Ταξιδιωτικές συμβουλές: Είναι ασφαλές να ταξιδέψετε στη Νότιο Αφρική;

Η Νότια Αφρική συχνά απεικονίζεται από τα διεθνή μέσα μαζικής ενημέρωσης ως ένα επικίνδυνο μέρος για να επισκεφθείτε και σίγουρα η χώρα αγωνίζεται με ένα υψηλό ποσοστό βίαιου εγκλήματος. Ωστόσο, χιλιάδες επισκέπτες ταξιδεύουν στη Νότιο Αφρική κάθε χρόνο χωρίς περιστατικό, και τα οφέλη από αυτό είναι πλούσια. Το σπίτι σε μερικά από τα πιο συναρπαστικά τοπία στη Γη, η Νότια Αφρική είναι μια χώρα γεμάτη ωκεανούς, παρθένες παραλίες , τραχιά βουνά και καταστήματα γεμάτα από αγρούς.

Οι διαφορετικές πόλεις της είναι πλούσιες τόσο στην ιστορία όσο και στον πολιτισμό και οι κάτοικοί της είναι μερικά από τα πιο φιλόξενα που θα συναντήσετε ποτέ.

Ωστόσο, είναι σημαντικό να γνωρίζετε τη λιγότερο φιλική πλευρά της χώρας. Η φτώχεια είναι έντονη στη Νότια Αφρική, και ως εκ τούτου οι συρράξεις, οι διάρρηξεις και οι μικρές κλοπές είναι κοινές, ειδικά στις μεγαλύτερες πόλεις. Η Νότια Αφρική κατατάσσεται επίσης σε παγκόσμιες στατιστικές στρογγυλοποιήσεις για βιασμούς και δολοφονίες, ενώ οι πολιτικές διαμαρτυρίες είναι κοινές, δύσκολο να προβλεφθούν και συχνά γίνονται βίαιες.

Κυβερνητικές Προειδοποιήσεις ταξιδιού

Το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ έχει εκδώσει συμβουλευτική συμβουλών επιπέδου 2 για τη Νότια Αφρική, η οποία συνιστά στους επισκέπτες να ασκούν αυξημένη προσοχή. Συγκεκριμένα, η συμβουλευτική προειδοποιεί για την επικράτηση του βίαιου εγκλήματος, ειδικά στις CBD μεγάλων πόλεων μετά το σκοτάδι. Οι ταξιδιωτικές συμβουλές της βρετανικής κυβέρνησης επαναλαμβάνουν αυτήν την προειδοποίηση, ενώ αναφέρουν επίσης ότι αρκετοί επισκέπτες έχουν παρακολουθήσει από το αεροδρόμιο OR Tambo του Γιοχάνεσμπουργκ και έχουν ληστέψει με όπλο.

Και οι δύο κυβερνήσεις προειδοποιούν τους επισκέπτες για την τρέχουσα ξηρασία στο Κέιπ Τάουν. Επί του παρόντος, η πόλη ζει με την επικείμενη απειλή της ημέρας Zero, όταν το δημοτικό νερό θα απενεργοποιηθεί και η πρόσβαση στο πόσιμο νερό δεν θα είναι πλέον εγγυημένη.

Ορισμένες περιοχές είναι ασφαλέστερες από άλλες

Η συντριπτική πλειοψηφία των εγκλημάτων στη Νότια Αφρική λαμβάνει χώρα στις φτωχότερες γειτονιές των μεγάλων πόλεων - οπότε η παραμονή των εν λόγω περιοχών είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να μειωθεί ο κίνδυνος να γίνουν θύματα.

