Αυτοκινητόδρομος Ένα κλείσιμο

Κατάσταση, Επιλογές, Παράκαμψη και Παράκαμψη

Στα βροχερά χρόνια, οι λάσπες συχνά κλείνουν την Καλιφόρνια Highway One, τη διάσημη παράκτια διαδρομή. Μικρές διαφάνειες και βράχια απλά καλύπτουν το δρόμο και απομακρύνονται σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα, αλλά οι μεγάλες μπορούν να καταστρέψουν το οδόστρωμα. Ως αποτέλεσμα, ο αυτοκινητόδρομος 1 μπορεί να κλείσει για εβδομάδες ή και μήνες, ενώ το Υπουργείο Μεταφορών κάνει επισκευές έκτακτης ανάγκης.

Αυτό συνέβη στα τέλη Φεβρουαρίου 2017. Οι καταιγίδες και η έντονη βροχή προκάλεσαν τη γέφυρα του Pfeiffer Canyon και άρχισαν να γλιστρούν στην πλαγιά του λόφου.

Κατά τη διάρκεια της ίδιας καταιγίδας, περίπου 5 εκατομμύρια κυβικά μέτρα υλικού έπεσαν στον ωκεανό προς τα νότια, λίγα μίλια βόρεια του Ragged Point.

Χρειάστηκαν μόνο οκτώ μήνες για να αντικατασταθεί η ανεπανόρθωτα κατεστραμμένη γέφυρα που αποκατέστησε την πρόσβαση στην πόλη του Big Sur και σε πολλά κρατικά πάρκα και παραλίες.

Η επισκευή της ογκώδους διαφάνειας του Mud Creek βόρεια του Ragged Point θα διαρκέσει περισσότερο. Ένας νέος επανακαθορισμένος νέος δρόμος αναμένεται να ανοίξει μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2018, σύμφωνα με την CalTrans.

Εν τω μεταξύ, θα πρέπει να προσαρμόσετε αν σκοπεύετε να κάνετε ένα ταξίδι κατά μήκος της ακτής της Καλιφόρνια. Η θλιβερή αλήθεια είναι ότι δεν θα μπορείτε να κάνετε ένα συνεχές ταξίδι κάτω από την πανέμορφη παράκτια εθνική οδό της Καλιφόρνιας. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να δείτε πολλά από τα παράλια και κάποια θεαματικά τοπία, αλλά πρέπει να ξέρετε τι μπορείτε - και δεν μπορεί - να κάνει.

Τι να κάνετε εάν ταξιδεύετε νότια

Μπορείτε να οδηγήσετε στην εθνική οδό 1 από Carmel προς Lucia. Από εκεί, θα πρέπει να επιστρέψετε βόρεια στο Monterey.

Από το Monterey πηγαίνετε στο Salinas και πιάστε το US Hwy 101 νότια. Αν θέλετε να επισκεφθείτε το Hearst Castle ή να δείτε τις σφραγίδες των ελέφαντων στο Piedras Blancas, μπορείτε να επανασυνδεθείτε με την εθνική οδό 1 μέσω του Paso Robles ή του San Luis Obispo και να πάτε βόρεια από εκεί.

Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε την εναλλακτική διαδρομή από το Big Sur Going Inland παρακάτω.

Θα σας μεταφέρει στα βουνά, πέρα ​​από μια ρομαντική παλιά ισπανική αποστολή σε ένα τοπίο που έχει αλλάξει ελάχιστα από τότε που χτίστηκε το 1700.

Τι να κάνετε αν ταξιδεύετε στο Βορρά

Εάν ταξιδεύετε στον αυτοκινητόδρομο 1 βόρεια από τον κόλπο Morro, μπορείτε να πάρετε μερικά μίλια βόρεια του Ragged Point, το οποίο είναι αρκετά μακριά για να δείτε το κάστρο του Hearst και τις φώκιες ελέφαντα στο Piedras Blancas. Ωστόσο, αυτό δεν είναι αρκετό για να δείτε πολλές από τις παραθαλάσσιες θέα που ελπίζατε.

Εάν το τοπίο είναι αυτό που ψάχνετε, παρακάμπτετε την εθνική οδό 101 της Αμερικής, τη μεταφέρετε στον Σαλίνα, μετά πηγαίνετε δυτικά στο Monterey και πηγαίνετε νότια στην Highway One. Ή χρησιμοποιήστε την εναλλακτική διαδρομή από το Big Sur Going Inland παρακάτω.

Πώς να μάθετε αν ο αυτοκινητόδρομος 1 είναι ανοιχτός

Αρκετά τμήματα των ακτών της Καλιφόρνιας είναι ιδιαίτερα επιρρεπής στο κλείσιμο τόσο βόρεια όσο και νότια της πόλης Big Sur. Ενώ σπάνια ένα κλείσιμο προκαλεί διαταραχή στις επιχειρήσεις Big Sur και τους κατοίκους - και κατασπατάληση στους τουρίστες. Εάν ο καιρός είναι καλός, μπορείτε να φτάσετε στο Big Sur .

