Πού να πάτε Ιστιοπλοΐα και βαρκάδα στη Νέα Καληδονία

Αν ψάχνετε για ιστιοπλοϊκές διακοπές ή ιστιοπλοϊκές διακοπές στο Νότιο Ειρηνικό, μια από τις καλύτερες επιλογές είναι η Νέα Καληδονία . Περιτριγυρισμένο από τον δεύτερο μεγαλύτερο ύφαλο του κόσμου, αυτό είναι ένας τεράστιος χώρος με αξιοθέατα της ζωής που αξίζει να εξερευνήσετε. Η ακτή του κυριότερου νησιού είναι διάστικτη με αρκετά αγκυροβόλια και υπεράκτιες υπάρχουν δεκάδες νησιά προς κάθε κατεύθυνση.

Εδώ είναι οι μεγάλες περιοχές πλεύσης για να εξερευνήσετε με βάρκα:

Noumea και Surrounds

Η Νουμέα είναι η επαρχιακή πρωτεύουσα της Νέας Καληδονίας και φιλοξενεί πάνω από τα δύο τρίτα του πληθυσμού. Βρίσκεται στη νοτιοδυτική ακτή και αποτελεί το κύριο σημείο αναχώρησης για εκδρομές με σκάφη αναψυχής. Είναι μια μεγάλη περιοχή για να εξερευνήσετε για μικρότερα ταξίδια, με πολλά ενδιαφέροντα μέρη για να επισκεφθείτε σε μικρή απόσταση από το λιμάνι Noumea.

Υπάρχουν αρκετά μικρά νησιά που προσφέρουν προστατευμένες αγκυροβόλια για ημερήσιες ή βραδινές διαμονές. Περιλαμβάνουν:

Το νησί Amadee (Ilot Amadee): Μολονότι απέχει μόνο 400 μέτρα, το νησί διαθέτει ένα εντυπωσιακά ορατό φάρο 65 μέτρων που παρέχει πλοήγηση σε ένα από τα τρία μοναδικά φυσικά σπασίματα του εξωτερικού υφάλου της λιμνοθάλασσας (το διάλειμμα που ονομάζεται Passage Boulari δεν είναι μακριά από εδώ). Το Amadee απέχει μόλις 15 μίλια (24 χιλιόμετρα) από το Noumea, καθιστώντας έτσι ένα ιδανικό ημερήσιο ταξίδι. Κατά τη διάρκεια της ημέρας μπορεί να είναι αρκετά γεμάτο με τους επισκέπτες (τόσο το κρουαζιερόπλοιο Mary D και το Amadee Diving Club βρίσκονται εκεί), αλλά είναι διασκεδαστικό να περπατήσετε γύρω από το νησί και να πάρετε τα 247 σκαλοπάτια στην κορυφή του φάρου για μια καταπληκτική θέα .

Signal Island (Ilot Signal): Πρόκειται για ένα μικρό και έρημο νησί λίγο βόρεια του νησιού Amadee. Υπάρχει μια προβλήτα και αρκετές αγκυροβόλια στη βόρεια πλευρά. Το ψαροντούφεκο είναι εξαιρετικό σε αυτή την πλευρά και το νησί έχει ένα μονοπάτι της φύσης που αξίζει επίσης να εξερευνήσετε.

Ilot Maitre: Το χαρακτηριστικό γνώρισμα αυτού του νησιού είναι η σειρά των υπεράκτιων μπανγκαλόου.

Είναι μέρος του L'Escapade Resort που καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος του νησιού. Υπάρχει καλό ψαροντούφεκο και αγκυροβόληση κοντά στα μπανγκαλόου.

Νότια ακτή: Noumea στον κόλπο Prony

Το νοτιοδυτικό τμήμα της Grande Terre, το κύριο νησί της Νέας Καληδονίας, είναι γεμάτο με μικρούς κόλπους, από τους οποίους ο καλύτερος είναι ο κόλπος Prony στο νότιο άκρο. Αυτός είναι ένας μεγάλος κόλπος με πολλά μεγάλα αγκυροβόλια και καταφύγιο σε όλους τους ανέμους.

Απλά offshore είναι Ile Ouen. Αυτό το νησί αποτελεί το ιδανικό σημείο στάσης μεταξύ της Νουμέα και του Νήσου των Πίνων στα νότια. Το νησί, όπως και η ηπειρωτική χώρα σε αυτήν την περιοχή, δείχνει τις ξεχωριστές αποδείξεις της εξόρυξης. Στην πραγματικότητα, ένα από τα τρία τεράστια μεταλλεία νικελίου της Νέας Καληδονίας βρίσκεται κοντά στον κόλπο Prony στο Goro. Το ορυχείο απασχολεί πάνω από 6000 άτομα και λειτουργεί 24 ώρες την ημέρα.

Μεταξύ του κόλπου Prony και του Ile Ouen βρίσκεται το κανάλι Woodin. Εκτός από το γεγονός ότι προσφέρει μια μεγάλη ιστιοπλοΐα, αυτό είναι ένα αγαπημένο μέρος για την ανίχνευση φάλαινες που μετακινούνται εδώ μεταξύ Ιουλίου και Σεπτεμβρίου.

