Πώς να γιορτάσει 16 Σεπτεμβρίου, ημέρα ανεξαρτησίας του Μεξικού

Εδώ είναι μερικές δημοφιλείς γιορτές σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες

16 Σεπτεμβρίου είναι η Ημέρα Ανεξαρτησίας του Μεξικού, μια γιορτή που δεν γιορτάζεται μόνο στο Μεξικό, αλλά και στις πολιτείες των ΗΠΑ. Αν επισκέπτεστε το Τέξας ή το Νέο Μεξικό τον Σεπτέμβριο, ίσως έχετε την ευκαιρία να συμμετάσχετε σε μερικές από τις μεγαλύτερες Σεπτεμβρίου. 16 εορταστικές εκδηλώσεις.

Η ιστορία

Το 1810, στις 16 Σεπτεμβρίου, ο πατέρας Miguel Hidalgo ακουγόταν "El Grito" ή "Η κραυγή της ανεξαρτησίας" στο Dolores, στο κράτος Guanajuato.

Το "El Grito" ζήτησε ανεξαρτησία και κυριαρχία για το Μεξικό. Ο Hidalgo ενέπνευσε τον λαό του Μεξικού με μια φλογερή κραυγή: "Ζήτω η θρησκεία! Ζήτω η κυρία της Γουαδελούπης! Ζήτω η Αμερική και ο θάνατος στη διεφθαρμένη κυβέρνηση!"

Την ίδια στιγμή που ο Hidalgo έδωσε την έκκλησή του για δράση, ξέσπασαν άλλες επαναστάσεις σε όλη τη Λατινική Αμερική. Η 16η Σεπτεμβρίου είναι η μεγαλύτερη διακοπές στο Μεξικό. Έτσι, σήμερα, η λατινοαμερικανική κοινότητα γιορτάζει την επέτειο αυτής της ηρωικής κραυγής για ελευθερία με φιέστες, διακοσμήσεις και μνήμη της σημασίας της ελευθερίας.

Πού να βρείτε τις δραστηριότητες του Σεπτεμβρίου 16

Μπορείτε να βρείτε εορτασμούς της Ημέρας του Μεξικού σε όλη τη Νοτιοδυτική. Για παράδειγμα:

Mesilla, Νέο Μεξικό

Αυτή η πόλη γιορτάζει το Diez y Seis de Septiembre Parade & Fiesta, καθώς και τις Κυριακές της Κυριακής το Σεπτέμβριο. Στο παρελθόν, το επόμενο Σαββατοκύριακο θα μπορούσε να βρεθεί και το φεστιβάλ Whole Enchilada στο Las Cruces.

Ελ Πάσο, Τέξας

Οι 16 Σεπτεμβρίου είναι μεγάλες στο Ελ Πάσο. Ο εορτασμός ξεκινάει με μια αναμνηστική κραυγή, η οποία ξεκινά από την ψυχαγωγία, όπως η μουσική του mariachi και ο λαϊκός χορός, καθώς και τα παιδικά παιχνίδια, η τέχνη και τα τρόφιμα. Χιούστον, Τέξας

Ένα από τα μεγαλύτερα γεγονότα του Χιούστον της χρονιάς είναι ο εορτασμός των Fiestas Patrias, προς τιμήν της ανεξαρτησίας του Μεξικού από την Ισπανία.

Μπορείτε να δείτε τους χορευτές να βγουν στους δρόμους για να ζήσουν μουσική, καθώς ολόκληρη η πόλη φαίνεται να ζωντανεύει στη μνήμη.

Φοίνιξ, Αριζόνα.

Η Fiestas Patrias προσελκύει χιλιάδες ανθρώπους για να γίνει ο μεγαλύτερος εορτασμός της Μεγάλου Ημέρας της Ανεξαρτησίας στην Αριζόνα. Η εκδήλωση είναι δωρεάν και περιλαμβάνει εκδηλώσεις για φαγητό, μουσική και καρναβάλι.

Sedona, Ariz.

Το Fiesta Del Tlaquepaque γιορτάζει την Ημέρα Ανεξαρτησίας του Μεξικού με μουσική, τέχνη και φλαμένκο.

Μεξικό

Φυσικά, υπάρχουν και πολλές εορταστικές εκδηλώσεις στο Μεξικό. Διαβάστε περισσότερα για τον εορτασμό των 16 de Septiembre στο Μεξικό εδώ: Ημέρα Ανεξαρτησίας του Μεξικού .