Ένας οδηγός RVer για τη διαδρομή 101

Τι να κάνετε και τι να μείνετε όταν ο δρόμος σκοντάφτει τη διαδρομή 101

Το US Route 101 είναι μία από τις πιο ιστορικές εθνικές οδούς της Αμερικής. Τεντώνοντας από το Λος Άντζελες, Καλιφόρνια βόρεια στην καρδιά της Ολυμπίας, Ουάσιγκτον, είστε σίγουροι ότι θα δείτε μερικές από τις πιο όμορφες τοποθεσίες κατά μήκος της εθνικής οδού της ακτής του Ειρηνικού. Με περισσότερα από 1500 μίλια για να εξερευνήσετε, υπάρχει κάτι για όλους σε αυτή τη δυτική ακτή περιπέτεια.

Υπάρχουν πολλά πράγματα να κάνετε κατά μήκος της δυτικής ακτής όταν οδηγείτε πάνω και κάτω την ιστορική διαδρομή 101.

Ας δούμε μερικά από τα μέρη που πρέπει να δείτε και πού να μείνετε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας στο El Camino Real μέσω της Καλιφόρνιας, του Όρεγκον και της Ουάσινγκτον.

Μια σύντομη ιστορία της διαδρομής 101

Η ιστορική διαδρομή ήταν μια από τις πρώτες εθνικές οδούς της Αμερικής και ολοκληρώθηκε για πρώτη φορά το 1926. Σκοπός της ήταν να μεταφέρει τους ταξιδιώτες σε όλη τη δυτική ακτή από το νότιο άκρο της στο Σαν Ντιέγκο μέχρι την Ολυμπία Ουάσιγκτον. το σημερινό νότιο άκρο βρίσκεται στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνια. Αν και ο αυτοκινητόδρομος αντικαταστάθηκε εν μέρει από το Interstate 5 και άλλους σύγχρονους δρόμους, η Route 101 χρησιμοποιείται ακόμα συχνά από τους ντόπιους και τους τουρίστες. Ο αυτοκινητόδρομος έχει κάνει την ποπ κουλτούρα μέσω τραγουδιών, ταινιών και ακόμη και βιντεοπαιχνιδιών.

3 από τα πιο συναρπαστικά μέρη για να πάτε κατά μήκος της διαδρομής 101

Λεωφόρος των Γίγαντων: Βόρεια Καλιφόρνια

Η εύστοχα ονομασμένη λεωφόρος των γιγάντων είναι ένας δρόμος δύο λωρίδων που δρομολογεί μέσα από ένα δάσος Coast Redwoods.

Αν και τώρα ονομάζεται California State Route 254, η λεωφόρος των γιγάντων είναι μέρος της ιστορικής διαδρομής των ΗΠΑ 101 και τρέχει παράλληλα με το μοντέρνο 101. Το αυτοκίνητο προσφέρει υπέροχη θέα στα ιστορικά δρομάκια και τρέχει κατά μήκος του όμορφου ποταμού Eel. Υπάρχουν πολλά σημεία κατά μήκος της διαδρομής, όπου μπορείτε να ξεκουραστείτε, να πικνίκ ή να σταματήσετε για να κάνετε πεζοπορία, βόλτα με ποδήλατο ή ακόμα και να κολυμπήσετε.

Ecola State Park: Παραλία Cannon, OR

Βρίσκεται έξω από το 101, το Ecola Beach είναι ένα must-see ενώ ταξιδεύετε κατά μήκος της ακτής του Όρεγκον. Αυτό το διάσημο πάρκο έχει μερικές τεράστιες απόψεις των εννέα μιλίων της ακτογραμμής, εγκαταλειμμένα φάρους, δάση, όρμους, προβλήτες και πολλά άλλα. Ο Lewis και ο Clark μιλούσαν μάλιστα με την Native Americas για το blubber φάλαινας σε αυτό που αργότερα θα γινόταν το Ecola State Park. Ο Κλάρκ είπε την άποψη:

"... Οι μεγαλόπρεπες και πιο ευχάριστες προοπτικές που τα μάτια μου έλεγαν ποτέ".

Υπάρχουν μίλια μονοπατιών που μπορείτε να εξερευνήσετε το πάρκο με. Βεβαιωθείτε ότι έχετε φτάσει στην κορυφή του Tillamook Head για μερικές από τις καλύτερες προβολές. Εάν είστε τυχεροί, ενδέχεται να εντοπίσετε φάλαινες που μεταναστεύουν κατά μήκος της ακτής.

Βρόχος Ολυμπιακής Χερσονήσου: Βορειοδυτική Ουάσινγκτον

Αυτός ο βρόχος 330 μιλίων κατατάσσεται ως ένας από τους δίσκους της National Geographic μιας ζωής. Συνενώνεστε στον βρόχο του 101 και σύντομα μεταφέρονται στον μοναδικό κόσμο της βορειοδυτικής Ουάσινγκτον. Σταματήστε για μια πεζοπορία στο δάσος Hoh Rainforest για να πάρετε τις απόψεις των 300-πόδι-ψηλό κώνους ή να αρπάξει τα κιάλια σας για να δείτε τη χλωρίδα και την πανίδα στο εθνικό καταφύγιο άγριας ζωής κοντά Grays Harbour. Αν θέλετε να αξιοποιήσετε στο έπακρο το βρόχο της Ολυμπιακής Χερσονήσου, αφήστε τον εαυτό σας αρκετό χρόνο για κατασκήνωση, πεζοπορία και πολλά άλλα, συνιστούμε τουλάχιστον μια εβδομάδα.

