Συμβουλές για την ανταλλαγή χρημάτων ενώ ταξιδεύετε στην Κίνα

Η ανταλλαγή χρημάτων στην Κίνα είναι απλή

Το νόμισμα στην Κίνα ονομάζεται Renminbi (RMB) ή "γιουάν". Η αλλαγή των χρημάτων σας από ένα νόμισμα σε ένα Renminbi δεν είναι μια πολύπλοκη διαδικασία. Υπάρχουν μερικοί διαφορετικοί τρόποι να το κάνετε, αλλά ευτυχώς, κανένας από αυτούς δεν περιλαμβάνει σκιερούς χαρακτήρες στις γωνίες των δρόμων.

Αλλαγή χρημάτων στο αεροδρόμιο

Ένα από τα ευκολότερα και πιο βολικά σημεία για να αλλάξετε τα χρήματα είναι στο αεροδρόμιο κατά την άφιξη.

Οι τιμές σε όλες τις τράπεζες είναι οι ίδιες, παντού, οπότε δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για την επίτευξη καλύτερου επιτοκίου αλλού. Η μόνη διαφορά θα είναι η χρέωση για την ανταλλαγή αλλά αυτό είναι ονομαστικό.

Αλλαγή κάποιων χρημάτων μόλις φτάσετε, ώστε να μην καταλήξετε χωρίς μετρητά τα μεσάνυχτα ψάχνοντας για ανοιχτή τράπεζα. Οι μετρητές ανταλλαγής στο αεροδρόμιο θα πρέπει να λαμβάνουν μετρητά και ταξιδιωτικές επιταγές.

Μια Σημαντική Σημείωση: Διατηρήστε όλα τα έσοδα από την αγορά σας!

Αν σκοπεύετε να αλλάξετε οποιοδήποτε κινεζικό νόμισμα σε άλλο νόμισμα στο τέλος του ταξιδιού σας, θα χρειαστείτε την απόδειξη για να το κάνετε αυτό. Εάν δεν έχετε την απόδειξη, ο μετρητής ανταλλαγής θα αρνηθεί να αλλάξει τα χρήματά σας από το RMB . Συνεπώς, κρατήστε όλα τα έσοδά σας και σιγουρευτείτε ότι επιλέγετε να λάβετε ένα εάν χρησιμοποιείτε ένα ΑΤΜ για να πάρετε χρήματα.

Ανταλλαγή χρημάτων σε κινεζικές τράπεζες και ξενοδοχεία

Μπορείτε να αλλάξετε χρήματα σε τράπεζες σε μεγάλες πόλεις καθώς και στο ξενοδοχείο σας. Οι τράπεζες θα προσφέρουν όλοι το ίδιο ποσοστό που πιθανόν να είναι καλύτερο από το επιτόκιο που προσφέρεται στο ξενοδοχείο σας (αν και το ξενοδοχείο θα χρεώσει περισσότερα για την ανταλλαγή).

Μόνο μεγάλα υποκαταστήματα τραπεζών θα προσφέρουν ξένο συνάλλαγμα. Θα υπάρξουν σήματα αγγλικής γλώσσας (καθώς και κινέζικα), αλλά αν δεν υπάρχει ή δεν έχετε σύγχυση, ζητήστε από τον υπεύθυνο ασφαλείας να σας βοηθήσει. Εάν είστε κολλημένοι για επικοινωνία, απλά να του δείξετε το ξένο νόμισμά σας και θα καταλάβει γρήγορα τι θέλετε.

Αν σας κυματιστεί από την πόρτα, αυτό σημαίνει ότι δεν προσφέρουν την υπηρεσία ή δεν αισθάνονται σαν να προσφέρουν την υπηρεσία (ναι, αυτό είναι ένα πράγμα). Πηγαίνετε να βρείτε μια άλλη μεγάλη τράπεζα.

Ανταλλαγή χρημάτων σε ξενοδοχεία

Τα ξενοδοχεία συνήθως χρεώνουν υψηλότερη προμήθεια από τις τράπεζες, οπότε αν μπορείτε να αποφύγετε την αλλαγή χρήματος στο ξενοδοχείο, είναι σκόπιμο.

Ανταλλακτικοί μετρητές και περίπτερα

Ενώ αυτά τα περίπτερα δεν είναι πανταχού παρόν με κανένα μέσο, ​​όλο και περισσότερα περίπτερα ανταλλαγής εμφανίζονται σε ολόκληρη τη Σαγκάη τουλάχιστον. Αυτά τα περίπτερα μοιάζουν με ΑΤΜ, αλλά έχουν ένα μεγάλο αγγλικό σημάδι που λέει "Ανταλλαγή". Δεν έχω δοκιμάσει ποτέ ένα, αλλά αξίζει έναν πυροβολισμό αν είστε έξω και για την ανάγκη σε μετρητά και να συναντήσετε ένα.

Μην πηγαίνετε αγροτικά χωρίς μετρητά

Μόλις βρεθείτε στην ύπαιθρο (δηλαδή οποιαδήποτε μικρότερη πόλη), ίσως να μην μπορείτε να βρείτε εύκολα μια τράπεζα με ξένο συνάλλαγμα. Αλλάξτε τα χρήματά σας προτού ξεκινήσετε.

Φέρτε μετρητά, δεν ελέγχει

Τα μετρητά είναι πολύ πιο εύκολο να ανταλλάσσονται. Δεν έχει σημασία τι σας λένε στην τράπεζά σας στο σπίτι. Ναι, οι επιταγές των ταξιδιωτών πρέπει να γίνονται αποδεκτές σε όλο τον κόσμο. Αλλά ο τραπεζίτης σας στο σπίτι δεν έχει συναντήσει ποτέ έναν επιτηδευμένο, υπνηλία κινέζικο τραπεζίτη που δεν αισθάνεται να ενοχλεί με έλεγχο των ταξιδιωτών ότι θα χρειαστεί να πάρει πόνους για να επαληθεύσει ότι δεν είναι πλαστά.

Αν είναι σε κακή διάθεση, θα σας παρασύρει με μια ματιά, παρόλο που κάθεται κάτω από ένα σημάδι που λέει "επιταγές ταξιδιωτών και ξένο συνάλλαγμα". Φέρτε μετρητά.