Αν σχεδιάζετε να περάσετε χρόνο στο Γιοχάνεσμπουργκ , το Ντέρμπαν ή το Κέιπ Τάουν, φροντίστε να επιλέξετε έναν ξενώνα ή ένα ξενοδοχείο σε ένα αξιόλογο μέρος της πόλης. Οι δήμοι προσφέρουν μια συναρπαστική εικόνα για την πλούσια κουλτούρα της Νότιας Αφρικής, αλλά η επίσκεψη σε ανεπίσημους οικισμούς από μόνος σας είναι συνήθως ακατάλληλη. Αντ 'αυτού, κλείστε μια περιοδεία με έναν αξιόπιστο τοπικό φορέα.

Με τον ίδιο τον ορισμό τους, τα αποθέματα θηραμάτων βρίσκονται μακριά από τους αστικούς οικισμούς και συνεπώς υπάρχει πολύ μικρός κίνδυνος εγκληματικότητας στα σαφάρι . Οι αγροτικές περιοχές θεωρούνται γενικά ασφαλείς - αν και σχεδιάζετε να εξερευνήσετε απομακρυσμένες παραλίες ή δάση με τα πόδια, είναι καλή ιδέα να αφήσετε τα τιμαλφή σας στο σπίτι και να πάτε με την εταιρεία. Όπου και αν σας περιμένουν οι περιπέτειές σας, τα περιστατικά που αναφέρουν οι τουρίστες περιορίζονται γενικά σε μικροαστικά εγκλήματα - ενώ οι περισσότεροι λένε ότι αισθάνονται εξίσου ασφαλείς στη Νότια Αφρική, όπως κάνουν και στο σπίτι τους.

Ένα θέμα κοινής λογικής

Ο καλύτερος τρόπος να παραμείνετε ασφαλείς στη Νότια Αφρική είναι να ασκήσετε την ίδια κοινή λογική που θα κάνατε σε οποιαδήποτε μεγάλη πόλη. Φανταστικός πλούτος σε μια χώρα όπου η πλειοψηφία των ανθρώπων αγωνίζονται να βάλουν φαγητό στο τραπέζι δεν είναι ποτέ καλή ιδέα, αφήστε το φανταχτερό κόσμημα στο σπίτι σας. Προσπαθήστε να κρατάτε τις φωτογραφικές μηχανές και τα κινητά τηλέφωνα κρυμμένες και να μεταφέρετε μικρούς λογαριασμούς, ώστε να μην χρειάζεται να εμφανίζετε μεγάλες νότες όταν πραγματοποιείτε μια αγορά.

Αν σκοπεύετε να ενοικιάσετε αυτοκίνητο , μην αφήνετε τα τιμαλφή ορατά στα καθίσματα. Βεβαιωθείτε ότι έχετε κρατήσει τα παράθυρα και τις πόρτες κλειδωμένα κατά την οδήγηση στις μεγάλες πόλεις και παρκάρετε σε περιοχές που προστατεύονται από επιβαίνοντες αδειοδοτημένους αυτοκινήτων. Εάν δεν έχετε αυτοκίνητο, αποφύγετε να περπατάτε μόνοι σας, ειδικά τη νύχτα. Αντ 'αυτού, οργανώστε ένα ανελκυστήρα με έναν φίλο ή την ομάδα περιοδεία σας, ή κάντε κράτηση των υπηρεσιών ενός αδειοδοτημένου ταξί. Οι δημόσιες συγκοινωνίες δεν είναι πάντα ασφαλείς, οπότε φροντίστε να ζητήσετε συμβουλές πριν πιάσετε ένα τραίνο ή τραβήξετε ένα δημόσιο μίνι λεωφορείο. Τέλος, προσέξτε και εμπιστευθείτε το έντερο. Εάν μια κατάσταση φαίνεται ύποπτη, είναι συνήθως.