3 από τα καλύτερα μέρη για διαμονή κατά μήκος της διαδρομής 101

Εδώ είναι τα τρία κορυφαία πάρκα RV μου για μερικά όμορφα μέρη για να σταματήσω για μερικές ώρες ή μερικές μέρες καθώς ταξιδεύετε κατά μήκος του 101.

Redwoods RV Resort: Crescent City, Καλιφόρνια

Έχουμε παρουσιάσει αυτό το πάρκο RV πριν, και υπάρχει ένας λόγος που το έκανε πίσω σε μία από τις λίστες μας. Το Redwoods RV Resort βρίσκεται ακριβώς δίπλα στην αμερικανική διαδρομή 101 και διαθέτει όλες τις σύγχρονες ανέσεις που χρειάζονται οι RVers, όπως πλήρεις συνδέσεις χρησιμότητας, πλυντήριο και εγκαταστάσεις ντους σε μεγάλα μαξιλάρια RV. Το πάρκο διαθέτει επίσης Wi-Fi, κατασκήνωση κατασκήνωσης, πάρκο κατοικίδιων ζώων, και ακόμη και μια περιοχή πλύσιμο σκύλου. Βρίσκεστε ακριβώς στο κατώφλι του Εθνικού Πάρκου Redwood, στην ακτή του Ειρηνικού, σε πολλά κρατικά πάρκα και σε πολλά άλλα αξιοθέατα. Αυτό το πάρκο είναι ιδανικό για ταξίδια κατά μήκος του 101.

Tillamook Bay Center RV Park: Tillamook, OR

Η υπνοδωμάτιο μικρή πόλη Tillamook βρίσκεται ακριβώς έξω από το 101 και είναι ένα εξαιρετικό σημείο ανάπαυσης για να κάνει μερικά αξιοθέατα.

Το ίδιο το πάρκο RV διαθέτει όλες τις ανέσεις του δημιουργού που θα χρειαστείτε με πλήρεις συνδέσεις χρησιμότητας, πλυντήρια και ντουζιέρες, δωρεάν καλώδιο και πρόσβαση Wi-Fi. Όλοι οι χώροι έρχονται επίσης με χώρο για πικ-νικ και πυρκαγιές βρίσκονται σε όλο το κάμπινγκ. Το Tillamook Bay Center RV Park είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να πηδήσετε για να εξερευνήσετε τις ακτές του Όρεγκον, συμπεριλαμβανομένου του Ecola State Park, του Δασικού Κέντρου Tillamook και του Three Sces Scenic Loop. Εάν θέλετε να παραμείνετε στο σπίτι για λίγο και δεν έχετε δυσανεξία στη λακτόζη, επισκεφθείτε το Tillamook Cheese Factory ή την Blue Heron Cheese Company.

Πιρούνια 101 RV Park: Πιρούνια, WA

Θα απολαύσετε την πόλη Forks ακόμα κι αν δεν έχετε ακούσει για το Λυκόφως. Το Forks 101 RV Park είναι ένα μικρό πάρκο RV με πλήρεις συνδέσεις, ντους και εγκαταστάσεις πλυντηρίου και δωρεάν Wi-Fi. Το πάρκο προσφέρει επίσης αίθουσα αναψυχής, επιχειρηματικό κέντρο, χώρους για πικνίκ, σχάρες και επί τόπου διαχείριση. Το Forks 101 βρίσκεται σε βολική τοποθεσία κοντά σε καταστήματα παντοπωλείου και υλικού για την ανανέωση. Χρησιμοποιήστε το Forks 101 ως ένα άλμα για να εξερευνήσετε το Εθνικό Ολυμπιακό Πάρκο και το Δάσος. Υπάρχουν επίσης πολλά τροπικά δάση, παραλίες και ακρωτήρια για να δείτε. Φυσικά, αν θέλετε να αξιοποιήσετε το εσωτερικό βαμπίρ σας, η πόλη Forks παρέχει περιηγήσεις Twilight.

Ένα από τα καλύτερα μέρη οποιουδήποτε οδικού ταξιδιού είναι αυτό που κάνετε κατά μήκος του δρόμου. Είτε αποφασίζετε να εξερευνήσετε ολόκληρη την διαδρομή μήκους 1500 μιλίων της διαδρομής 101 ή τμήματα της, διερευνήστε τις συγκεκριμένες περιοχές στις οποίες βρίσκεστε για πιο λεπτομερείς οδηγούς για το πού να μείνετε, τι να κάνετε και αφήστε την περιπέτεια να σας καθοδηγήσει.