Οδήγηση της γραφικής εθνικής οδού της Καλιφόρνιας

Ένας πρακτικός οδηγός για την οδήγηση μιας από τις πιο γραφικές εθνικές οδούς της Αμερικής

Ο αυτοκινητόδρομος One της Καλιφόρνιας είναι αυτοκινητόδρομος κράτους. Τρέχει από το Capistrano Beach στο Orange County στο Leggett στο βόρειο Mendocino, συνολικά περίπου 750 μίλια. Μπορείτε να το αντιμετωπίσετε σε τμήματα, να επιλέξετε ένα μέρος από αυτό για να δείτε ή να κάνετε το ταξίδι σε ένα οδικό ταξίδι διάρκειας μιας εβδομάδας.

Ανεξάρτητα από το τι έχετε κατά νου, αυτός ο οδηγός συνδέεται με λεπτομερείς οδηγίες για κάθε μίλι από αυτό, ξεκινώντας από το νότο.

Orange και Λος Άντζελες

Ο αυτοκινητόδρομος Ένα ξεκινάει στην πόλη Capistrano Beach στο Orange County.

Από εκεί, στη Σάντα Μόνικα και στο Malibu, είναι ένας δρόμος της πόλης.

Παίρνει αρκετά ονόματα οδών, αλλά ονομάζεται πιο συχνά το Pacific Coast Highway (το οποίο οι ντόπιοι συντομεύονται σε PCH). Μεταξύ του Manhattan Beach και του LAX, ονομάζεται Sepulveda. Βόρεια του αεροδρομίου προς Σάντα Μόνικα, είναι Lincoln Blvd.

Η διαδρομή ακολουθεί μερικές φορές την ακτογραμμή, αλλά πολύ πιο συχνά περνάει τις γειτονιές και τα πλατειά εμπορικά κέντρα. Για να αποφασίσετε αν θέλετε να το οδηγήσετε, ανατρέξτε στον οδηγό της ακτογραμμής του Pacific Coast, από το Dana Point μέχρι τη Santa Monica . Αν συζητούσαμε για το πίσω φράχτη, θα έλεγα ότι τα καλύτερα μέρη αυτής της διαδρομής είναι από το Laguna Beach στη Νάπολη (νότια του Long Beach) και από τη Σάντα Μόνικα μέσω του Malibu στην Oxnard.

Σάντα Μόνικα - Μαλιμπού - Όξναρντ

Ένα από τα πιο γραφικά τμήματα του Hwy 1 περνάει από το πανέμορφο Malibu. Για το πρώτο μέρος του ταξιδιού, ο δρόμος περνάει από τα γκαράζ και τις πίσω πόρτες παραλιακών κατοικιών, αλλά βόρεια του Πανεπιστημίου Pepperdine, μερικές φορές τρέχει τόσο κοντά στην άκρη της ηπείρου, που αισθάνεται σαν να φτάσετε και να κολλήσετε τα δάχτυλά σας στο νερό.

Αυτός ο οδηγός έχει όλες τις λεπτομέρειες για την κίνηση από τη Σάντα Μόνικα στην Όξναρντ .

Oxnard στο San Luis Obispo

Βόρεια της Oxnard, το CA Hwy 1 συγχωνεύεται με το US Hwy 101. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτόν τον οδηγό για την οδήγηση 101 για να δείτε τι μπορείτε να δείτε κατά μήκος του δρόμου . Η έκταση των 101 μεταξύ της Όξναρντ και της Σάντα Μπάρμπαρα είναι ιδιαίτερα γραφική, με θέα στις ακτές της Μάγχης .

Ακριβώς βόρεια της σήραγγας Gaviota (η οποία βρίσκεται βόρεια της Santa Barbara), το Hwy 101 γυρίζει στο εσωτερικό και δεν θα δείτε τον ωκεανό ξανά μέχρι να φτάσετε στην παραλία Pismo και στη συνέχεια μόνο για λίγο.

Το Hwy 1 χωρίζεται από το Hwy 101 βόρεια του Gaviota, περνώντας από το Lompoc και το Guadalupe πριν επιστρέψει στο Hwy 101 νότια της παραλίας Pismo. Αυτό το τμήμα 50 μιλίων ονομάζεται μερικές φορές η εθνική οδός Cabrillo. Θα μπορούσατε να το οδηγήσετε αν θέλετε να καλύψετε κάθε μία εκατοστό της διάσημης εθνικής οδού, αλλά δεν ενδιαφέρεστε αν είστε μόνο για τα αξιοθέατα. Από την παραλία Pismo μέχρι τον San Luis Obispo, οι αυτοκινητόδρομοι 1 και 101 είναι οι ίδιοι.

San Luis Obispo στο Σαν Φρανσίσκο

Ο δρόμος που θεωρείτε ως την ακτή του Pacific Coast είναι ίσως το τμήμα μεταξύ San Luis Obispo και Monterey. Τα αξιοθέατα του περιλαμβάνουν το κάστρο Hearst, την ακτή Big Sur, Carmel, Monterey και Santa Cruz. Εδώ είναι ο οδηγός για το τι μπορείτε να δείτε και να κάνετε κατά μήκος του δρόμου . Ακολουθούν κάποιες πρόσθετες πληροφορίες εάν σχεδιάζετε να παραμείνετε περισσότερο στο Big Sur .

Ένα έργο για την αποκατάσταση της βλάστησης στην οροσειρά της Καλιφόρνιας 1 βόρεια του Ragged Point θα προκαλέσει σημαντικές καθυστερήσεις και παρακάμψεις στο 2018 . Δείτε πώς μπορείτε να αντιμετωπίσετε το κλείσιμο δρόμου και τι να κάνετε για να δείτε τις απόψεις που έχετε ονειρευτεί .

Μέσα από την πόλη του Σαν Φρανσίσκο

Στην πόλη του Σαν Φρανσίσκο, το Hwy 1 είναι ένας δρόμος: 19η Λεωφόρος.

Οδηγεί στη Γέφυρα Golden Gate. Είναι ένας πολυσύχναστος δρόμος με λίγα για να δείτε και κυκλοφορία που είναι κάτι περισσότερο από ενοχλητικό. Μπορείτε να περάσετε ευκολότερα μέσα από την πόλη συνδυάζοντας με I-280 βόρεια της Pacifica ή παίρνοντας το CA Hwy 35 βόρεια και ακολουθώντας την ακτογραμμή.

Γέφυρα Χρυσή Πύλη - Μαριν - Σόνομα - Μεντοκίνο

Βόρεια της γέφυρας Golden Gate, το επίσημο όνομα της εθνικής οδού της εθνικής οδού 1 είναι ο αυτοκινητόδρομος Shoreline. Περνάει κατά μήκος μιας δραματικής ακτογραμμής, μέσα από τα γραφικά Marin, Sonoma και Mendocino Counties. Βγαίνει βόρεια του Rockport, όπου γυρίζει προς το Leggett και εξαφανίζεται.

Εδώ είναι ο οδηγός οδήγησης από τη γέφυρα Golden Gate μέσω Marin, Sonoma και Mendocino Counties .

Συμβουλές και Συμβουλές

Αυτές οι συμβουλές και ιδέες θα σας βοηθήσουν να κάνετε το ταξίδι σας ευχάριστο:

Είναι πάντα καλή πρακτική να ακολουθήσετε αυτές τις συμβουλές ασφάλειας, αλλά γίνονται ακόμα πιο σημαντικές κατά μήκος της απασχολημένης CA Hwy 1: