Πώς να φτάσετε στο Big Sur, Καλιφόρνια

Πού είναι το Big Sur; Και πώς μπορείτε να φτάσετε εκεί;

Προτού να μάθετε πώς να φτάσετε στο Big Sur στην ακτή της Καλιφόρνια, πρέπει να ξέρετε πού πηγαίνετε.

Πού είναι το Big Sur;

Άλλα μέρη της Καλιφόρνια μπορεί να έχουν συγκεκριμένα όρια σε έναν χάρτη, αλλά το Big Sur δεν είναι ένα από αυτά. Ανάμεσα στα βουνά Santa Lucia και τον Ειρηνικό Ωκεανό, εκτείνεται περισσότερο από το San Simeon στον ποταμό Carmel. Αν ψάχνετε για το Big Sur χρησιμοποιώντας έναν online χάρτη ή μια εφαρμογή, μπορείτε να βρείτε έναν πείρο που πέφτει στη μέση των βουνών.

Αυτό πιθανώς δεν είναι όπου θέλετε να πάτε.

Ίσως επίσης να δείτε μια κοινότητα που ονομάζεται Big Sur στον χάρτη, περίπου 30 μίλια νότια της Carmel. Είναι στη μέση της περιοχής οι άνθρωποι καλούν Big Sur, αλλά όχι στην ακτή. Αντ 'αυτού, βρίσκεται σε μια δασώδη, εσωτερική περιοχή κατά μήκος του ποταμού Big Sur.

Ο μόνος τρόπος για να οδηγείτε μέσω του Big Sur είναι στη γραφική Καλιφόρνια Highway One. Είναι ένας δρόμος που είναι γνωστός για στροφές περιελίξεων, για λεύκανση των γκρεμών και για την υπέροχη θέα που κάνει την οδήγηση αξίζει τον κόπο.

Πώς να φτάσετε στο Big Sur με αυτοκίνητο, μοτοσικλέτα ή ποδήλατο

Για να φτάσετε στο Big Sur, θα πρέπει να φτάσετε στην Highway One, ανεξάρτητα από το σημείο από όπου έρχεστε.

Ένα έργο αντικατάστασης γέφυρας στην Καλιφόρνια Highway 1 θα προκαλέσει σημαντικές καθυστερήσεις και παρακάμψεις στο 2018 κατά μήκος αυτού του τμήματος της εθνικής οδού. Δείτε πώς μπορείτε να αντιμετωπίσετε τα εμπόδια στο δρόμο και τι να κάνετε για να δείτε τις απόψεις που έχετε ονειρευτεί .

Αυτές οι οδηγίες θα λειτουργήσουν για αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες, αλλά αν προσπαθείτε να φτάσετε στο Big Sur σε ποδήλατο, δεν θα είστε σε θέση να οδηγήσετε σε τμήματα του US Hwy 101, τα οποία είναι ελεγχόμενη πρόσβαση.

Πιθανότατα θέλετε να μάθετε τι υπάρχει για να δείτε και να κάνετε στο δρόμο για Big Sur. Σας έχουμε καλύψει. Ελέγξτε τον οδηγό μίλια-μίλι για τον αυτοκινητόδρομο One για πολλές ιδέες και συμβουλές.

Από το Νότο: Αν έρχεστε από το Λος Άντζελες, τη Σάντα Μπάρμπαρα ή οπουδήποτε αλλού νότια του San Luis Obispo, βγείτε από το US Hwy 101 στο San Luis Obispo και στη συνέχεια ακολουθήστε το CA Hwy 1 βόρεια μέσω του κόλπου Morro.

Μπορείτε επίσης να βγείτε από το US HWy 101 σε CA Hwy 46 δυτικά βόρεια του Atascadero και να συμμετάσχετε στο CA Hwy 1 νότια της Cambria.

Από το Βορρά: Εάν φτάσετε στο Big Sur από το Σαν Φρανσίσκο, το Σαν Χοσέ ή οπουδήποτε αλλού βόρεια του Monterey, πάρτε το US Hwy 101 νότια προς το CA Hwy 156 δυτικά στο Prunedale, στη συνέχεια, πάρτε το CA Hwy 1 νότια. Μπορείτε επίσης να φτάσετε στο Hwy 1 από 101 μέσω CA Hwy 68 δυτικά μέσω Salinas. Εάν βρίσκεστε στη Σάντα Κρουζ, στο Carmel ή στο Monterey, απλώς ακολουθήστε το CA Hwy 1 νότια.

Πώς να φτάσετε στο Big Sur χωρίς αυτοκίνητο

Ας ξεκινήσουμε με πράγματα που δεν θα λειτουργήσουν. Δεν υπάρχει τρένο στο Big Sur. Οι μεγάλες εταιρείες λεωφορείων όπως το Greyhound δεν πάνε εκεί.

Μπορείτε να φτάσετε στο Big Sur από το Monterey ή το Carmel με τα μέσα μαζικής μεταφοράς στη γραμμή 22 της διαδρομής Monterey-Salinas. Θα σας φτάσει μέχρι το νότο ως το εστιατόριο Nepenthe.

Οι ξεναγήσεις είναι ένας άλλος τρόπος να φτάσετε στο Big Sur. Μπορείτε να πάρετε ένα ιδιωτικό ταξίδι εκεί από το Σαν Φρανσίσκο με εταιρείες φίλων στην πόλη ή Blue Heron, που ανήκουν σε αξιόπιστους φίλους που προσφέρουν φανταστικά ταξίδια.

Αν περνάτε από το Big Sur στο δρόμο σας προς το Λος Άντζελες, το Green Tortoise προσφέρει ένα ταξίδι 3 ημερών κάτω από την ακτή. Άλλες εμπορικές εταιρείες προσφέρουν επίσης εκδρομές μέσω του Big Sur. Μπορείτε να τα βρείτε με την αναζήτηση στο διαδίκτυο για "μεγάλη επίσκεψη λεωφορείων sur."

Τι πρέπει να γνωρίζετε πριν πάτε στο Big Sur

Δεν έχει σημασία ποια κατεύθυνση θα φτάσετε στο Big Sur από, πρέπει να ξέρετε ότι ο δρόμος μερικές φορές κλείνει λόγω κατολισθήσεων. Αυτό συμβαίνει συχνότερα κατά τη χειμερινή περίοδο των βροχών. Χρησιμοποιήστε αυτόν τον οδηγό για να μάθετε πώς να ελέγχετε τις συνθήκες και να βρείτε παρακάμψεις .