Άλλες ανησυχίες για την ασφάλεια

Είναι μια συνηθισμένη εσφαλμένη αντίληψη ότι τα αρπακτικά ζώα όπως τα λιοντάρια και οι λεοπαρδάλες περιφέρονται ελεύθερα σε όλη τη χώρα, αλλά στην πραγματικότητα το παιχνίδι συνήθως περιορίζεται σε προστατευμένα αποθέματα. Το να είσαι ασφαλές στο σαφάρι είναι απλό - ακούστε προσεκτικά τις συμβουλές που σας έδωσε ο ξεναγός ή ο κυβερνήτης σας, μην βγείτε στο θάμνο τη νύχτα και παραμείνετε στο αυτοκίνητό σας με σαφάρι με αυτο-κίνηση .

Τα δηλητηριώδη φίδια και οι αράχνες συνήθως αποφεύγουν την αντιπαράθεση με τους ανθρώπους, αλλά είναι πάντα καλή ιδέα να γνωρίζετε πού βάζετε τα χέρια και τα πόδια σας.

Σε αντίθεση με πολλές αφρικανικές χώρες, η Νότια Αφρική είναι σε μεγάλο βαθμό απαλλαγμένη από εξωτικές ασθένειες όπως ο δάγκειος πυρετός και ο ιός του Δυτικού Νείλου. Οι περισσότερες πόλεις, πάρκα και αποθέματα είναι απαλλαγμένα από την ελονοσία , παρόλο που υπάρχει ένας μικρός κίνδυνος μόλυνσης στη βόρεια ακτή της χώρας. Εάν προγραμματίζετε να επισκεφθείτε αυτήν την περιοχή, η προφύλαξη κατά της ελονοσίας είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος αποφυγής της νόσου που προκαλείται από κουνουπιές. Το νερό της βρύσης είναι συνήθως ασφαλές για κατανάλωση και δεν απαιτούνται ειδικά εμβόλια. Το HIV / AIDS επικρατεί αλλά αποφεύγεται εύκολα με τις σωστές προφυλάξεις.

Οι δρόμοι της Νότιας Αφρικής είναι άξιοι κακοδιατηρημένοι και τα τροχαία ατυχήματα συμβαίνουν με ανησυχητική συχνότητα. Αν σκοπεύετε να οδηγήσετε μεγάλες αποστάσεις, προσέξτε επιπλέον τις ώρες αιχμής, καθώς η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ είναι κοινή. Στις αγροτικές περιοχές, οι δρόμοι είναι απεριόριστοι και τα ζώα συχνά συγκεντρώνονται στο δρόμο τη νύχτα. Ως εκ τούτου, ένας γενικός κανόνας ασφάλειας είναι να προγραμματίσετε μεγάλες διαδρομές για τις ώρες ημέρας. Παρ 'όλα αυτά, με την κατάλληλη φροντίδα, η εξερεύνηση της Νότιας Αφρικής με το δικό σας ατμό είναι μια μοναδικά ικανοποιητική εμπειρία.

Η κατώτατη γραμμή

Συνοπτικά, η Νότια Αφρική δεν είναι καθόλου ουτοπία. Το έγκλημα είναι ένα πρόβλημα και συμβαίνουν περιστατικά. Ωστόσο, ως τουρίστας, μπορείτε να αποφύγετε τις πιο επικίνδυνες καταστάσεις απλά γνωρίζοντας και κάνοντας ενημερωμένες επιλογές. Μην αφήσετε την αρνητική κάλυψη των μέσων μαζικής ενημέρωσης να σας αποβάλει - αυτή είναι μία από τις πιο όμορφες χώρες του κόσμου και κάπου που όλοι πρέπει να επισκέπτονται τουλάχιστον μία φορά.

Σημείωση: Αυτό το άρθρο παρέχει γενικές συμβουλές για τη διατήρηση της ασφάλειας στη Νότια Αφρική. Η πολιτική κατάσταση είναι ασταθής και πάντα υπόκειται σε αλλαγές, οπότε είναι καλή ιδέα να ελέγξετε τις ενημερωμένες προειδοποιήσεις ταξιδιού πριν σχεδιάσετε και κρατήσετε το ταξίδι σας.