Γιατί η ύλη για πόσιμο νερό σε RVers;

Μια ματιά στο τι είναι το πόσιμο νερό και γιατί έχει σημασία για το RVers

Σε RVing και κάμπινγκ, μπορείτε να έρθετε με όρους που μπορεί να είναι σαφείς στην καθημερινή σας RVer ή τροχόσπιτο, αλλά ίσως να είναι και οι Έλληνες σε νεοσύλλεκτους RVers ή outsiders. Ας φανταστούμε αυτό το σενάριο: τραβάτε ένα κάμπινγκ και αρχίζετε τις συνδέσεις RV, αλλά βλέπετε δύο διαφορετικές βρύσες για το νερό. Μια μέρα πόσιμη ενώ οι άλλες δηλώνουν μη πόσιμο. Τι σημαίνουν αυτοί οι δύο όροι και τι πρέπει να συνδέσετε; Ας πάρουμε κάποιους όρους κάτω pat έτσι μπορείτε να ξέρετε ακριβώς τι σημαίνει πόσιμο σημαίνει.

Τι είναι το πόσιμο νερό και γιατί έχει σημασία για το RVers;

Ο κύριος όρος που αξιολογούμε εδώ είναι πόσιμο, έτσι τι σημαίνει αυτό; Τι εάν σας είπα ότι στο προηγούμενο σενάριο οι δύο βρύσες χαρακτηρίζονταν ως πόσιμο νερό και απόβλητα; Θα ήταν πιο λογικό; Λοιπόν, αυτό είναι που σημαίνει πόσιμο.

Πόσιμο σημαίνει ότι κάτι είναι ασφαλές για να πιει. Θα μπορούσατε να βάλετε το στόμα σας ακριβώς κάτω από μια βρύση με την ονομασία πόσιμο και ποτό από αυτό. Το πόσιμο δεν σημαίνει πάντοτε ότι το νερό έχει περάσει από ένα σύστημα διήθησης άνθρακα επτά σταδίων, αλλά έχει περάσει κάποιου είδους καθαρισμού και για όλους τους σκοπούς και τους σκοπούς, είναι ασφαλές για τους ανθρώπους να καταναλώνουν.

Πόσιμο νερό σε RV

Ένας RV είναι μια μονάδα κατοικίας σε τροχούς και οποιοσδήποτε βιώσιμος χώρος διαβίωσης μπορεί να χρειαστεί κατάλληλο πόσιμο νερό. Στην περίπτωση του RV αυτό το νερό ξεπλένεται και διατηρείται στη δεξαμενή γλυκού νερού, αυτή η δεξαμενή μπορεί να αναφέρεται ως δεξαμενή λευκού νερού, δεξαμενή γλυκού νερού ή δεξαμενή πόσιμου νερού αλλά τελικά όλοι αυτοί οι διαφορετικοί όροι σημαίνουν το ίδιο ότι το νερό που αποθηκεύεται σε αυτή τη δεξαμενή είναι κατάλληλο για κατανάλωση από τον άνθρωπο, όπως το μαγείρεμα, τον καθαρισμό ή το ποτό.

Κάθε φορά που συνδέετε τη δεξαμενή γλυκού νερού σε μια παροχή νερού πρέπει να βεβαιωθείτε ότι το νερό που εισάγετε είναι πόσιμο νερό. Εάν δεν το κάνετε αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει πολλές ασθένειες και στη χειρότερη περίπτωση να οδηγήσει σε θάνατο. Οι βρύσες που δεν προορίζονται για κατανάλωση από τον άνθρωπο χαρακτηρίζονται σχεδόν πάντοτε ως λύματα ή μη πόσιμα ύδατα.

Κρατήστε τη δεξαμενή γλυκού νερού μακριά από αυτά.

Pro Συμβουλή: Εάν δεν είστε σίγουροι για την ποιότητα του νερού σε ένα πάρκο RV ή κάμπινγκ , ρωτήστε! Οι περισσότεροι σας ενημερώνουν μπροστά από το χρόνο ποιες πηγές νερού είναι πόσιμες. Εάν είστε boondocking, θα πρέπει να φέρει μαζί σας πηγή πόσιμου νερού.

Τι γίνεται με τα άλλα μου δεξαμενές;

Στην περίπτωση γεμίσματος, οι RVers γενικά πρέπει μόνο να ανησυχούν για την πλήρωση των δεξαμενών γλυκού νερού. Η δεξαμενή γκρίζου νερού θα γεμίσει με φρέσκο ​​νερό που πηγαίνει κάτω από την αποστράγγιση από πηγές που δεν θα οδηγήσουν σε μεγάλη μόλυνση όπως νεροχύτη ή ντους. Αν και δεν είναι τόσο επιβλαβές όσο το μαύρο νερό, το γκρίζο νερό εξακολουθεί να μην είναι πόσιμο και δεν προορίζεται για ανθρώπινη κατανάλωση. Χρησιμοποιήστε το γκρίζο νερό για να πλύνετε το RV, κάντε κάποια πλυντήρια ή καθαρά πιάτα, απλά να θυμάστε ότι είναι ακατάλληλο για κατανάλωση.

Αυτό μας φέρνει στη δεξαμενή μαύρου νερού. Κανένα μέρος της δεξαμενής μαύρου νερού δεν πρέπει ποτέ να θεωρείται πόσιμο ή ακόμα και κοντινό στο πόσιμο, στην πραγματικότητα, αν το νερό αγγίζει ακόμη και τη δεξαμενή μαύρου νερού, θα πρέπει να θεωρείται λυματολάσπη, ακόμη και αν ξεπλένετε τις μαύρες δεξαμενές νερού μετά από μια αποστείρωση.

Pro Συμβουλή: Να θυμάστε πάντα να χάνετε τις μαύρες δεξαμενές όταν είναι γεμάτες ή προτού να χτυπήσετε το δρόμο. Το τελευταίο πράγμα που θέλετε είναι μια μαύρη διαρροή δεξαμενής που μπορεί να προκαλέσει προβλήματα για το σύστημα αποχέτευσης RV και καθαρό νερό.

Πώς μπορώ να μάθω αν το αμφίβολο νερό είναι πόσιμο;

Το νερό δεν θα προέρχεται πάντοτε από μια χαρακτηρισμένη βρύση, ειδικά στις περιπέτειες εκτός του δικτύου RV . Υπάρχουν έτοιμες δοκιμές για να διαπιστωθεί αν το πόσιμο νερό είναι ασφαλές. Βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει λίγο πριν πάτε σε ένα ταξίδι, όπου ξέρετε ότι θα πρέπει να μαζεύετε νερό από μια αμφισβητήσιμη πηγή, ανεξάρτητα από το είδος του συστήματος διήθησης που έχει ο RV σας. Δεν θα μπορείτε να απολαύσετε το ταξίδι σας εάν είστε άρρωστοι από μολυσμένο νερό.

Πατήστε το νερό από τις πηγές πόσιμου νερού και γνωρίστε τις δεξαμενές σας, ώστε να έχετε κάποια υψηλή ποιότητα H2O στις περιπέτειες RV σας.