Μια κορυφαία λίστα 10 καλύτερων σημείων Surf της Νότιας Αφρικής

Surfers είναι χαλασμένοι για επιλογή στη Νότια Αφρική, μια χώρα με ακτογραμμή πάνω από 1.600 μίλια / 2.500 χιλιόμετρα. Από την άγρια ​​ακτή του Ατλαντικού μέχρι τις ζωντανές ακτές του Ινδικού Ωκεανού, υπάρχουν κυριολεκτικά χιλιάδες σημεία και όρμοι που πρέπει να εξερευνηθούν, καθένας από τους οποίους προσφέρει το δικό του μοναδικό σερφ. Ίσως είστε επαγγελματίας που ελπίζετε να κυριεύσετε παγκοσμίου φήμης κύματα όπως Supertubes και Dungeons, ή ίσως είστε αρχάριος σε αναζήτηση μιας πιο ώριμης διαδρομής.

Όποιο και αν είναι το επίπεδο εμπειρίας σας, οποιοσδήποτε surfer που αξίζει το βάρος του στο Sex Wax του κ. Zog γνωρίζει ότι η ποιότητα του surf εξαρτάται από το μέγεθος της διογκώσεως και την κατεύθυνση του ανέμου. Για τον τελευταίο λόγο, η Χερσόνησος του Κέιπ εγγυάται αρκετά καλή δράση καθ 'όλη τη διάρκεια του έτους - τελικά, αν ο άνεμος είναι λάθος σε μια από τις δίδυμες ακτές της χερσονήσου, θα πρέπει να βρίσκεται ακριβώς στην άλλη. Υπάρχουν πολλά ριζοσπαστικά διαλείμματα και στο βορρά. Κοστούσε, χτύπησε το νερό και εξερευνήστε την επιλογή των καλύτερων σημείων surf της Νότιας Αφρικής.

Elands Bay

Βρίσκεται 135 μίλια / 220 χιλιόμετρα βόρεια του Κέιπ Τάουν στη Δυτική Ακτή της Νότιας Αφρικής, το Elands είναι μια κορυφαία επιλογή για τους surfers να αποφεύγουν τα πλήθη. Υπάρχει μια χούφτα ξενώνες και ενοίκια με δυνατότητα προετοιμασίας γευμάτων, αλλά διαφορετικά, είναι αρκετά σύνορα. Το κύμα εδώ λειτουργεί καλύτερα το καλοκαίρι, όταν ένας νοτιοανατολικός πλανήτης κατέχει μια δυτική πρήξιμο για να παράγει ένα σπάσιμο αριστερού σημείου. Μην ξεχνάτε το κόσμημα και το hoodie - το νερό εδώ είναι παγωμένο.

Μεγάλη παραλία

Μια ώρα οδήγησης νότια του Κέιπ Τάουν σας φέρνει στο Long Beach στη μικρή πόλη του Kommetjie. Βρίσκεται στην ατλαντική πλευρά της χερσονήσου του νότιου ακρωτηρίου, η παραλία προσφέρει το καλύτερο και πιο συνεπές διάλειμμα στην ακτή στο ακρωτήριο (ίσως το δεύτερο στη χώρα μετά το Durban ). Λειτουργεί καλύτερα σε νοτιοανατολικό άκρο, σε μικρές έως μέτριες διογκώσεις.

Εάν είστε μετά από μεγαλύτερα ψάρια, το Outer Kom ξεκινάει μαζικές καμπύλες σε ένα μεγάλο δυτικό φούσκωμα που δεν είναι για τους αμυδρά.

Muizenberg

Φωλιασμένο στην άκρη του False Bay, το Muizenberg φιλοξενεί μια εξαιρετικά δημοφιλή παραλία κολύμβησης που ονομάζεται Γωνιά του Surfer. Είναι επίσης γνωστός ως παράδεισος για τους μακροχρόνιους ταξιδιώτες και διαθέτει μια επιλογή από σχολές surf που εκμισθώνουν σανίδες και αξεσουάρ. Το καλοκαίρι, είναι καλύτερο να φτάσετε εκεί νωρίς, πριν από τα πλήθη και τα άντληρα νεκροταφεία πράγματα. Αυτό το σημείο λειτουργεί καλύτερα σε βορειοδυτικά το χειμώνα, αλλά μπορεί να σερφάρετε τις περισσότερες ημέρες του έτους με ένα μακρύ σκάφος.

Stilbaai

Αναχωρώντας ανατολικά από το Κέιπ Τάουν, το Stilbaai είναι ένα από τα πολλά θαυμάσια σημεία surfing κατά μήκος του Garden Route , με άλλους συνεχείς παραγωγούς όπως ο κόλπος Mossel, ο κόλπος Plettenburg και η Wilderness. Το Stilbaai έχει ένα αρκετά σταθερό διάλειμμα στη λίμνη μπροστά από το χωριό, αλλά εκείνοι που γνωρίζουν περιμένουν ένα μεγάλο νότο προς τα νοτιοανατολικά, όταν το δεξί σημείο σπάσει πραγματικά αλέθει. Εάν είστε τυχεροί, θα είστε ενωμένοι στην backline από τα ημι-κατοίκια δελφίνια του κόλπου.

