Συμβουλές και συμβουλές για το μοναδικό γονικό ταξίδι

Είτε είστε ένας μόνο γονέας σε διακοπές με τα παιδιά σας είτε απλά τυχαίνει να παίρνετε τα παιδιά σας σε ένα ταξίδι χωρίς το σύζυγό σας, οι γονείς που ταξιδεύουν σόλο με τα παιδιά αντιμετωπίζουν ειδικά προβλήματα. Ακολουθούν μερικές κορυφαίες συμβουλές που σας βοηθούν να διαχειριστείτε μόνοι σας με τα μικρά παιδιά:

Πετώντας με τα παιδιά
Η πτήση με τα παιδιά σε ρυμούλκηση είναι δύσκολη ακόμη και με δύο γονείς. Αλλά ένας σόλο γονέας που ζυγίζει παιδιά, αποσκευές και έγγραφα θα έχει σίγουρα τα χέρια του γεμάτα.

Κάνετε ό, τι μπορείτε για να εξαλείψετε την ανάγκη να παραμείνετε σε παρατεταμένες γραμμές. Βεβαιωθείτε ότι έχετε check-in online για την πτήση σας 24 ώρες πριν την αναχώρηση. Εκτυπώστε τις κάρτες επιβίβασης ή κατεβάστε την εφαρμογή κινητής τηλεφωνίας της εταιρείας σας, ώστε να έχετε εύκολη πρόσβαση στο τηλέφωνό σας.

Γνωρίστε τους κανόνες σχετικά με το είδος αναγνώρισης που εσείς και το παιδί σας ίσως χρειαστεί να πετάξετε .

Όταν περνάτε από την ασφάλεια του αεροδρομίου, φροντίστε να επιλέξετε τις λωρίδες οικογένειας, οι οποίες είναι συνήθως μικρότερες.

Έχετε καταλάβει πώς μπορείτε να φτάσετε από το αεροδρόμιο στο ξενοδοχείο σας αφού το αεροπλάνο σας προσγειωθεί; Πριν φύγετε από το σπίτι, αφιερώστε χρόνο για να ερευνήσετε εάν το ξενοδοχείο σας προσφέρει υπηρεσία μεταφοράς με λεωφορείο και άλλες επιλογές.

Επιλέγοντας Ξενοδοχεία φιλικά προς τα παιδιά
Τα περισσότερα ξενοδοχεία ισχυρίζονται ότι είναι φιλικά προς τα παιδιά, αλλά η απόδειξη είναι στο πουτίγκα. Κάντε την έρευνά σας εκ των προτέρων και αναζητήστε ξενοδοχεία που προσφέρουν τα εξής:

Όταν ταξιδεύετε μόνοι σας με τα παιδιά, αναζητήστε ξενοδοχεία που καθορίζουν τις τιμές τους βάσει "ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση" και όχι "ανά άτομο ανά διανυκτέρευση".

Η πλειοψηφία των ξενοδοχείων καθορίζει τις τιμές "ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση" και επιτρέπει μέχρι δύο ενήλικες και δύο παιδιά σε ένα standard δωμάτιο. Τα περισσότερα ξενοδοχεία Disney World Resort, για παράδειγμα, χρεώνουν την ίδια τιμή δωματίου για μέχρι τέσσερα άτομα. Ορισμένα ξενοδοχεία της Disney προσφέρουν ακόμη και δωμάτια για μεγαλύτερες οικογένειες μέχρι έξι άτομα .

Αλλά πολλά θέρετρα (ειδικά all-inclusive θέρετρα ) καθορίζουν τα ποσοστά τους με βάση την κατοχή δύο ενηλίκων. Ο ορίζοντας μονογονεϊκού ταξιδιού είναι το "ενιαίο τέλος συμπλήρωσης", το οποίο είναι ένας τρόπος για το ξενοδοχείο να έχει ουσιαστικά την ίδια τιμή δωματίου, ακόμη και αν μόνο ένας ενήλικας καταλαμβάνει το δωμάτιο. Ο μόνος γονέας χρεώνεται το ποσοστό "ανά άτομο" των $ 150 και χρεώνει επίσης ένα συμπλήρωμα 50 έως 100 τοις εκατό. Πώς λειτουργεί αυτή η συνήθης πρακτική της βιομηχανίας όταν ένας γονέας ταξιδεύει με ένα, δύο ή τρία παιδιά;

Πόσο ωραίο θα ήταν αν ο ενήλικας χρεωνόταν μόνο το κανονικό "ανά άτομο ανά διανυκτέρευση" και το παιδί πληρώνει μόνο την κανονική τιμή των παιδιών. Μερικά all-inclusive θέρετρα προσφέρουν αυτό το είδος διάλειμμα τιμών κατά τη διάρκεια ειδικών προσφορών σε χαμηλό όγκο φορές του έτους. Αλλά πιο πιθανό, ο ενήλικας θα χρεωθεί ένα μόνο συμπλήρωμα, και το πρώτο παιδί παίρνει ένα μειωμένο ποσοστό των παιδιών. Τα επιπλέον παιδιά πρέπει να λαμβάνουν το ποσοστό έκπτωσης του παιδιού.

Αν, για παράδειγμα, μια μητέρα ταξίδευε με 5χρονους και 3χρονους, πιθανότατα θα πληρώνει δύο τιμές για ενήλικες και ο 3χρονος θα πλήρωνε την τιμή των παιδιών.

Χρήσιμοι πόροι
Ορισμένα θέρετρα προσφέρουν τακτικές προσφορές για τους γονείς που ταξιδεύουν με παιδιά. Ελέγξτε επίσης αυτές τις εταιρείες, οι οποίες έχουν προχωρήσει περαιτέρω για να καλύψουν αυτή την ομάδα.

Αίσθηση άνεσης ως μοναδικός γονέας
Εκτός από την τιμολόγηση, μερικοί μόνοι γονείς αισθάνονται άβολα με άλλες οικογένειες διακοπών. Μερικές συμβουλές:

Ταξιδιωτικά έγγραφα κατά τη διέλευση των συνόρων
Οι γονείς που ταξιδεύουν σόλο με τα παιδιά τους πρέπει να γνωρίζουν ότι ενδέχεται να χρειαστούν επιπλέον χαρτιά κατά τη διέλευσή τους σε άλλες χώρες. Βεβαιωθείτε ότι έχετε διαβάσει σχετικά με τα απαιτούμενα έγγραφα για διεθνή ταξίδια με παιδιά .

- Επεξεργασμένο από την Suzanne Rowan Kelleher