Isle of Pines

Αυτό ονομάστηκε Κόσμημα της Νέας Καληδονίας και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι είναι εικόνα-καρτ ποστάλ-τέλεια με πανέμορφους υφάλους, λευκές αμμώδεις παραλίες σε σκόνη και σχεδόν απίθανα τυρκουάζ νερά. Το όνομά του δόθηκε από τον Captain Cook όταν επισκέφθηκε για πρώτη φορά εδώ το 1774, από τα μοναδικά πεύκα που βλέπουν σε όλο το νησί.

Είναι ο πιο δημοφιλής τουριστικός προορισμός στη Νέα Καληδονία έξω από τη Νουμέα και επισκέπτεται όλο και περισσότερο κρουαζιερόπλοια.

Το νησί είναι ένα καλό διήμερο ταξίδι (62 μίλια / 100 χιλιόμετρα) από το Νουμέα και απαιτεί προσεκτική πλοήγηση με υφάλους με μερικές δύσκολες στιγμές. Μόλις εκεί, όμως, είναι απλά μια περίπτωση να κάνετε το δρόμο σας γύρω από το νησί και ρίχνοντας άγκυρα σε οπουδήποτε παίρνει φαντασία σας.

Τα νότια και δυτικά μέρη του νησιού είναι τα πιο κατοικημένα με πολλές όμορφες παραλίες. Υπάρχει ένα θέρετρο Meridian πέντε αστέρων στο Oro Bay (Baie d'Oro), το πιο πολυτελές στο νησί και το κορυφαίο θέρετρο της Νέας Καληδονίας τόσο για τη θέση και την ποιότητά του.

Μια από τις καλύτερες αγκυρώσεις στο νησί είναι ο κόλπος Gadji (Baie de Gadji) στο βόρειο άκρο. Υπάρχουν πολλά μικρά νησάκια που διασχίζουν την περιοχή και οι παραλίες είναι πανέμορφες.

Είναι επίσης αρκετά ερημωμένες τις περισσότερες φορές.

Η νότια λιμνοθάλασσα

Η μεγάλη έκταση του ύδατος στα δυτικά και στα νότια της Νήσου των Πίνων εκτείνεται στα εξωτερικά σημεία της λιμνοθάλασσας. Είναι μια μεγάλη περιοχή, αλλά είναι ένα από τα καλύτερα διατηρημένα μυστικά στη Νέα Καληδονία και ακόμη και στην ιστιοπλοΐα στον Νότιο Ειρηνικό. Δεν έρχονται εδώ πολλές βάρκες, γι 'αυτό είναι μια εντελώς παρθένα και μαγευτική περιοχή - και πιθανότατα θα έχετε κάθε αγκυροβόλιο στον εαυτό σας.

Υπάρχουν πολλά μικρά νησιά και η προσέγγιση τους περιορίζεται μόνο από το χρόνο που έχετε και πόσο μακριά θέλετε να ταξιδέψετε. Δηλώνουμε ότι οι αποστάσεις δεν είναι απολύτως τεράστιες και από τον Ilot Koko στο νοτιότερο σημείο είναι περίπου τρεις ημέρες πλεύση πίσω στο Noumea.

Μερικά από τα κυριότερα σημεία της περιοχής ιστιοπλοΐας του Southern Lagoon είναι:

Ilot Koko: Ένα μικρό και απομακρυσμένο νησί στο νότιο άκρο της λιμνοθάλασσας. Αυτό και το αρχιπέλαγος Belep στα βόρεια της ηπειρωτικής Νέας Καληδονίας είναι τα μόνα σπίτια στον κόσμο στο θαυμάσιο θαλάσσιο πουλί, το Fou Ra Pieds Rouge (το οποίο μεταφράζεται ως το «τρελό πουλί με κόκκινα πόδια»).

Ilot Tere: Μην πείτε σε κανέναν για αυτό το νησί! Η αγκυροβόληση στα βόρεια του νησιού είναι ένα απίστευτο σημείο με ένα διάλειμμα στον ύφαλο δημιουργώντας μια πανέμορφη λευκή αμμώδη παραλία και κρυστάλλινα νερά.

Τα πέντε νησιά: Πρόκειται για ένα σύμπλεγμα πέντε μικρών νησιών, τον Ilot Ua, τον Ilot Uatio, τον Ilot Uaterembi, τον Ilot N'ge και τον Ilot Gi. Όλα προσφέρουν ασφαλή αγκυροβόλια και καταφύγιο - και ακόμα πιο όμορφες παραλίες και κοραλλιογενείς υφάλους.

Ilot Kouare: Πρόκειται για ένα ακόμη υπέροχο νησί με ντεμπούτο και ένα καλό νυχτερινό αγκυροβόλιο (στη βόρεια πλευρά). Είναι μέσα σε ένα ημερήσιο πανί της Noumea.

Άλλοι Κρουαζιέρες

Αν έχετε περισσότερο χρόνο, άλλες περιοχές ιστιοπλοΐας είναι η ανατολική πλευρά του Grande Terre (συμπεριλαμβανομένων των Νησιών Loyalty), τα νησιά Belep στα βόρεια και ακόμη και το Βανουάτου (αυτό περιλαμβάνεται στην περιοχή charter από τις εταιρείες ναυσιπλοΐας της Νέας Καληδονίας). Αλλά οι περιοχές που αναφέρονται παραπάνω έχουν τα πάντα για να σας κρατήσουν ως κατειλημμένους - και ενθουσιασμένοι - όπως θα μπορούσατε ενδεχομένως να θέλετε.