Τα καλύτερα εστιατόρια στο Guayaquil του Ισημερινού

Η παράκτια πόλη Guayaquil είναι ένα από τα σημαντικότερα λιμάνια του Εκουαδόρ. Είναι επίσης το σπίτι για μερικά από τα καλύτερα θαλασσινά διαθέσιμα στη χώρα, που σημαίνει ότι προσφέρει μερικά από τα καλύτερα εστιατόρια στον Ισημερινό και δεν πρέπει να χάσετε από τους λάτρεις των τροφίμων.

Όπως πολλοί από τη Νότια Αμερική, το ceviche είναι ένα από τα πιο δημοφιλή πιάτα με ψάρι στα εστιατόρια με θαλασσινά του Guayaquil, όπου τα ψάρια μαριναρίζονται σε χυμούς εσπεριδοειδών, ενώ το ψαροκάικα encebollado είναι επίσης ένα πολύ δημοφιλές και νόστιμο πιάτο.

Ως κοσμοπολίτικη πόλη, υπάρχουν πολλά διαφορετικά είδη κουζίνας που προσφέρονται εδώ, αλλά μια επίσκεψη στο Guayaquil χωρίς να δοκιμάσετε την τοπική κουζίνα θα ήταν μια μεγάλη ευκαιρία που χάσαμε.

Marrecife Marisqueria

Αυτό το εστιατόριο μπορεί να μην είναι η πιο προσιτή επιλογή στο Γκουαγιακίλ, καθώς βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από το κέντρο της πόλης, αλλά σίγουρα είναι μια από τις καλύτερες επιλογές για όσους αναζητούν αυθεντική γεύση από τον Ισημερινό.

Αναμφισβήτητα ένα από τα πιο δημοφιλή εστιατόρια του Εκουαδόρ, η τραπεζαρία είναι συχνά γεμάτη με τους ντόπιους του Γκουαγιακίλ να μπαίνουν στα υπέροχα πιάτα ψαριών. Υπάρχει μια ποικιλία από διαφορετικά ceviches που προσφέρονται στο μενού, ενώ ένα άλλο σπουδαίο σημείο είναι εδώ τα θαλασσινά σπαγγέτι, που είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ετοιμάσετε τα φρέσκα ψάρια που αλιεύονται στην περιοχή.

Lo Nuestro

Αυτό είναι ένα από τα πιο επιτυχημένα εστιατόρια του Ισημερινού στην πόλη με εξαιρετικά θαλασσινά που σερβίρονται σε ρουστίκ ατμόσφαιρα με όμορφα τραπέζια και υπέροχες διακοσμήσεις σε όλη την τραπεζαρία.

Όπως πολλά εστιατόρια στον Εκουαδόρ, το μενού είναι αρκετά εποχικό και οι καθημερινές προσφορές θα εξαρτηθούν από τα ψάρια ποιότητας που έχουν εισέλθει στον αλιευτικό στόλο εκείνη την ημέρα. Οι γαρίδες παίζουν σημαντικό ρόλο στο μενού και παρασκευάζονται με ποικίλους δημιουργικούς τρόπους, ενώ ένα πιάτο που δεν πρέπει να χάσετε είναι το θαυμάσιο λαβράκι που σερβίρεται με εξαιρετική σάλτσα καβουριού.

Ασία Ντε Κούβα

Αυτό το ασιατικό εστιατόριο βρίσκεται στην κεντρική περιοχή Urdesa του Guayaquil και έχει αναπτύξει μια καλή φήμη για την παραγωγή νόστιμης ποικιλίας ασιατικών πιάτων. Το κομψό και πολύχρωμο εσωτερικό δίνει στο εστιατόριο μια πολύ ωραία ατμόσφαιρα για δείπνο στο εστιατόριο, ενώ το μενού δημιουργικών ποτών διατηρεί τα πράγματα ενδιαφέροντα.

Οι επιδράσεις στο μενού περιλαμβάνουν ινδική, ταϊλανδέζικη και περουβιανή και οι έντονες γεύσεις στα πιάτα ποικίλλουν σημαντικά ανάλογα με τις διάφορες ασιατικές περιοχές που εμπνέουν κάθε πιάτο. Τα κυριότερα σημεία του μενού περιλαμβάνουν τον μαύρο τόνο που έχει κουλουριαστεί με σουσάμι, ενώ το χοιρινό σε σάλτσα adobo είναι επίσης ένα θαυμάσιο πιάτο που αξίζει να δοκιμάσετε.

Caracol Azul

Αυτό είναι ένα από τα πιο καλά εδραιωμένα εστιατόρια στο Guayaquil και βρίσκεται σε ένα κτήριο εμπνευσμένο από τη Γαλλία στο κέντρο της πόλης και αυτή η ευρωπαϊκή επιρροή μπορεί να δει και σε μερικά από τα πιάτα στο μενού.

Τα θαλασσινά κυριαρχούν στο μενού εδώ, και για όσους αγαπούν το χταπόδι, υπάρχουν διάφοροι τρόποι με τους οποίους μαγειρεύονται αυτά τα τοπικά αλιεύματα. Ένα άλλο από τα δημοφιλή συστατικά που θα βρείτε στο μενού είναι ο αστακός, και τόσο ο αστακός όσο και ο αστακός σε σάλτσα αμυγδάλου είναι εξαιρετικά πιάτα. Ο σεφ κάνει επίσης μια πολύ καλή γαρίδα ceviche, το οποίο είναι ένα άλλο παράδειγμα των θαυμάσιων θαλασσινών που μπορούν να δοκιμαστούν σε αυτό το τμήμα της χώρας.

Κόκκινο καβούρι

Παρόλο που υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι τροφίμων στον Ισημερινό, ανάλογα με την περιοχή, το όνομα του εστιατορίου είναι ένα πραγματικό giveaway για το είδος των τροφίμων που προσφέρονται. Η τοποθεσία είναι πολύ αφιερωμένη στα θαλασσινά πάρα πολύ, με πολλές δεξαμενές ψαριών μεταξύ των διακοσμήσεων γύρω από την τραπεζαρία.

Για όσους αναζητούν μια πολιτισμένη γεύση καβουριών τότε υπάρχουν νύχια που έχουν ήδη ξεφλουδιστεί για σας, αλλά το πραγματικό αστέρι της παράστασης είναι το κρεολικό καβούρι που σερβίρεται με καλαμπόκι και άλλα λαχανικά σε μια πολύ νόστιμη σάλτσα. Εάν τα καβούρια δεν είναι στη γεύση σας, τότε υπάρχουν και άλλα πιάτα με θαλασσινά και κρέας.