Victoria Bay

Ένας πολύ στενός, απότομος κόλπος στα περίχωρα του Γιώργου, ο κόλπος της Βικτώριας φυλάσσεται με έντονο τρόπο από νέους ντόπιους όταν δουλεύει καλά. Λόγω της μορφής του κόλπου, το σημείο αυτό λειτουργεί όλο το χρόνο και είναι κατάλληλο για surfers όλων των επιπέδων εμπειρίας.

Εάν σχεδιάζετε να κρεμάσετε για λίγο, προσπαθήστε να πάρετε μια κράτηση στο ξενώνα Lands End, το οποίο θεωρεί τον εαυτό σας ως "το πλησιέστερο κατάλυμα στη θάλασσα στην Αφρική", καθιστώντας το ιδανικό για surfers.

Jeffreys Bay

Supertubes, πρέπει να πούμε περισσότερα; Αρχική σελίδα του ετήσιου J-Bay Open του World Surf League, αυτό είναι το κορυφαίο site surf της Νότιας Αφρικής και ένας από τους πιο σταθερούς σωλήνες στον κόσμο. Είναι αγαπημένο από τους τοπικούς γίγαντες όπως η Jordy Smith και έχει υποδεχτεί μια σειρά από κορυφαίους surfers στο εξωτερικό (σκεφτείτε Kelly Slater και Mick Fanning). Ωστόσο, ο Jeffreys είναι επίσης ένας από τους λίγους τόπους της χώρας όπου θα μπορούσατε να καταλήξετε στο αιχμηρό τέλος της τοπικής ξενοφοβίας surf.

Το ακρωτήριο St. Francis

Αυτό το σημείο δεν πρέπει να συγχέεται με τον κοντινό κόλπο St. Francis Bay, το οποίο έγινε διάσημο από το ατελείωτο καλοκαίρι της δεκαετίας του '60. Ο τελευταίος είναι ασυναγώνιστος όταν το κυρτό κύμα που είναι γνωστό ως Beauties του Bruce αντλεί το χέρι του κόλπου, δημιουργώντας βαρέλια που κυλούν κυριολεκτικά για χιλιόμετρα.

Σε οποιοδήποτε άλλο χρονικό διάστημα, το ακρωτήριο είναι ένα πολύ ωραιότερο μέρος σε όλο τον κόσμο, με μια ποικιλία σημείων και διακοπών στην ξηρά, το καλύτερο από τα οποία είναι το Seal Point κοντά στον φάρο.

Πράσινο σημείο

Βρίσκεται λίγο βόρεια του Scottburgh στη νότια ακτή του KwaZulu-Natal, το Green Point είναι ένα από τα πιο γνωστά σημεία surf της επαρχίας. Χρειάζεται μια μέση, νότια φούσκωμα για να το κάνει, αλλά όταν συμβαίνει, είναι ένα κλασικό δεξί σημείο-break που αγωνίζεται με αρκετούς πιο διάσημους ομόλογούς της προς τα νότια. Μπορεί να ασχολείται με τα Σαββατοκύριακα, αλλά για το μεγαλύτερο μέρος του έτους είναι μια σχετικά απροσδόκητη διαδρομή για εκείνους που δεν τους αρέσει να ανταγωνίζονται πάρα πολύ για το διάστημα.

Durban

Μερικές φορές αναφέρεται ως Κόλπος της Πλούσιας, Durban είναι ένα mecca για τους νοτιοαφρικανούς surfers . Υπάρχει σπάνια μια ημέρα όταν το κύμα δεν λειτουργεί και μπορείτε να επιλέξετε το σημείο σας ανάλογα με το μέγεθος της διογκώσεως. Αυξάνεται όλο το βορειότερο, ξεκινώντας από φιλικά προς τον αρχάριο κύματα μπροστά από το uShaka Marine World και προχωρώντας στα υπέρ-αντάξια αριστερά και δεξιά διαλείμματα στο New Pier. Παρακολουθήστε τους εδαφικούς κατοίκους της New Pier, Dairy και North Beach.

Μπουντρούμια

Έχουμε αφήσει αυτό για τελευταία, επειδή λειτουργεί μόνο σε μια χειμωνιάτικη καταιγίδα σερφ και είναι ταξινομημένη ως ένας από τους χώρους του "μεγάλου κύματος" στον κόσμο. Το πρησμένο 15 έως 30 πόδι στο Dungeons σπάει πάνω από έναν ρηχό ύφαλο στη θάλασσα πλευρά του κόλπου Hout και είναι προσβάσιμο μόνο από σκάφη. Για τους γενναίους (και έμπειρους) μόνο, η βιασύνη με αδρεναλίνη γίνεται ακόμη πιο έντονη από το γεγονός ότι αυτή η περιοχή είναι ένα από τα πιο σκουριασμένα σημεία surf στη Νότια Αφρική.

Αυτό το άρθρο ενημερώθηκε από την Jessica Macdonald στις 19 Οκτωβρίου 2017.