Ηλεκτρικές πρίζες που χρησιμοποιούνται στη Νορβηγία

Μάθετε αν χρειάζεστε έναν προσαρμογέα, μετατροπέα ή μετασχηματιστή

Η Νορβηγία χρησιμοποιεί το Europlug (Τύπος C & F), το οποίο έχει δύο στρογγυλές προεξοχές. Εάν ταξιδεύετε από τις ΗΠΑ, πιθανόν θα χρειαστείτε είτε μετασχηματιστή ρεύματος είτε προσαρμογέα για τις συσκευές σας, για να χρησιμοποιήσετε τα 220 volts ηλεκτρικής ενέργειας που εξέρχονται από τις πρίζες τοίχου. Το μεγαλύτερο μέρος της Σκανδιναβίας χρησιμοποιεί 220 βολτ .

Ένα Word Σχετικά με προσαρμογείς, μετατροπείς και μετασχηματιστές

Εάν έχετε διαβάσει τίποτα ακόμα σχετικά με την τροφοδοσία των συσκευών σας στο εξωτερικό, ενδέχεται να έχετε ακούσει τους όρους "προσαρμογέας", "μετατροπέας" ή "μετασχηματιστής", που έχει συσχετιστεί.

Η χρήση όλων αυτών των όρων μπορεί να ακούγεται συγκεχυμένη, αλλά είναι πραγματικά απλή. Ένας μετασχηματιστής ή μετατροπέας είναι το ίδιο πράγμα. Αυτό είναι ένα μικρό πράγμα που πρέπει να ανησυχήσετε. Τώρα πρέπει να ξέρετε πώς ένας προσαρμογέας διαφέρει από αυτούς.

Τι είναι ένας προσαρμογέας;

Ένας προσαρμογέας μοιάζει πολύ με έναν προσαρμογέα που βρίσκετε στις ΗΠΑ. Πείτε ότι έχετε ένα βύσμα τριών οδόντων, αλλά έχετε μόνο μια πρίζα τοίχου δύο σκελών. Βάζετε έναν προσαρμογέα στα τρία δόντια σας, που σας δίνουν ένα άκρο δύο άκρων για να συνδέσετε τον τοίχο. Ένας προσαρμογέας στη Νορβηγία είναι ο ίδιος. Βάζετε έναν προσαρμογέα στις επίπεδες ακίδες σας και στη συνέχεια το μετατρέπετε σε δύο στρογγυλά πτερύγια που βρίσκετε στον τοίχο.

Αλλά, τι είναι σημαντικό, προτού να το κάνετε αυτό, είναι ότι πρέπει να βεβαιωθείτε ότι η συσκευή σας μπορεί να δεχτεί τα 220 βολτ που εξέρχονται από τα καταστήματα στη Νορβηγία. Στις ΗΠΑ, το ρεύμα που βγαίνει από τις ηλεκτρικές πρίζες μας είναι 110 βολτ. Οι περισσότερες ηλεκτρονικές συσκευές, όπως κινητά τηλέφωνα και φορητοί υπολογιστές, είναι κατασκευασμένες για να αντέχουν έως και 220 βολτ ισχύος.

Για να γνωρίζετε με βεβαιότητα αν η ηλεκτρική συσκευή σας μπορεί να δεχτεί 220 βολτ, ελέγξτε το πίσω μέρος του φορητού σας υπολογιστή (ή οποιαδήποτε ηλεκτρική συσκευή για τα σήματα εισόδου ισχύος). Εάν η ετικέτα κοντά στο καλώδιο τροφοδοσίας της συσκευής αναφέρει 100-240V ή 50-60 Hz, τότε είναι ασφαλές να χρησιμοποιήσετε έναν προσαρμογέα. Ένας απλός προσαρμογέας βύσματος είναι σχετικά φθηνός.

Πάρτε ένα, βάλτε το στο βύσμα και συνδέστε το στην πρίζα.

Εάν η ετικέτα κοντά στο καλώδιο τροφοδοσίας δεν λέει ότι η συσκευή σας μπορεί να φτάσει τα 220 βολτ, τότε θα χρειαστείτε ένα "μετασχηματιστή βηματισμού" ή μετατροπέα ισχύος.

Μετασχηματιστής ή μετατροπείς

Ένας μετασχηματιστής βηματισμού ή ένας μετατροπέας ισχύος μειώνει τα 220 βολτ από την πρίζα για να παρέχει μόνο 110 βολτ για τη συσκευή. Λόγω της πολυπλοκότητας των μετατροπέων και της απλότητας των προσαρμογέων, αναμένεται να παρατηρηθεί σημαντική διαφορά τιμής μεταξύ των δύο. Οι μετατροπείς είναι πολύ πιο ακριβοί.

Οι μετατροπείς έχουν πολύ περισσότερα εξαρτήματα σε αυτά που χρησιμοποιούνται για να αλλάξουν την ηλεκτρική ενέργεια που περνά μέσα από αυτά. Οι προσαρμογείς δεν έχουν τίποτα ιδιαίτερο σε αυτά, απλά μια δέσμη αγωγών που συνδέουν το ένα άκρο με το άλλο για να μεταφέρουν ηλεκτρική ενέργεια.

Αν δεν έχετε μετασχηματιστή ή μετατροπέα και απλά χρησιμοποιήστε έναν προσαρμογέα, τότε ετοιμαστείτε να "τηγανίζετε" τα εσωτερικά ηλεκτρικά εξαρτήματα της συσκευής σας. Αυτό μπορεί να καταστήσει τη συσκευή σας εντελώς άχρηστη.

Πού να πάρετε μετατροπείς και προσαρμογείς

Οι μετατροπείς και οι προσαρμογείς μπορούν να αγοραστούν στις ΗΠΑ, ηλεκτρονικά ή σε ηλεκτρονικά καταστήματα και μπορούν να συσκευάζονται στις αποσκευές σας. Ή, μπορείτε πιθανότατα να τα βρείτε στο αεροδρόμιο της Νορβηγίας καθώς και σε ηλεκτρονικά καταστήματα, καταστήματα με σουβενίρ και βιβλιοπωλεία εκεί.

Συμβουλή σχετικά με στεγνωτήρες μαλλιών

Μην σχεδιάζετε να φέρετε οποιοδήποτε τύπο στεγνωτήρα μαλλιών στη Νορβηγία. Η κατανάλωση ισχύος τους είναι εξαιρετικά υψηλή και μπορεί να συνδυαστεί μόνο με σωστές μετατροπείς ισχύος που σας επιτρέπουν να τις χρησιμοποιήσετε με νορβηγικές υποδοχές.

Αντ 'αυτού, ελέγξτε το νορβηγικό ξενοδοχείο σας αν τους παρέχουν, ή ίσως είναι και φθηνότερο να αγοράσετε ένα μετά την άφιξή σας στη Νορβηγία.