Αντί να αναρωτιέται κανείς, "είναι ένας αυτοκινητόδρομος ανοιχτός;" πριν βγείτε έξω, ρίξτε μια ματιά στον υπόλοιπο οδηγό. Μπορεί να σας βοηθήσει να μάθετε πώς να λαμβάνετε πληροφορίες σχετικά με το κλείσιμο δρόμων Highway One και ποιες είναι οι επιλογές σας εάν είναι κλειστές.

Ο έλεγχος κλεισίματος των δρόμων είναι εύκολος .

Μεταβείτε στον ιστότοπο CalTrans, πληκτρολογήστε 1 (τον αριθμό της εθνικής οδού) και αναζητήστε. Μπορείτε να λάβετε τις ίδιες πληροφορίες σε κινητές συσκευές με προγράμματα περιήγησης στο διαδίκτυο - ή τηλεφωνικά στο 800-427-7623. Το CalTrans έχει επίσης μια εφαρμογή, αλλά δεν είναι τόσο χρήσιμη όσο θα μπορούσε να είναι. Μπορείτε επίσης να ελέγξετε τον χάρτη του κλεισίματος των δρόμων.

Ο αυτοκινητόδρομος Ένα είναι ένας μακρύς δρόμος, αλλά αν σχεδιάζετε ένα ταξίδι στο Big Sur, το San Luis Obispo County και το Monterey County είναι οι μόνες τοποθεσίες που πρέπει να δώσετε προσοχή. Τα αποτελέσματα θα μοιάζουν με αυτά που συλλέχθηκαν την 1η Μαρτίου 2017: "ΚΛΕΙΣΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΚΑΦΟΣ (ΣΑΝ ΛΟΥΣ ΟΒΙΣΠΟ ΣΟ) ΣΕ 15 ΜΑΤΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ / ΣΤΗΝ ΠΑΛΟ COLORADO / (MONTEREY CO) - ΛΟΓΩ ΜΟΥΣΤΟΥ - ΟΙ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΕΝΑ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟ ΔΙΑΔΡΟΜΗ. "

Εάν δεν είστε εξοικειωμένοι με τη γεωγραφία Big Sur, ίσως χρειαστεί να κάνετε λίγο ψάχνοντας για να κατανοήσουμε την κατάσταση.

Χρησιμοποιήστε έναν χάρτη ή το GPS για να εντοπίσετε τους προαναφερθέντες τόπους, καθώς και την πόλη Big Sur. Εάν προσπαθείτε να μάθετε αν μπορείτε να δείτε ακόμα ένα ωραίο τοπίο, ένας χάρτης θα σας βοηθήσει επίσης να καταλάβετε ποια τμήματα του δρόμου είναι αρκετά κοντά στο νερό για να προσφέρουν ωραία θέα.

Συμβουλή να αναζητήσετε μια εναλλακτική διαδρομή σημαίνει ότι ο δρόμος θα κλείσει για λίγο. Αυτές είναι χρήσιμες πληροφορίες αν είστε έξω από την πόρτα, αλλά λιγότερο εάν προγραμματίζετε ένα ταξίδι τρεις μήνες από τώρα και θέλετε να μάθετε αν ο δρόμος θα ξανανοίξει πριν από την επίσκεψή σας.

Δυστυχώς, η πρόβλεψη για το πόσο χρόνο θα πάρουν οι επισκευές σε ένα δρόμο που μόλις αγκαλιάζει την άκρη της ηπείρου δεν είναι εύκολο. Οι καλύτερες επιλογές σας για να λάβετε κάποιες πληροφορίες είναι το Big Sur Chamber of Commerce blog ή μια απλή αναζήτηση στο διαδίκτυο για "μεγάλο κλείσιμο δρόμου".

Οι ρυπαρούσες καταλήγουν σε βροχερούς χειμώνες, οπότε αν σχεδιάζετε ένα ταξίδι που μπορεί να επηρεαστεί από ένα κλείσιμο, το καλύτερο στοίχημά σας είναι να έχετε δύο εναλλακτικές λύσεις, να ελέγξετε τις οδικές συνθήκες την τελευταία στιγμή και να εφαρμόσετε το σχέδιο που χρειάζεστε.

Διαδρομές για να φτάσετε στον αυτοκινητόδρομο Ένα κλείσιμο

Εάν η Highway One είναι κλειστή και τα σχέδιά σας περιλαμβάνουν το ταξίδι μεταξύ Monterey / Carmel και Hearst Castle / San Simeon, θα πρέπει να πάρετε μια παράκαμψη. Με λίγους δρόμους που διασχίζουν τα παράκτια βουνά, το US Hwy 101 είναι το καλύτερο στοίχημά σας για να περάσετε το κλείσιμο. Πάρτε CA Hwy 68 μεταξύ Monterey και Salinas στα βόρεια και CA Hwy 46 μεταξύ Cambria και Templeton / Paso Robles στα νότια.

Βλέποντας την ακτή Big Sur όταν ο αυτοκινητόδρομος ένα είναι κλειστός

Αν θέλετε να δείτε το όμορφο παραθαλάσσιο τοπίο και να διαπιστώσετε ότι ο δρόμος είναι κλειστός, μην απελπίζεστε. Πολλοί άνθρωποι συγχέουν την πόλη Big Sur με την παράκτια περιοχή στην οποία βρίσκεται, σκέπτοντας αν δεν μπορούν να φτάσουν στην πόλη, δεν θα δουν τίποτα όμορφο, αλλά δεν είναι αλήθεια. Αν μπορείτε να φτάσετε όσο πιο νότια από τη γέφυρα Bixby ή το Point Sur Lighthouse, θα έχετε ένα καλό δείγμα του παραθαλάσσιου τοπίου. Στην πραγματικότητα, οι ωραίες απόψεις ξεκινούν μόλις λίγα μίλια νότια της Carmel. Εάν το όνειρό σας για να δείτε την ακτογραμμή επηρεάζεται από ένα κλείσιμο, οδηγείτε νότια από το Carmel όσο μπορείτε, στη συνέχεια γυρίστε πίσω και ακολουθήστε τις διαδρομές παραπάνω.

Εάν είστε ποδηλάτης, μπορεί να έχετε τύχη. Ορισμένα πώματα επιτρέπουν ακόμη να περάσουν από τα οχήματα που κινούνται με δύο τροχούς και θα έχετε το δρόμο για τον εαυτό σας. Ελέγξτε την ιστοσελίδα CalTrans ή καλέστε για να μάθετε.

Πώς να μεταβείτε στο Big Sur κατά τη διάρκεια ενός κλειστού αυτοκινητόδρομου

Εάν προγραμματίσατε να πάτε στο Big Sur για το Σαββατοκύριακο και υπάρχει μόνο ένα κλείσιμο, μπορείτε να το περάσετε χρησιμοποιώντας τις διαδρομές που αναφέρονται παραπάνω. Από το Λος Άντζελες, μια παράκαμψη μέσω Salinas, Monterey, και νότια προς Big Sur θα προσθέσει περίπου μια ώρα και 75 μίλια. Από το Σαν Φρανσίσκο, η παράκαμψη νότια του Paso Robles, στην ακτή και πίσω στο βορρά, κάνει ένα ταξίδι τριών ωρών 140 μίλια σε ένα ταξίδι 5,5 ωρών και 300 μιλίων, αλλά υπάρχει και μια άλλη επιλογή - η οποία είναι επίσης καλή όταν ο δρόμος είναι κλειστός και στις δύο πλευρές του Big Sur.

Εναλλακτική διαδρομή από το Big Sur Going Inland

Πριν ξεκινήσετε αυτή την εναλλακτική διαδρομή, ελέγξτε τη θέση κλεισίματος δρόμου σε έναν χάρτη για να βεβαιωθείτε ότι είναι νότια της πόλης Γκόρντα. Θα φτάσετε στο Hwy 1 ακριβώς βόρεια από εκεί.

Κάποιες ιστοσελίδες χαρτογράφησης δεν δείχνουν καν μικροσκοπικό Nacimiento-Fergusson Road, το οποίο διασχίζει τα παραθαλάσσια βουνά δυτικά του King City, αλλά το γνωρίζουμε από την εμπειρία - είναι ένα από τα αγαπημένα μας μικρά πίσω οχήματα. Εδώ είναι ένας χάρτης.

Ή αν προτιμάτε τη διαδρομή σας με λέξεις: County Rd G14 (Jolon Road) αρχίζει και τελειώνει στο US Hwy 101. Ταξιδεύοντας νότια στο US Hwy 101, βγείτε επάνω του λίγο πριν φτάσετε στο King City. Ταξιδεύοντας βόρεια, η έξοδος απέχει λίγα μίλια από το Camp Roberts. Από οποιαδήποτε κατεύθυνση, ακολουθήστε το G-14 στο Fort Hunter-Liggett. Οδηγήστε μέσα από αυτό για να συνδεθείτε με την οδό Nacimiento-Fergusson Road. Το Hunter-Liggett είναι μια ενεργή στρατιωτική βάση και επιτρέπεται η πρόσβαση του κοινού, αλλά μερικές φορές αλλάζουν τη διαδρομή μέσω της περιουσίας τους. Ακολουθήστε τις πινακίδες ή ζητήστε οδηγίες εάν τις χρειάζεστε.

Όσο πρόκειται να περάσετε, ελέγξτε την κοιλάδα των Oaks όπου θα βρείτε μια ισπανική αποστολή που ιδρύθηκε το 1771 και το "ράντσο" του William Randolph Hearst, που χτίστηκε πριν τελειώσει το κάστρο στην ακτή.

Ο δρόμος Nacimiento-Fergusson θα σας μεταφέρει στο Εθνικό Δρυμό του Los Padres και θα φτάσετε στο CA Hwy 1 βόρεια της πόλης Gorda και λίγο νότια από το Kirk Creek Campground.