Τι να δείτε και να κάνετε στη Noumea

Τα κορυφαία πράγματα που μπορείτε να απολαύσετε στη Νουμέα της Νέας Καληδονίας

Για διακοπές ή διακοπές στη Νέα Καληδονία, η Νουμέα θα είναι πιθανώς η πρώτη σας στάση. Ως επαρχιακή πρωτεύουσα της Νέας Καληδονίας, όπου κατοικούν τα δύο τρίτα του πληθυσμού, η πόλη διαθέτει μια τεράστια ποικιλία από μέρη για επίσκεψη και πράγματα που πρέπει να κάνετε. Εδώ είναι μια λίστα με μερικά από τα καλύτερα.

Περπάτημα και πεζοπορία

Anse Vata και Baie de Citron

Αυτές είναι οι δύο καλύτερες παραλίες του Νουμέα, που χωρίζονται από ένα μικρό ορεινό χωριό και κοντά στα ξενοδοχεία και τα θέρετρα της πόλης.

Το καλύτερο σημείο βρίσκεται στο βόρειο άκρο του Anse Vata (κοντά στο Royal Chateau Royal (πρώην Royal Tera) και το Meridian resorts) όπου η παραλία βρίσκεται πίσω από το δρόμο.

Ouen Toro Lookout

Σε μικρή απόσταση με το αυτοκίνητο από το Anse Vata, η επιφυλακή προσφέρει θέα 360 μοιρών στην πόλη και στην ακτογραμμή. Υπάρχουν επίσης πολυάριθμα μονοπάτια για να εξερευνήσετε στην περιοχή, συμπεριλαμβανομένης μιας διαδρομής που ξεκινάει κοντά στο βόρειο άκρο της παραλίας Anse Vata.

Κολύμπι, ψαροντούφεκο, ήλιο και θάλασσα

Amedee Lighthouse

Πάρτε το πλοίο MaryD στο Amedee Lighthouse για μια ημερήσια εκδρομή σε αυτόν τον ψηλό φάρο σε ένα πολύ μικρό αλλά πανέμορφο νησί, μόλις 24 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Noumea.

Καταδύσεις με Aquanature

Αυτή η μισή μέρα ή η πλήρης ημερήσια εκδρομή θα σας δείξει μερικούς από τους καλύτερους υφάλους και τη θαλάσσια ζωή στη λιμνοθάλασσα της Νέας Καληδονίας.

Νησί πάπρικας (L'ile aux canards)

Απλά offshore, και προσβάσιμο με θαλάσσιο ταξί από την παραλία Ansa Vata, μπορείτε να κολυμπήσετε, να κολυμπήσετε με αναπνευστήρα ή να απολαύσετε κάποια καφετέρια σε αυτό το μικροσκοπικό νησί.

Φύση

Ενυδρείο Νουμέα

Μάθετε για τη θαλάσσια ζωή της Νέας Καληδονίας, το 70% των οποίων δεν βρίσκεται σε κανένα άλλο μέρος του κόσμου.

Ζωολογικός κήπος Michel-Corbasson και δασικό πάρκο

Μια μεγάλη συλλογή από την καταπληκτική άγρια ​​φύση της Νέας Καληδονίας.

Όπως και η θαλάσσια ζωή, μεγάλο μέρος της χλωρίδας και της πανίδας είναι μοναδικό στο αρχιπέλαγος.

Ιστορία και Πολιτισμός

Πολιτιστικό κέντρο Tjibaou

Αυτή η μαγευτική δομή, εμπνευσμένη από τον γηγενή πολιτισμό Kanak, στεγάζει μία από τις σημαντικότερες συλλογές της ιστορικής και σύγχρονης μελανεσιανής τέχνης στον κόσμο. Επιτρέψτε επίσης να εξερευνήσετε τα όμορφα εδάφη.

Μουσείο Νουμέα

Αυτό εντοπίζει την ανάπτυξη του Noumea από την προ-ευρωπαϊκή μέχρι τη σύγχρονη εποχή με συναρπαστικές οθόνες και εκθέματα.

Μουσείο της Νέας Καληδονίας

Αυτό το μουσείο υπογραμμίζει την κουλτούρα και την ιστορία του Κανακού και άλλων φυλετικών πολιτισμών του Ειρηνικού.

Ναυτικό μουσείο

Μια ματιά στην ιστορία και την περιπέτεια στη σχέση της Νέας Καληδονίας με τη θάλασσα, συμπεριλαμβανομένων των ζωντανών απολογισμών των εμπόρων και των λεπτομερειών των πολυάριθμων ναυαγίων που βρήκαν τον δρόμο τους στον δεύτερο μεγαλύτερο ύφαλο του κόσμου.

Σημείωση : Αγοράστε ένα δελτίο φύσης και πολιτισμού για προεξοφλημένη είσοδο στους έξι παραπάνω χώρους. Τα εισιτήρια διατίθενται από οποιαδήποτε τοποθεσία ή από κέντρα παροχής τουριστικών πληροφοριών.

Ο καθεδρικός ναός του Αγίου Ιωσήφ

Χτισμένο το 1890, αυτός ο γοτθικός καθεδρικός ναός βρίσκεται σε ένα από τα ωραιότερα κτήρια της Νουμέα. Βρίσκεται σε μικρή απόσταση με τα πόδια από το κέντρο της πόλης.

Τρόφιμα και κρασί

La Cave Wine Shop

Η καλύτερη επιλογή από καλό κρασί στο Noumea με μια σειρά από καλά επιλεγμένα (και σε λογικές τιμές) κρασιά από τις μεγάλες περιοχές της Γαλλίας. Υπάρχουν κρασιά από άλλες χώρες.

Chocolat Morand

Δείτε τις νοστιμιές από σοκολάτα που γίνονται μέσα από το παράθυρο αυτού του καταστήματος σοκολάτας υψηλής ποιότητας στο Noumea's Quartier Latin. Υπάρχει μια εκθαμβωτική σειρά από όμορφα κέικ και σοκολάτα αντιμετωπίζει προς πώληση.

Αγορά Νουμέα

Αυτό λειτουργεί καθημερινά από τις 6 το πρωί έως το μεσημέρι και διαθέτει μια τεράστια ποικιλία από φρέσκα ψάρια, κρέας, λαχανικά και άλλα τρόφιμα, όλα σε λογικές τιμές.

Σούπερ μάρκετ Johnston

Επισκεφθείτε αυτό (ή οποιοδήποτε άλλο σούπερ μάρκετ Noumea για αυτό το θέμα) και αρπάξτε λίγο τυρί, γαλλικό ψωμί και ένα μπουκάλι κρασί για ένα αξέχαστο και πολύ ανέξοδο γεύμα στην παραλία.

Δείπνο και Ψυχαγωγία

Εστιατόρια Baie de Citron και Anse Vata.

Αυτή είναι η καφετέρια της Noumea και υπάρχουν πολλά εξαιρετικά μέρη για να διαλέξετε.

Εικόνες της Noumea

Noumea Διαμονή

Ο Liam Naden και ο Malene Holm ταξίδεψαν στη Νέα Καληδονία με την περιποίηση του Aircalin και του New Caledonia Tourism.