τις λίγες χώρες στην Αφρική όπου είναι δυνατόν να ξεκινήσετε ένα αυτο-οδηγώντας σαφάρι στο δικό σας όχημα, παραμένοντας στα στρατόπεδα αναψυχής του Εθνικού Πάρκου σε πολύ προσιτές τιμές. Ωστόσο, εάν είστε νέοι στο παιχνίδι-βλέποντας, είναι καλά αξίζει την πρόσθετη δαπάνη να βγούμε έξω με έναν ranger που μπορεί να εντοπίσει τα πιο εύθραυστα ζώα και να διδάξουν την οικογένειά σας για το περιβάλλον Bush. Εάν ανησυχείτε για το κόστος, σκεφτείτε να μείνετε εκτός των αποθεμάτων και των ημερών παιχνιδιών κρατήσεων - ή να διαβάσετε τις χρήσιμες συμβουλές μας για το σχεδιασμό ενός προσιτού αφρικανικού σαφάρι .

Διαμονή σε ασφαλή κατάσταση

Σε αντίθεση με τη δημοφιλή πεποίθηση, η Νότια Αφρική είναι στην πραγματικότητα αρκετά ασφαλής. Ένα μεγάλο μέρος του εγκλήματος για το οποίο η χώρα είναι περίφημο περιορίζεται στις φτωχότερες περιοχές της πόλης. και να μένετε ασφαλείς στα αποθεματικά του παιχνιδιού και στις τουριστικές περιοχές των μεγάλων πόλεων είναι συνήθως θέμα κοινής λογικής. Το νερό της βρύσης είναι γενικά πόσιμο, ενώ τα σούπερ μάρκετ και τα εστιατόρια εξυπηρετούν ένα ευρύ φάσμα διατροφικών απαιτήσεων, συμπεριλαμβανομένων των άφθονων επιλογών για παιδιά. Ο καιρός μπορεί να είναι ακραίο το καλοκαίρι, οπότε φέρτε καπέλα και άφθονο ηλιοθεραπεία.

Υπάρχει μια ποικιλία δυνητικά επικίνδυνων φιδιών και εντόμων στον αφρικανικό θάμνο, οπότε είναι σημαντικό τα παιδιά σας να γνωρίζουν πού βάζουν τα χέρια και τα πόδια τους στο σαφάρι. Βεβαιωθείτε ότι τα παιδιά έχουν παπούτσια όταν τρέχουν έξω από το εξωτερικό και συσκευάστε ένα βασικό κιτ πρώτων βοηθειών για να αντιμετωπίσετε τις περικοπές, τις γρατζουνιές, τα τσιμπήματα και τα τσιμπήματα. Πριν ταξιδέψετε, ελέγξτε τις απαιτήσεις του εμβολίου και βεβαιωθείτε ότι οι λήψεις της οικογένειάς σας είναι ενημερωμένες. Αν δεν θέλετε να τοποθετήσετε τα παιδιά σας σε φάρμακα κατά της ελονοσίας , επιλέξτε να μείνετε σε περιοχή χωρίς ελονοσία . Οι περιοχές Waterberg, Δυτικού Ακρωτηρίου και Ανατολικού Ακρωτηρίου είναι απαλλαγμένες από ελονοσία.

Αποθήκευση μνήμης

Τα παιδιά χρειάζονται μερικές φορές κάποια βοήθεια για να τους κρατήσουν εστιασμένους και διασκεδασμένους. Το να τους ενθαρρύνετε να κρατάτε ένα ημερολόγιο ταξιδιού είναι μια μεγάλη ιδέα, ειδικά εάν επιλέγετε ένα χαρτί αντί για ένα ηλεκτρονικό, γράφετε σε αυτό καθημερινά και συλλέγετε πράγματα που μπορείτε να τα τοποθετήσετε από πιεσμένα χόρτα σε πακέτα ζάχαρης, εισιτήρια και καρτ ποστάλ. Με αυτόν τον τρόπο, γίνεται ένα πολύτιμο σουβενίρ που θα διαρκέσει για το υπόλοιπο της ζωής τους. Εναλλακτικά (ή επιπλέον), αγοράστε μια φτηνή κάμερα και αφήστε τα παιδιά σας να τραβήξουν τις δικές τους φωτογραφίες.

Απαιτήσεις εισόδου για παιδιά

Από την 1η Ιουνίου 2015, το Υπουργείο Εσωτερικών της Νότιας Αφρικής εξέδωσε νέους κανόνες για τα παιδιά που ταξιδεύουν προς και από τη Νότια Αφρική, απαιτώντας από τους γονείς να παράγουν ένα πλήρες πιστοποιητικό γέννησης για κάθε παιδί καθώς και το διαβατήριο και τη θεώρηση. Λάβετε υπόψη ότι τα συνοπτικά πιστοποιητικά γέννησης και τα μη πιστοποιημένα φωτοαντίγραφα δεν θα γίνονται αποδεκτά. Σε ορισμένες περιπτώσεις (π.χ. εάν το παιδί σας ταξιδεύει μόνο με έναν γονέα ή με υιοθετημένους γονείς), ενδέχεται να απαιτείται και άλλη τεκμηρίωση - για λόγους σαφήνειας, ελέγξτε την ιστοσελίδα του Τμήματος Εσωτερικών Υποθέσεων.

Αυτό το άρθρο ενημερώθηκε από την Jessica Macdonald στις 30 Ιανουαρίου 2018.