Οδηγός RVing 101: Περιστροφή ενός RV ή Trailer

Ένας σύντομος οδηγός για τη μετατροπή του ρυμουλκούμενου ή του RV σας στο δρόμο

Υπάρχουν δύο πτυχές του RVing που τρομάζουν κάθε αρχάριο: Στάθμευση και στροφή. Η στάθμευση ενός RV απαιτεί υπομονή και άσκηση, όπως και η στροφή, όπως και ό, τι μαθαίνετε για πρώτη φορά.

Θα σας δώσουμε κάποιες συμβουλές και κόλπα για να μάθετε πώς μπορείτε να μετατρέψετε ένα RV με ασφάλεια. Λάβετε υπόψη σας ότι η πρακτική είναι τέλεια. Ενώ μπορεί να είναι τρομακτικό να χτυπήσετε το δρόμο για πρώτη φορά οδήγηση ή ρυμούλκηση ενός RV , αν δεν προσπαθήσετε, δεν θα ξεπεράσετε ποτέ το φόβο της στροφής ενός RV.

Ας αρχίσουμε!

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ενεργοποίηση ενός RV

Χειρισμός ενός RV

Είτε οδηγείτε ένα RV είτε ρυμουλκείτε ένα ρυμουλκούμενο , πρέπει να μάθετε τα βασικά του χειρισμού σας στο δρόμο και πάλι. Ακόμα και ο πιο έμπειρος οδηγός θα σας πει ότι η ρυμούλκηση ή η οδήγηση ενός καροτσιού είναι διαφορετική και δύσκολη μέχρι να το συνηθίσετε.

Η οδήγηση ή η ρυμούλκηση στον αυτοκινητόδρομο είναι ευκολότερη από την πλοήγηση στους δρόμους της πόλης. Αυτό είναι όπου θα έχετε τα περισσότερα προβλήματα προσαρμογής. Οι δρόμοι των πόλεων είναι πιο σφιχτοί και λιγότερο φιλόξενοι ώστε να μετατρέπονται σε μεγαλύτερα οχήματα όπως τα αυτοκινούμενα και τα ρυμουλκούμενα. Εάν έχετε δει ποτέ ένα ημι-φορτηγό ή ρυμουλκούμενο να περάσει από το κράσπεδο, αυτό είναι ένα κομμάτι από αυτό που μπορείτε να περιμένετε καθώς μαθαίνετε τα μέσα και τα άκρα της στροφής ενός RV.

Συμβουλευτική συμβουλή: Σκεφτείτε να πάρετε ένα μάθημα οδήγησης RV σε μια τοπική αντιπροσωπεία για να βουρτσίζετε την ικανότητά σας οδήγησης και περιστροφής RV. Οι περισσότεροι αντιπρόσωποι προσφέρουν μαθήματα, ατομικά μαθήματα και πολλά άλλα σχετικά με τα μέσα και τα άκρα της οδήγησης RV.

Πρέπει να θυμάστε ότι όταν οδηγείτε ένα τροχόσπιτο ή ρυμουλκείτε ένα ρυμουλκούμενο, είστε πολύ πιο βαρύ από το κανονικό αυτοκίνητο. Όταν φορτωθεί πλήρως, ένα ρυμουλκούμενο ή καροτσάκι θα χρειαστεί περισσότερη απόσταση πέδησης και μεγαλύτερη ακτίνα στροφής, ειδικά όταν κάνει σωστές στροφές. Οι αριστερές στροφές, ως επί το πλείστον, θα είναι ευκολότερο για σας να κυριαρχήσετε όταν RVing, επειδή θα έχετε περισσότερο χώρο για σφάλματα σε αυτό το είδος της στροφής.

Όταν πρόκειται για δεξιά στροφή, καλά, όλοι θυμόμαστε πόσο άνετα ήταν όταν μάθαιναν να οδηγούν. Όταν κάνετε μια σωστή στροφή σε ένα αυτοκίνητο, αγκαλιάζετε τη γωνία και οδηγείτε στη σειρά σας. Εάν βρίσκεστε πίσω από το τιμόνι ενός αυτοκινούμενου αυτοκινήτου ή ρυμουλκείτε ένα ρυμουλκούμενο, θα χρειαστεί να δώσετε στον εαυτό σας επιπλέον χώρο στο μπροστινό μέρος για να κάνετε μια πλήρη δεξιά στροφή τραβώντας το προς τα έξω πριν ξεκινήσετε τη στροφή.

Ας δούμε πώς εφαρμόζονται οι διαφορές στη στροφή σε ένα καροτσάκι ή ένα ρυμουλκούμενο.

Γυρίστε ένα Μοτοσικλέτα

Το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να θυμάστε όταν οδηγείτε ένα αυτοκινούμενο είναι ότι τα ελαστικά σας δεν είναι ακριβώς μπροστά σας. Είναι συνήθως κάτω από σας, που οπτικά σημαίνει ότι πρέπει να κρίνετε την απόσταση της δεξιάς σας στροφής διαφορετικά από ότι θα κάνατε κατά την οδήγηση ενός οχήματος.

Αυτό σημαίνει επίσης ότι πρέπει να οδηγήσετε περισσότερο στη διασταύρωση και στα αριστερά ή δεξιά λίγο πριν κάνετε το χρόνο σας, εξασφαλίζοντας ότι οι τροχοί σας έχουν απαλείψει την ακτίνα στροφής πριν ξεκινήσετε τη στροφή.

Όταν κάνετε μια σωστή στροφή σε ένα αυτοκινούμενο , είναι επιτακτική ανάγκη να ελέγξετε τους καθρέφτες σας και να έχετε επίγνωση των τυφλών σημείων σας. Δεν μπορείτε να δείτε ποδήλατα, πεζούς ή μικρότερα οχήματα δίπλα σας ή στο πεζοδρόμιο. Να είστε ενήμεροι για το περιβάλλον σας πριν κάνετε τη σειρά σας.

Συμβουλή: Μην περνάτε ποτέ στη λωρίδα δίπλα σας, αν μπορείτε να την βοηθήσετε. Μερικές φορές δεν μπορεί να αποφευχθεί, αλλά κάνουμε ό, τι μπορούμε για να κάνουμε τη σωστή στροφή σας χωρίς να το κάνετε, καθώς θα εμποδίζετε την κυκλοφορία και ενδέχεται να προκαλέσετε ατύχημα.

Στροφή ενός ρυμουλκούμενου

Εάν ρυμουλκείτε ένα ρυμουλκούμενο, θα πρέπει να εξετάσετε το ρυμουλκό κατά τη στροφή, ιδιαίτερα τις στροφές δεξιά. Όπως και να γυρίσετε ένα καροτσάκι, θα πρέπει να κατευθυνθείτε στη διασταύρωση περισσότερο από ό, τι συνηθίζατε πριν αρχίσετε να κάνετε τη σειρά σας. Η διαφορά που θα συναντήσετε είναι το ρυμουλκό ρυμουλκούμενο, αν και πάντα τόσο ελαφρώς.

Αυτή η κλίση μπορεί να είναι αρκετή για να μετακινήσετε το ρυμουλκούμενο σας στις λωρίδες δίπλα σε σας προκαλώντας ατύχημα ή χτύπημα πεζού, αν δεν είστε προσεκτικοί.

Αυτό είναι που εξασφαλίζει σωστά την πρόσδεσή σας σωστά έρχεται σε πρακτικό. Αν η σύσφιξή σας δεν είναι τόσο σφιχτή όσο θα έπρεπε, το ρυμουλκούμενο σας μπορεί να αρχίσει να κινείται προς τα αριστερά όταν γυρνάει δεξιά εισχωρώντας στην αριστερή λωρίδα και αντίστροφα.

Αν το χτύπημά σας είναι πολύ σφιχτό, το ρυμουλκούμενο σας μπορεί να μην γυρίζει όσο πιο ομαλά θέλετε.

Αυτό είναι ένα από εκείνα τα πράγματα που δεν θα ξέρεις συμβαίνει μέχρι να το κάνει, οπότε σημειώστε το όταν αρχίζετε τις σωστές στροφές, ώστε να μπορείτε να προσαρμόσετε το χτύπημά σας για να κάνετε ευκολότερη το μέλλον.

Pro Συμβουλή: Εάν διαπιστώσετε ότι παίρνετε υπερβολική κλίση προς την κατεύθυνση της άλλης όταν γυρίζετε, σκεφτείτε να επενδύσετε σε ένα διαφορετικό σύστημα αναστολής για να ξεπεράσετε τη διαφορά. Υπάρχουν πολλοί τύποι συστημάτων αναστολής. είναι θέμα εύρεσης του σωστού για τη ρύθμισή σας.

Η στροφή ενός ρυμουλκούμενου ή ενός αυτοκινούμενου χώρου απαιτεί κάποια πρακτική και να συνηθίσει στα θέματα της απόστασης που συνοδεύουν την κατοχή ενός οχήματος αναψυχής. Εκτελώντας τις στροφές σας, ειδικά τις σωστές σας, θα είστε σε θέση να κρίνετε πόσο μακριά θα πρέπει να είστε και να προσαρμόζετε ανάλογα στα ταξίδια σας.